”Svensk” 20-åring gripen misstänkt för terrorism


ISLAM. En ”svensk” 20-åring greps av turkiska myndigheter i augusti efter att ha passerat gränsen från Turkiet. Mannen anklagas för att ha haft samröre med terrorgruppen IS.  

–  Jag är helt oskyldig. Jag reste via Syrien till Irak för att hämta min lillebror till Sverige. På väg in i Turkiet överlämnade jag mig till gränspolisen. De misstänkte mig för att ha stridit med IS, men alla muslimer tas ju som terrorister, säger ”svensken”. Mannens pappa, som dog 2008, har av amerikanska myndigheter pekats ut som al-Qaidas andre ledare i Irak.

Kammarrätten i Stockholm fastslog den 18 juni 2012 Förvaltningsrättens beslut från den 28 maj, efter ansökan från Socialnämnden, att omedelbart omhänderta en viss Abdullah Moummou, född 1995, enligt LVU, lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga.

Lite om ”svensken” som hatmedia glömmer:  Kammarrätten skriver i sin dom (målnr 3706-12):

”Av utredningen i målet framkommer bl. a. uppgifter från rikskriminalpolisen om att Abdullah befinner sig i en kriminell miljö och riskerar att rekryteras till krigstjänst utanför landet. Vid tidpunkten för det omedelbara omhändertagandet fanns indikationer på att Abdullah var på väg att lämna landet för att delta i väpnad konflikt.

I Förvaltningsrättens dom (målnr 10667-12) refereras socialtjänstens utredning.

”Av socialnämndens utredning framgår att Abdullah sedan hösten 2010 vistats i Sverige under långa perioder utan vårdnadshavare. Han har under tiden bott och umgåtts med äldre bekanta till familjen. Dessa män har en kriminell bakgrund. Den man som Abdullah huvudsakligen bott hos avtjänar för närvarande ett fängelsestraff. Det framkommer även att Abdullah i september 2011 under en resa till Mellanöstern vistats i olämpligt sällskap och gripits för bl.a. illegal inresa i landet.

Abdullah Moummou är son till Mohamed Moummou, svensk medborgare född 1965 i Fez i Marocko, utbildad vid ett av al-Qaidas träningsläger i Afghanistan och vid sin död 2008 i Mosul andreman för al-Qaida i Irak. Pappan försörjde sig i Sverige på socialbidrag och kriminalitet.

-Pettersson tycker att ”svensken” Abdullah Moummous svenska medborgarskap ska dras in och att turkarna eller syrierna kan behålla honom.

2015-12-31_0816 2015-12-31_0815

 

 


10 responses to “”Svensk” 20-åring gripen misstänkt för terrorism

 • Lars Å Månsson

  Nu börjar det alltmer klarna kring de terrorvarningar som i går kväll lade delar av München lamt.Två större stationer utrymdes och spärrades av.
  Radio/TV gick samtidigt ut med varning,att vistas i större folksamlingar!
  I dag framkommer att det är sex Irakiska självmordsbombare,som redan skall befinna sig Bayern,som planerat dåden.Tipset kom från säkerhetsmyndigheter i USA o.Frankrike.Över 500 poliser fanns,och finns fortfarande utplacerade för att söka hindra sprängningen.Länk från SZ:
  http://www.sueddeutsche.de/muenchen/terroralarm-hinweise-auf-geplanten-is-selbstmordanschlag-in-muenchen-1.2802291

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   Vid den presskonferens som just nu sändes i NTV framkommer att terroristernas namn,och tänkta uppehållsplats (hotel i Pashing) är kända.Fortfarande gäller högsta varningstal för München m. omnejd.
   Planerat var att vid 12-slaget i natt,spränga sig i luften vid tre olika platser i staden.I dag koncentrerar polisen sig på att finna de namngivna islamisterna.

   Gilla

 • Stenbock

  En av minst 1000 parasiter av arabisk börd som lever i Absurdistan.Tyvärr är risken liten att Turkiet behåller en av sina IS-vänner fängslad…
  I går lät Turkiet bl.a. döda 16 kurdiska demonstranter i östra delarna,
  genom att skjuta rakt in i hopen ! Förutom de döda skottskadades många.
  Som en parantes kan nämnas att av de ursprungliga c:a 12.000 tankbilar, som trafikerar stulen olja från Irak/Syrien,har nu ryssarna bombat sönder c:a 5.000 !!!

  Gilla

  • Goran

   Ryssarna och SAA använder helt klart en rätt taktik att de bombar de här tankkaravanerna av lastbilar som transporterar stulen olja från källor i Syrien och Irak.
   Eftersom de har fått sänkta löner terroristerna för IS måste det bero på minskade inkomster, brist på cash helt enkelt för IS.
   Det är många som skall ha lämnat IS på grund av sänkta löner.
   Det har blivit känt att IS till stor del finansieras av stulen olja som sedan smugglas och säljs till Turkiet, sedan vidare även till västländer.
   Om USA och västländerna hade haft intresse att radera ut IS skulle det varit mycket lätt, om det gjorts på tidigt stadium.
   Assad ville ha hjälp från väst med precisionsflyg som väst har, marktrupper hade Syrien själva, eftersom USA, Turkiet och västländer lät IS och terroristerna växa hela tiden, kan man se det som att de stödde IS.
   Assad varnade på tidigt stadium att terrorismen kommer att spridas, nu håller IS på att etablera sig i Libyen, därför de vet att de kommer att förlora Syrien när Ryssland ställde upp med flyg, i Libyen finns det ca 5000 IS, och mycket olja de kan stjäla, sedan kommer terrorismen lätt till Europa från Libyen.

   Gilla

 • Risto Matinen

  Tja, tyvärr är det så illa att Turkiet snarare är på IS sida och köper stulen olja av dem. Men de får gärna behålla icke-svensken…

  Gilla

 • Goran

  IS betalar sina värvade mördare, tidigare fick de 3,250 i månaden, som nu har sänkts till ca 2,500 i månaden, eftersom de tycks ha brist på casch IS.
  I Sverige skall det vara Göteborgs regionen som skall vara ett stort värvningsområde och skall bero på att det är stor sysslolöshet bland invandrade muslimer där.
  Med den här asylinvandringspolitiken som bedrivits har det inte funnits det minsta konsekvent analys, vad följderna blir när det finns inget behov av personerna som kommer in i landet.
  Det finns helt enkelt inga jobb för dem, att skapa konstgjorda jobb är ingen lösning.

  Gilla

 • Thomas.B

  Helt rätt lås in honom för all framtid hoppas Turkarna
  tar hand om Kräket .

  Gilla

 • Kommendanten

  Rubriken borde lyda ”20-åring muhammedan boendes i Sverige gripen misstänkt för islam utövande”

  Gilla

 • Goran

  Bashar al-Assad har uttalat vid en intervju:
  One should be aware that the most dangeros leaders of the Islamic state IS in our region are Scandinavians, says Assad.
  The president claims he has information about the Swedish connection, but not between the two countries security services.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Vi får hoppas på att Turkarna inte släpper denna utlänning och terrorist utan låser in han på livstid.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: