Islamist sköt polis

En polisman i Philadelphia klarade sig med en hårsman när han igår sköts med tretton skott av en anhängare till Daesh (IS).

Polismannen luras in i ett bakhåll och sedan ses en man rusa fram mot hans bil där han avlossar sina skott. Den 33-årige polismannen träffas av tre skott, men inte allvarligare än att han kan ta upp jakten på förövaren.

Förövaren, Edward Archer, ropade Allahu Akbar under attacken som begicks i islams namn. Pistolen som användes vid attacken stals 2013 vid ett inbrott hemma hos en polis.

Huruvida attacken var en pusselbit i en större konspiration, eller gjord av en ensam individ, vet polisen inte än. FBI har i alla fall konstaterat att Archer reste till Saudiarabien 2011 och Egypten 2012, men än är målet med resorna inte känt.

Edward Archer är dock inge dununge. 2012 arresterades han för ett väpnat överfall med ett olicensierat vapen. Han har också gripits för urkundsförfalskning, vårdslöshet i trafik och för att ha kört bil utan giltigt körkort. I tisdags dömdes han till skyddstillsyn och domen var menad att falla nu på måndag.

Skärmklipp

Enligt polismyndigheterna i Philadelphia säger Archer att han begick dådet för att ”polisen försvarar lagar som står i kontrast med Koranen”.

Enligt föreståndare för olika moskéer i stan, är inte Archer en praktiserande muslim. En muslim ljuger som bekant aldrig, så vi får väl tro att intervjuade imamerna har rätt…eller så kanske vi har anledning att tro att taqqiya använts i syfte att dölja något de amerikanska myndigheterna inte bör veta.

Hursomhelst är detta den fjärde attacken på amerikansk mark som kunnat kopplas samman med daesh (IS) på ett drygt år. New York oktober 2014, Dallas maj 2015, San Bernardino i december och så detta. Oavsett om Edward Archer är praktiserande muslim eller inte, så visas gång på gång att muslimer runt om i världen är beredda att begå avskyvärda handlingar i sin religions namn.

Källor SVT och CNN

2 thoughts on “Islamist sköt polis

  1. Praktiserande eller vikarierande muslim spelar roll…det ska va skyddsjakt på sådana som ser ut som han.

Kommentera