Asylboende inte vinteranpassat

Strandstuvikens camping utanför Nyköping är ett av kommunens alla asylboenden. Nu visar det sig att campingen inte är anpassad för kyla.

Det var i oktober som ägaren Mikael Esséus deklarerade att han var beredd att omgående öppna campingen för 60 asylsökande och i den lilla lokaltidningen kunde vi då läsa följande.

Skärmklipp

Källa: SN

Nu visar det sig att campingen inte är anpassad för kyla. Elen fungerar inte utan problem och vattenrören fryser.

En reparatör på plats konstaterar att en av de två servicestugorna är obrukbar, stugan är inte vinterbonad och rören ligger helt oskyddade. Stugan är nu reglad och lägg därtill att det är stopp i två av de tre toaletterna. Nu finns ett annat servicehus några hundra meter bort och den verkar fungera, så de sextio boende får nu dela på det som den erbjuder. En av de boende på den icke-fungerande sidan, berättar att han brutit en armbåge när han halkat på vägen till det servicehuset. Tråkigt i sig, men han kan i alla fall glädjas åt att ha fått den behandlingen gratis till skillnad mot andra som drattar på arslet i vinterhalkan.

Ägaren Mikael Esséus har gjort sig en rejäl hacka på att öppna campingen under vintertid. Undrar dock om han inte ljög när upphandlingen gjordes (se skärmdumpen ovan) och om det är han som nu tvingas stå för omkostnaden när servicehusen måste vinteranpassas på riktigt.

Källa: SN

Kanske inte svårt att förstå varför Esséus gav sig in i den mycket lönsamma asylbranschen.

Företagsfakta

4 thoughts on “Asylboende inte vinteranpassat

  1. Jag hade på känn att det skulle bli kallt om det blev riktigt vinterväder. Så jag är inte förvånad nu när det blev sånt väder som det brukar kunna bli i januari månad …
    Godhetsapostlarna har åter ställt fel diagnos och de stackars asylanterna får åter lida för godhetsapostlarnas misstag när verkligheten kommer ifatt dem.

  2. ” Elektriciteten i hans stuga blir svajig när de sätter in ett extra element för att stå emot kylan”

    Vi brukar kalla det för överbelastning. När det gäller elen.

    Fast nu är ju detta i första hand, resultatet av en stor överbelastning av svensk migrationspolitik, som då inte är normal på långa vägar.

    http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.3727710

  3. Allt som glimmar är inte guld! Campingägaren fick lära sig det den hårda vägen!

Kommentera