Regeringen: Tycker att Danmark borde ha infört gränskontroll tidigare

INVANDRING. Sveriges justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) välkomnar Danmarks besked om att införa tillfälliga gränskontroller vid tysk-danska gränsen. 

– Jag ser positivt på det. Men det borde ha kommit tidigare. En stor del av våra problem har ju uppstått därför att Danmark fungerat som ett transitland för flyktingar, vilket strider mot Schengen-reglerna. Man har inte velat ta tag i det, men nu gör man det, säger Morgan Johansson. till DN.

De danska kontrollerna gäller från klockan 12 i dag och ses ett direkt gensvar på det svenska riksdagsbeslutet om id-kontroller på Kastrup för resenärer till Sverige.

-Pettersson tycker det är ynkligt och fegt att skylla på danskarna. Det är Sveriges signalpolitik som bäddad för dagens kris.

Kom hit, välkomna, det finns inga gränser för antalet vi kan ta emot, öppna era hjärtan, ni behövs, ni är välutbildade, vi saknar arbetskraft. Den ena lögnen efter den andrar har travats på varandra av den här regeringen, av den förra och den förrförra och sedan skylla på andra…det är bra fräckt.

Tysklands regering är också kritisk till dagens beslut från Danmark att införa id-kontroller vid den tysk-danska gränsen. I ett uttalande från den tyske UD-talesmannen Martin Schäfer bidrar Sveriges och Danmarks agerande till att Schengen-samarbetet nu är i gungning. – Fri rörlighet är en viktig princip, en av de största bedrifterna i nutid. Schengen-zonen är mycket viktig men i fara, säger Schäfer enligt The Telegraph.

Schengen-samarbetet vilade på att EU:s yttre gräns skulle hållas och den har inte fungerat på flera år och så länge den inte gör det så måste vi har gränskontroller.

5 thoughts on “Regeringen: Tycker att Danmark borde ha infört gränskontroll tidigare

  1. Nu behöver ju Merkel inte dela med sig utan får behålla alla hos sig. Det blir väl bra, nicht wahr?

  2. Ja fy fan ! Vilka klant pk politiker vi har ,dom måste vara sega i huvudet.
    Detta kunde många med mig räkna ut och var rädda för att det skulle gå
    åt helvete med denna anstormning av lycksökare ,alltså 75% Afganer,Pakistaner och Irakier som inte har här att göra.
    Man få hoppar det blir yxan på repet nu att alla länder i Eu inför
    passkontroll.

  3. En bild klar som någon,av vad denna Kalle Anka-regim består av.Dåren Johansson förväntade sig m.a.o.,att Danmark skulle ha löst Absurdistan från stridshingstens ”öppna hjärtan” !!!!! 🙁

  4. Svittsarns uttalande från i våras ringer fortfarande färskt i minnet.
    Stefan Löfvén 29 april: ”Finns det något tak för hur många flyktingar Sverige kan ta emot? – Nej, det finns ingen gräns.”

  5. Mogge J är helt utan skamkänsla, fullständigt ofattbart han borde ge en offentlig ursäkt till danskarna, ja jag är chockad !

Kommentera