Ett smörgåsbord av svensk antisemitism

av Nima Gholam Ali Pour • 3 januari, 2016

Det är viktigt att notera att alla dessa händelser hände i ett land där ordet ”massinvandring” vanligtvis kritiseras enbart för att det låter rasistiskt. Det är bara antisemitism som inte får kritiseras. I Sverige kritiseras alla andra former av rasism. Även saker som enligt många skulle kunna definieras som rasism, kritiseras hänsynslöst.

Här har man en av de viktigaste svenska medierna (TV4) som beskriver antisemitism som helt enkelt ”olika åsikter”.

Följande hände på Komvux i Helsingborg. En lärarvikarie försvarade fakta kring Förintelsen när en student hade ifrågasatt om Förintelsen hade ägt rum. Skolledningen kritiserade lärarvikarien med följande argument: ”Du får också ha i bakhuvudet att det vi betraktar som historia är den historia som vi har tagit del av. När vi har andra elever som har tagit del av andra historieböcker är det ingen idé att vi diskuterar fakta mot fakta.”

När uppgifter kom i mitten av november att den svenska utrikesministern, Margot Wallström, hade sagt att ”judarna kampanjar mot mig” blev det inte någon stor nyhet i Sverige.

2016-01-03_1736

Den 9 november skulle en antirasistisk demonstration hållas i Umeå till minne av Kristallnatten 1938. Under Kristallnatten mördades 400 judar i Tyskland, och 30.000 judiska män greps och deporterades till koncentrationsläger. Judarna i Umeå var inte inbjudna till den antirasistiska demonstrationen. Anledningen till detta var, enligt en av arrangörerna, Jan Hägglund, att demonstrationen skulle kunna ”upplevas som en ovälkomnande eller otrygg situation för dem”.

Vägen till denna surrealistiska situation, där en antirasistisk demonstration i Sverige till minne av Kristallnatten skulle kunna uppfattas som ett hot mot judarna, har varit lång. Denna demonstration var av viss betydelse. Arrangörerna bakom demonstrationen var inga extremister. Fyra av den svenska riksdagens åtta partier var inblandade i att organisera demonstrationen.

Läs vidare

14 thoughts on “Ett smörgåsbord av svensk antisemitism

  1. Ali Pour är själv jude så hans skriverier har en slagsida för hans egenintresse.
    Israel vore nog mysigare land för honom.

  2. Pettersson pratar om fakta runt förintelsen.
    Vilken fakta? Film där nazister skjuter ihjäl några människor?
    Någon judisk organisation som säger att det är si eller så?
    Säg mig två saker.
    1. Varför är det i de flesta länder förbjudet att forska runt förintelsen?
    (Många forskare sitter i fängelse för just det.)
    2. Hur gömmer man liken efter 6.000.000 människor?
    även om alla brändes så skulle en sådan massa alltid lämna spår.

    Både muslimer och judar ser sig själva som övermänniskor.
    (enl. deras egna heliga böcker)
    Det är därför jag har så svårt att acceptera någon av dem.

    • Förklara det där med övermänniskor. Bibeln ( Toran och övriga skrifter som återfinns i gamla testamente i de kristnas Bibel) säger i och för sig att judarna är guds utvalda folk vilket inte säger något om ”kvaliten” på människan. Det är snarare ett ok än en tillgång för det judiska folket. Dessutom i en gudstro som delades av en förföljd grupp av människor i en religion som inte har spridandet av den egna religionen som ett mål så som islam och kristendomen har. Men att judar skulle se sig som övermänniskor har jag aldrig hört.

    • Faktum är att en kvinnlig försvarsadvokat i Tyskland fängslats i tre år för att ifrågasätta lögner!
      Sylvia Stoltz heter hon, hon har också fått yrkesförbud.
      Kom och snacka om att det finns ett rättsväsende.
      Alltså hon fängslades för att ha framlagt bevis på att förintelsen Inte ägt rum.
      Kom inte o snacka om stackars judar!!!

  3. Min efterträdare vid SD-Malmös nätsida ”Situation Malmö” Nima Gholam Ali Pour har skrivit en krönika som belyser så olika det kan gå för anställda beroende av vilket som ligger i tiden av att vara a big NO NO.

    Nu är det ju inget som är nytt under solen i vårt land, det är skillnad på folk och folk, det är skillnad på åsikter och åsikter. Nima sätter tummen på den antisemitism som sedan ett tag tillåts samt även premieras i vårt land och där min stad Malmö går i täten.

    Detta är känsligt att skriva om och om den skattefinansierade hatmedia bestämmer sig för att dreva då kan skribenten bli av med både politiska uppdrag och medlemsbok. Jag håller tummarna för att Nima klarar sig fast att inte jag gjorde det. Lycka till….

    • Eva-Marie
      Inte för att jag vet, dock han har troligtvis större chans än du hade att klara sig, mycket på grund av sin bakgrund.

      • Om jag Lena vore pers, jo då hade kanske mina odds varit bättre…… men man kan förlåta mycket, även jag förlåter Nima hans krönika där han jämställde det enda sverigevänliga partiet med Brevik. man ska inte vara långsint.

      • Eva-Marie
        Det är ett elände att ha ett gott minne, nu går vi vidare till bättre framtid. Trägen vinner !

  4. Vi är nog ett av få länder som ändrar historien p.g.a. våra invandrare. Det börjar gå för långt och problemet kommer att eskalera. Att börja förvanska historien enbart för dessa muslimska skithögar går över mitt förstånd. Hoppas att IS försöker sig på en attack på Israel så kanske problemet i Mellan Östern är över på några dagar, det brukar inte ta längre tid för Israel att lösa problem. Sedan kan vi skicka hem skithögarna

Kommentera