Britt riskerar fem års fängelse för att han liknat en korv vid en hästpenis

ISLAM. Den brittiske medborgaren Michael McFit som är anställd vid guldbrytningsföretaget CenterraGold i Kirgizistan riskerar fem år i fängelse för hets mot folkgrupp

Hästkorv

På Facebook kallade britten den kirgiziska korven tjuktjuk av hästkött för ”hästpenis”. Senare raderade han inlägget och bad om ursäkt.

Eldar Tadzjibajev som är chef för landets gruv- och bergbrytningsfack påstod dock att brittens uttalande är ett hatbrott enligt artikel 299 i Kirgizistans brottsbalk.

Företagets arbetare har börjat strejka. De kräver att Michael McFit ställs inför rätta för förnedring av deras nationella identitet.

-Pettersson behöver väl knappast upplysa om att majoriteten av de kränka kirgizerna är muslimer… 

Nåväl, jag vet inte om det finns någon kirgisisk hästkorv i Sverige men köper då och då Gustafskorv. Den röks under flera timmar i drygt 100 år gamla rökbastuar som eldas med granved.

Gustafskorv är tillverkad av rent hästkött utan konstigheter. Den har en kötthalt på 80 procent och är fri från såväl mjölk som laktos och gluten, så att de som är känsliga för dessa ämnen kan njuta av den utan bekymmer. Fetthalten är låga 19 procent.

Vad den liknar får ni bestämma själva så vi inte retar upp några dalmasar i onödan…

Gustafskorv

Sputnik News

6 thoughts on “Britt riskerar fem års fängelse för att han liknat en korv vid en hästpenis

  1. Pettersson: du får istället upplysa om att hästkött inte är tillåtet i islam och att det var de kristna som blev kränkta. Domen är i såfall för de kristnas kränkning.

  2. Själv köper jag alltid en ring hästkorv, då slipper man fundera på vad den liknar.

Kommentera