Hur mycket kan en statsminister och en regering ljuga?


INVANDRING. I onsdags träffade migrationsminister Morgan Johansson (S) EU:s asylkommissionär Dimitris Avramopoulos tillsammans med sina danska och tyska kollegor för att diskutera asylinvandringen och gränskontroller. Enligt regeringen är gränskontrollerna och andra åtgärder nödvändiga för att försöka återställa ordning och stabilitet i Sverige. 

EU är inte direkt imponerade av Sveriges sätt att hantera asylinvandringen men accepterar id-kontrollerna vid gränsen och visar “en stor förståelse i kommissionen och i övriga Europa för den situation vi hade i höstas” enligt migrationsminister Morgan Johansson (S).

Enligt statsminister Stefan Löfven, andra ministrar och många ”experter” var det långt in på hösten 2015 omöjligt att begränsa asylinvandringen för det skulle bryta mot internationella konventioner och avtal med gränskontroller.

Här har den tredje statsmakten ett stort ansvar som medlöpare, de visste naturligtvis att statsministern, ministrarna och andra ljög, men de ljög själva och höll med i stället för att sköta sitt uppdrag.

I början av september 2015 höll statsministern brandtal till försvar för öppna gränser och en generös flyktingpolitik.

I november 2015 satte Stefan Löfven och det politiskt korrekta Sverige sin moraliska överlägsenhet i halsen, var nära att kvävas på kuppen, och började föra Sverigedemokratisk politik.

Den panikartade helomvändning som sedan följde skylls nu på andra. Om bara andra länder hade gjort som vi hade allt gått bra säger Löfven utan att fundera på varför 27 av EU:s 28 länder inte gjorde som vi, kanske med undantag av Tyskland, men de ligger trots 1,1 miljoner asylsökande under 2015, rejält efter Sverige när det gäller asylsökande per capita.

Stefan Löfvens logik haltar rejält: Statsminister Löfven borde senast i september sett det som andra sett i åratal.

 1. Det första var att alla prognoser pekade på att mycket betydande flyktingströmmar var att vänta. Flyktingsmugglare gnuggade säkert händerna åt alla de bilder och citat man kunde anföra till stöd för Sverige som ett välkomnande paradis.
 2. Det andra var att erfarenheterna av svensk integrationspolitik entydigt pekade på en begränsad förmåga att absorbera stora volymer nyanlända. Integration handlar om att få folk i arbete, och i förlängningen om acceptans från det svenska folket för en radikal omvandling av samhället.
 3. Det tredje och helt avgörande var att tron på att andra faktiskt skulle göra som Sverige krävde var naiv, på gränsen till oförsvarlig. Det var här den moraliska stormakten föll som allra tyngst. Det blev plötsligt klart att många grannländer anser att vi nu gott kan ta konsekvenserna av vår högfärd.

Det måste ha varit glasklart för regering, opposition och stora delar av hatmedia att situationen var ohållbar, men de kände större oro över att ge Sverigedemokraterna rätt,  än att tänka på landets bästa, och utlösa en spektakulär flyktingkatastrof.

Omsvängningen nu är ett moraliskt, politiskt och lögnaktigt haveri som fått omfattande konsekvenser för alla dem som vi lurat hit, trots att vi inte kan ge dem ett bra mottagande, och för vårt eget land.

-Pettersson menar att det är ett politiskt haveri, där ansvar måste krävas men vem ska göra det när hatmedia är medlöpare till lögnerna och lögnarna?


20 responses to “Hur mycket kan en statsminister och en regering ljuga?

 • Hans Nilsson

  Svaret på frågan är att de kan ljuga precis hur mycket som helst för 70% av väljarkåren förstår inte bättre.

  Gilla

 • Kommendanten

  Ett ord säger jag bara till statssvetsaren;
  HYCKLARE!

  Gilla

 • Urinvånare

  Nu är det ju så att vi kan göra den tredje statsmakten arbetslös. Det är ju det som händer just nu. Sluta betala lön till lögnarna, och glöm alldrig vad dom har gjort med Sverige.

  Gilla

 • jockfall

  Grundregel nr 1! Mycket få av dessa politiker håller sig bara till SIN sanning inte folkets.

  Gilla

 • Mimi N

  Ett gäng illiterata klåpare !

  Gilla

  • Björngunnar

   Tvärtom!
   Ett gäng intelligenta kommunistmedlöpare.
   Sverige och alla andra nationer skall bort.
   Allt skall styras av en världsregering.
   Onda är de men inte några klåpare!

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten

  STORMAKT i idioti har en vardig representant, Stefan Loven – DUMHUVUDET som var i Vasteras nar Carola Herlin och Emil Herlin blev SLAKTADE STEFAN….och du teg din idiot!!!

  Gilla

 • Lars.

  Nu när halva Syriska armén har trängt sig in i Sverige kommer Lövén på att vi skall ha värnplikt.
  Nu skall Syriska ungdomarna utrustas med svenska vapen och tränas i krigföring……….Hur klokt är det?

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten

   Idiotiskt, – Israels arme utbilar INTE araber och det bor inte Sverige heller gora, fy fan vad dumt, vardigt STORMAKTENS idioter att hitta pa det!

   Gilla

 • Lars.

  Det här med ID-kontroller är bara en bluff med förhoppning att strömmen till SD skall minska. ID-kontrollen gäller bara Malmö.
  Det är fritt fram att ta sig in andra vägar t.ex. trelleborg-sassnitz.
  I går kom 43 personer utan ID-kontroll. RAKA RÖR.

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Kollar just nu på Gomorron Sverige, Terroristforskaren Hans Brun säger just nu! Minst sextusen européer har anslutit till IS! Det är individer födda i Europa, de har genomfört sin skolgång och levt hela sina liv i Europa!

  Sextusen individer med europeiska medborgarskap och pass hos IS! De är inte där för att lära sig civilisation och humanism, utan för att lära sig döda sina medmänniskor på de mest bestialiska sätt!

  De individer som överlever sin tid hos IS och kommer tillbaka till Europa är hjärntvättade mördarmaskiner oavsett om de är män eller kvinnor!

  Den europeiska tokvänstern och socialisterna accepterar och bejakar dessa individers avvikande beteende, genom att låta de fullfjädrade mördarmaskinerna återvända till Europa och de europeiska länder där de har medborgarskap!

  Dessutom kan de med bara ID handling resa inom hela Schengenområdet!

  Tydligen har PK patrasket ingen självbevarelsedrift överhuvudtaget!

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det får bli folket som genom att inte rösta på sju partiet.

  Gilla

 • grune

  Regeringen har i och med att man nu uteslutande använder sig av ett annat partis partiprogram begått ett politiskt självmord. Sosialdemokrtiska partiet har dött, frid över deras minne. I dag är det SD:s politik som härskar i Sverige även om det inte är SD själva som sitter vid rodret.
  Det kanske är slut på den politik som förts i Sverige sedan länge, nämligen kompromisspolitik. Alla tre partierna i regeringen har naturligtvis inte samma partiprogram och måste därför kompromissa. Samma sak gäller i alliansen, medans SD är ETT parti och behöver inte ta hänsyn till något annat parti när man fattar beslut, vilket gör dom så mycket starkare än alla andra.

  Gilla

 • Trynbald

  Knutens lösning heter AKB om hon lämnade taktiken bakom sig och tänkte på Sverige iförsta hand. Då är hon ett telefonsamtal ifrån att avsätta regeringen. Nu krävs det hårda nypor för att komma tillrätta med förfallet.
  Börja om förutsättningslöst, och låt media få se på istället för att diktera.

  Gilla

  • Argus

   Problemet är bara att hennes så kallade taktik medför att det är ett land i ruiner att regera 2018. Och eftersom sjuenigheten inte ännu lyckats omvandla invällarna till valboskap kommer hon och Steffe vara långt ifrån taburetterna då. Sjuenighten torde vara fyrenighet då enbart S/M har marginaler att ta av och de två sekteriska partierna är just sekteristiska.

   Ett nytt Luciabeslut (stängda gränser), kraftigt reducerade bidrag till dem med utländsk härkomst och fokusering på invandrarrelated brottslighet är de tre första besluten en regering behöver ta. På sikt behöver återkallande av medborgarskap också återinföras.

   Gilla

   • eva

    Jag tror tyvärr inte att AKB är tillräckligt självständig gentemot Reinfeldt. Hans skugga vilar fortfarande över partiet.

    Gilla

 • SMSL-TH

  Självklart så är de SverigeDemokraternas riktlinjer som nu används av regeringen. Detta gör ju regeringen Löfven fruktansvärt ” falsk ” då man plagierar ett annat parti:s ståndpunkter och utgångspunkter.

  Löfven är långt ifrån konsekvent mot sig själv och andra .

  Har man en gång börjat med en riktlinje rent politiskt, så brukar man stå fast vid det och hålla det – skulle den politik man håller på inte fungera, då är de bättre att lämna sin post och utlysa omval/nyval – I annat fall så är man enbart ” Maktgalen ” vilket jag får en uppfattning över att så är , när de gäller stor-stroppen Herr Lövfen.

  Gilla

  • Björngunnar

   Du har helt rätt i att politiken misslyckats så borde politikern avgå!
   Men, problemet är att politiken INTE har misslyckats.
   Istället har den lyckats bättre än någon kunnat tro.
   Lövfen var på Sveriges nationaldag och fick instruktioner på Bilderbergmöte hur förstörelsen av nationen Sverige skulle gå till.
   Genom att framkalla krig så skapades motivation hos de mest själviska männen att lämna problemen bakom sig och ta den lätta vägen bort från barn, familj, och land.
   I andra ändan i Sverige var marken beredd, vi måste hjälpa de stackars barnen.
   Så med facit i handen så kan jag inte se annat än att allt gått i lås precis som planerat.
   Snart har vi upplopp och inbördeskrig och åtgärder som kan förhindra utvecklingen är helt otänkbara, naturligtvis!

   Gilla

 • Argus

  ”Hur mycket kan en statsminister och en regering ljuga?”

  Obegränsar under en mandatperiod, i undantagsfall under flera?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: