Justitieministern tror att övergreppen var planerade


INVANDRARVÅLD. Tysklands justitieminister tror att de sexuella övergreppen i Köln på nyårsnatten var ”organiserade”. – Ingen ska säga till mig att det här inte var samordnat eller planerat. Misstanken är att ett specifikt datum och en förväntad folkmassa utsågs, säger Heiko Maas till Bild am Sonntag.

Kölnpolisen har tidigare uppgett att de misstänkta i utredningen ”huvudsakligen är från länder i norra Afrika” och att det ”huvudsakligen gäller asylsökande och människor som vistats i Tyskland illegalt”. Att samla bevis är dock svårt, eftersom polisen inte klarade av att få kontroll över den kaotiska händelseutvecklingen på nyårsnatten.

Misstanken är att ett specifikt datum och en förväntad folkmassa utsågs, säger Heiko Maas till Bild am Sonntag.

Enligt tidningen samlades unga män inte bara från Köln utan så långt bortifrån som Frankrike och Belgien. Med hänvisning till betrodda poliskällor skriver tidningen att några nordafrikaner har använt sociala nätverk för att sända upprop om att samlas till nyårsfirande i Köln.

– Gripanden har skett och vi kommer att fortsätta att göra gripanden. Sedan gäller det att avgöra huruvida dessa personer har eller inte har varit inblandade på nyårskvällen, säger en taleskvinna för polisen i Köln.

I lördags genomförde den islamkritiska rörelsen Pegida en demonstration i Köln. Att migranter sägs ha varit inblandade i brottsvågen tar Pegida som intäkt för att förbundskansler Angela Merkels välkomnande hållning varit felaktig.

Tyskland tog under 2015 emot 1,1 miljon asylsökande. Efter att gång på gång ha upprepat ”vi klarar det här” har händelserna i Köln fått Merkel att byta taktik. Nu vill hon förändra lagstiftningen så att det blir möjligt att snabbare utvisa asylsökande som begår brott och personer som vistas illegalt i landet.

Läs hela intervjun på Bild.de som även undrar varför

-Pettersson vill bara tala om att tyskarnas 1,1 miljon asylsökande ligger en bra bit efter Sveriges 162000 i förhållande till folkmängd…


21 responses to “Justitieministern tror att övergreppen var planerade

 • The Priest

  Undrar i vilket europeiskt land inbördeskriget bryter ut i först???

  Gilla

 • Oliver

  Hej, finns det en svensk källa med den här intervjun? Skulle vara kul att kunna läsa den! Det känns viktigt för mig att tänka källkritiskt eftersom det sprids så otroligt mycket osanningar via nätet nu för tiden. 🙂

  Gilla

 • Stenbock

  Dagligen kommer snart 10 dagar efter överfallen,allt mer i dagen.Hela 500 polisanmälningar finns nu… alla från nyårsafton.Från polisens sida är man ganska säkra på,att det var organiserat via FB,Twitter och dyl. så att detta avskum från nordafrika kunde samlas i Köln,för att gemensamt utföra det hela.
  Tyska BKA har nu till del övertagit undersökningarna från såväl Hamburg som Stuttgart,för att finna ut om det hela rent av är styrt från utlandet.
  Det positiva i alla dessa förskräckliga dåd är,att många äntligen tycks ha väckst upp ur sömnen.

  Gilla

 • Eri

  Det måste vara komplicerat att vara polischef i Köln ena dagen riskerar
  han jobbet om han säger att det var blattejävlar hela bunten ,,,för att nästa dag få sparken för att han inte sa att det var blattejävlar hela bunten

  Gilla

 • Blot-Sven

  Köln är en gammal romersk stad. Karl den store gjorde den till säte för ärkebiskopar. Staden blev fri riksstad 1288 och senare hansestad. Kölnerdomen är världsberömd och uppförd i spetsbågestil. Det är således en betydelsefull europeisk kulturstad. En del av vår västerländska civilisation. Allt för fin för att skändas av ociviliserad pöbel från arabvärlden.

  Gilla

 • Eri

  Jag börjar förstå varför samtliga slaskmedje tidningar blivit tvungna att stänga sina kommentarsfält ..
  Dom måste blivit fullständigt överösta av kritik från missnöjda och förbannade medborgare ,,och istället för att lyssna ,,så stänger man av

  Gilla

  • Jocke

   Jag skulle nog inte tro att det är så.
   Dessa tidningar säljer ju med rafflande rubriker och texter. De sågar inte frivilligt sina egna grenar…
   Det måste ändå vara så att det har blivit order från ”högre ort” om detta. Och detta i hela Europa. Eftersom censuren började överallt samtidigt. Det är precis lika här i Finland. Inga kritiska kommentarer accepteras på de få kommentarsfält som är öppna för invällning.
   Samma gäller ”nyheter”, nyheterna är förvridna eller det skrivs inte alls om t-ex.öln inan det blev känt andra vägar. Samma sak gäller Helsingfors-händelserna. Nu har man presenterat olika instanser som säger emot det som polisbefälet sade.
   Vi har här mycket diskussioner om civila patruller i städerna. T.o.m före detta president Tarja Halonen, feminist, har tagit till ord och fördömer dessa. Detta med hänvisning att det kan leda till att invällare känner sig rädda? Trots att inga problem har hittills kommit fram. Däremot säger man inte ett ont ord om invällares egna patruller
   motsvarande de svenska Lugna Gatan-patruller.
   Halonen sa ju tom. i TV att man kan ju använda nödtelefoner, det lär finns på några järnvägsstationer….. Om man nu råkar vara på stationen i fråga och om tafsare tillåter…..

   Gilla

 • Jocke

  Detta har jag sagt sedan september.
  Det hela är noga planerat inklusive Charlie Hebdo och anfallen i Paris.

  Muslimerna skall med ”små teg” så rädsla i hela Europa. Så att européerna tills slut inte vågar gå ut ensamma, allra minst kvinnorna. De enda som går på gatorna utan rädsla är muslimer.
  Om någon kvinna går ut utan nigabi eller motsvarande, kommer hon att bli antastad av sharia – poliser överallt. Precis som nu i de no-go-zoner.
  Samtidigt blir hoten mot, i början små, och sedan större affärer att leda till att fler och fler säljer sina affärer billigt till muslimerna. Av detta finns det ju redan exempel i Rosengården, i Malmö.
  På detviset får muslimerna, läs moskéerna,mer och mer inkomster samtidigt som stat/kommuner får mindre och mindre skatter eftersom dessa ”nya” affärsägare betalar ingen skatt, de gör inga deklarationer heller,betalar ingen moms. osv.

  Och allt detta kommer att ske i exponential fart.

  Gilla

  • Lena

   Det de sår nu i vind ….det ska de få skörda i storm !

   Gilla

  • age

   Kan det möjligen vara så att de övergripande direktiven finns i invällarnas informationsskrift, ”Wellcome to europe!”
   (www.w2eu.info)?
   Kanske dags att blockera den sidan?

   Gilla

 • Lena

  Bedrövliga ”mutti” såg jag live i något inslag igår, den andre bedrövelsen…………har jag inte hört eller sett under lång tid, skönt så. Hoppas att hans lön är indragen eller får han A-kassa ?!

  Gilla

 • Trynbald

  Politiker som inte har läst på och sitter på en oförtjänt makt som Merkel och Löfven. Så ställer dom till med nästintill krig i den egna nationen.
  Sen byter dom fot när verkligheten kommit ikapp och fortsätter att sitta säkert på taburetterna. Dom borde vara helt döda som politiker och då för all framtid. Löfven har ju inte klarat att få stopp på ensamkommande våldtäktsman som exempel.

  Gilla

  • Stenbock

   Man kan bli fly förbannad när man ser hur det daltas med dessa lyckosökare..I Tyskland tycks det idag liksom i Absurdistan,råda ren anarki.Det nordafrikanska aset som sköts ihjäl i Paris,visar sig nu vara en gammal kriminell bekant från Recklinghausen i Tyskland. Förutom en mängd brott,där har han dömts till villkorligt straff samt dessutom suttit inhafterad en månad !
   Likväl får aset stanna kvar,och erhålla sin månatliga socialhjälp !

   Gilla

 • Eri

  Läste nyss DN ;;
  Hanna Fahl: Den gemensamma nämnaren vid övergreppen är kön, inte etnicitet,,,,,Så skriver en riktig dåre,,,verklighetsfrånvänt blind döv korkad ja välj själv,Det är väl för fan bara att titta på vilka anmälningarna riktas emot,,Hottentottar allihop inte en enda bleking,,det är bara att läsa utantill

  ,,,,,Enligt polisens internrapport var flera av förövarna med största sannolikhet personer som inte har permanent uppehållstillstånd i Tyskland och redogörelsen berättar också om hur många av dem direkt hånade polisen.
  − Jag är syrier och ni ska behandla mig snyggt. Fru Merkel har inviterat mig, säger till exempel en av dem till en polisman.
  Rapporten beskriver också att flera personer river sönder sina uppehållstillstånd mitt framför ögonen på poliserna. Och det gjorde de med orden:
  − I morgon ska jag gå och få ett nytt.

  Och nu skall man behöva läsa och lyssna på idioter som skuter skulden på vanliga infödda medborgare ,som arbetar betalar skatt och aldrig i sin vildaste fantasi skulle tänka sig att utsätta sina kvinnor för något liknande

  FY FAAAN

  Gilla

 • jgarn

  Helst så vill jag se Gudrun i en flock av dessa halvapor.

  Gilla

 • Pica pica

  Hur många utomvästliga ”flyktingar” har egentligen kommit till Europa??? Till Tyskland har det kommit 1,1 miljoner men många har kommit illegalt (icke registrerade) och samma gäller för Sverige.

  Våra PK-politiker och -media säger att EU tagit emot bortåt en miljon under 2015. Jag får inte ihop det. Det finns många länder som tagit emot endast några få men några tusen i alla fall. Undrar när och om vi får rätt siffror.

  Gilla

 • Hjultomten

  Det kan vara början på ett krig vi ser.

  Gilla

 • Synonymen

  Då får vi hoppas att Gudrun Schyman eller någon i F!:s ledning har anhöriga eller vänner som fått sina underliv söndertrasade av de kvinnohatande muslimerna.

  Allt annat är orättvist.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: