Pensionsräddarna stjäl miljarder och får ostraffat hålla på med det år efter år


INVANDRARBROTT. En bilmålvakt är en person som mot betalning eller av annan anledning registreras som ägare av ett fordon. Genom registreringen undviker fordonets användare skatter och avgifter som är kopplade till fordonet. Dessa faller i stället på målvakten som helt enkelt struntar i att betala. Eftersom målvakten ofta saknar tillgångar som kan utmätas kan han eller hon fortsätta att ta på sig skulder utan att riskera några konsekvenser.

1 juli 2014 fick Kronofogden utökade befogenheter att beslagta bilar kopplade till bilmålvakter efter många års utredning. Men trots lagändringen har antalet bilar hos bilmålvakterna ökat, i vissa fall med flera hundra bilar.

Trots detta fortsätter landets värsta bilmålvakter att skaffa bilar. Skulderna växer, och bilarna blir risigare.

Pensionsräddarna är driftiga och myndigheterna flata trots att det sammanlagt rör sig om miljonbelopp.

Journalisterna är inte mycket bättre. Göteborgs-Posten kallar en målvakt ”Erik” och hos Aftonbladet heter alla Man. 

 

 

2014-02-21_1445

Sydsvenskan är för ovanlighetens skull ärliga och redovisar namnen nedan och redovisar de värsta i Malmö. Elva av Sveriges femton värsta bilmålvakter finns i det mångkulturella paradiset Malmö och grannskapet. Nio är skrivna i Malmö stad, en i Arlöv, en i Lund.

 • Ibrahim Sabih, 30. Skuld: 51 613 845 kr. 2 002 fordon. 359 nyregistrerade i år.
 • Yousif Al-Itabi, 25. Skuld: 24 811 925 kr. 760 fordon. 53 i år.
 • Adnan Abdulaziz, 43. Skuld: 22 170 517 kr. 1 260 fordon. 102 i år.
 • Majid Wandi, 55. Skuld: 17 436 300 kr. 2 075 fordon. 114 i år.
 • Thoalfekar Rahim, 34. Skuld: 13 350 755 kr. 344 fordon. 19 i år.
 • Abdulamir Hamid, 47. Skuld: 12 968 125 kronor. 2 219 fordon. 5 i år.
 • Fares Mohammed, 43. Skuld: 10 661 125 kr. 285 fordon. Elva i år.
 • Mustafa Kourdieh, 23. Skuld: 8 404 868 kr. 579 fordon. 279 i år.
 • Mayssam Al Hellani, 22. Skuld: 6 958 660 kr. 568 fordon. 0 i år.
 • Ibrahim Mahmoud, 29. Skuld: 6 640 775 kr. 342 fordon. 2 i år.
 • Jamal Al-Shaikhli, 52. Skuld: 6 174 017 kr. 4 664 fordon. 281 i år.

För ett år sedan skrev vi nedanstående. Stadens tio mest aktiva bilmålvakter äger tillsammans över 14 000 av stadens bilar och har under tio års tid utnyttjat luckor i lagstiftningen för att kunna göra så, skriver Sydsvenskan.

Malmö stad gick förra året miste om 168 miljoner kronor i obetalda parkeringsböter och statistik från visar att bara drygt varannan bot utskriven i staden under 2013 faktiskt betaldes.

Via vänner, kontakter och Blocket på internet skaffar de sig en massa gamla bilar, många skrotfärdiga. De ställer av bilarna direkt, och får på så sätt ut tusentals kronor i återbetald skatt.

I stället för att skrota bilarna säljs de igen, eller så hyrs rishögarna ut för mellan 600 och 800 kronor i månaden. Det är bilar som ofta är oskattade, oförsäkrade och ibland livsfarliga på grund av felaktiga besiktningsprotokoll.

Bilmålvakternas kunder är personer som lever på socialbidrag, och då inte kan äga en bil, eller så är det personer som vill slippa p-böter och trängselavgifter.

– Hyr jag en sån bil kan jag parkera var jag vill, utan att riskera böter, säger kronokommissarie Christer Davidsson på Kronofogdemyndigheten i Malmö. Att försöka driva in pengarna med hjälp av kronofogden är lönlöst. – Bilmålvakterna äger ingenting, de är utfattiga på pappret, säger Christer Davidsson

Malmös tio mest aktiva bilmålvakter

Så här många bilar äger Malmös mest aktiva bilmålvakter. Tillsammans äger de 14 137 bilar av Malmös totalt 140 463 registrerade personbilar.

168 miljoner kronor. Så stora skulder för obetalda p-böter och skatter har Malmös nio tyngsta bilmålvakter. – Vårt system är inte byggt för så stora skulder, säger kronokommissarie Christer Davidsson.

Tidigare redovisades en alldeles för låg skuld. – Skälet är att vårt system inte är byggt för så ofantligt många skuldposter. Vi har tvingats skapa tillfälliga extra personnummer för de mest aktiva bilmålvakterna, säger kronokommissarie Christer Davidsson. Kronofogden har under dagen gjort en ny datakörning. I den nya körningen ingår också specialkonstruerade, extra personnummer som har skapats till de största bilmålvakterna.

Resultatet: skulden skenar dramatiskt. Tillsammans har Malmös nio största bilmålvakter oreglerade skulder på 168 miljoner kronor.

Den enskilt mest skuldsatte är 29-årige Ibrahim Sabih. Hans skuld hos Kronofogden för obetalda p-böter och skatter är 41,1 miljoner kronor.

 1.  Adnan Abdulaziz, 41 år, 3 866 bilar
 2. Majid Wandi, 53 år, 3 835 bilar
 3. Jalal Baltaj, 52 år, 2 569 bilar
 4. Ibrahim Sabih, 29 år, 1 929 bilar skuld 41,1 miljoner
 5. Yousif al-Itabi, 24 år, 817 bilar
 6. Mayssam Al Hellani, 30 år, 558 bilar
 7. Ibrahim Mahmoud, 28 år, 352 bilar
 8. Kamal Hussain, 30 år, 105 bilar
 9. Ahmad Kahlid, 51 år, 80, bilar
 10. Bilal Diab, 31 år, 16 bilar.

Källor: Transportstyrelsen, Kronofogdemyndigheten.

-Pettersson säger att de ska ut. Har de svenskt medborgarskap ska det tas ifrån dem. Är myndigheterna för mesiga så låt några privata aktörer ta tag i saken med provision. Vi kan inte ha ett samhälle där vissa individer inte ens försöker göra rätt för sig. Frånsett att de smiter från skatter och avgifter så riskerar de andra människor liv. Plocka in dem som kör bilarna för mordförsök, gör för i helvete något…

Var tionde bil i Malmö ägs av  bilmålvakter.

Varför gör inte fru Jammeh något. Jammeh är socialdemokrat, kommunstyrelsens ordförande och finanskommunalråd och den mäktigaste personen i Malmö eller bestämmer herr Jammeh?

Malmös mäktigaste kvinna, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) med sin man som hon inte brukar visa sig offentligt med...

Malmös mäktigaste kvinna, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) med sin man som hon inte brukar visa sig offentligt med…


19 responses to “Pensionsräddarna stjäl miljarder och får ostraffat hålla på med det år efter år

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  All kriminalitet gör att BNP ökar. Sverige går som tåget. Maggan sa ju att man är avundsjuka på Sverige i Europa tack vare vår tillväxt på BNP.

  Gilla

 • rannug

  Beslagta bilarna och utvisa ”målvakterna”, problemet är borta på en månad!

  Gilla

 • angelicaplacet

  Varför intervjua inte journalist Löfgren Sabih med 51 miljoner?

  Gilla

 • Spex22

  Varför har ni problem med att kommunalrådet i Malmö är gift med en mörkhyad? Varför har ni problem med den mörkhyade personen? Va??

  Gilla

 • Nisse

  Som sagt Sverige har blivit ett paradis för alla kriminella parasiter. Det kan vi tacka den förbannade 7klövern för………

  Gilla

 • Spex22

  Smutsbrun? Har du svårt för brun hudfärg?

  Gilla

 • salrol

  JAG fattar inget. Skulle målvakten HELT sakna tillgångar?

  BILARNA DÅ???????????????????

  Gilla

 • finnen

  Jag undrar vad som egentligen förhindrar kronofogden från att regelbundet gå in i dessa personers bostäder och beslagta precis allt som ens teoretiskt har något värde. Om inte annat så kunde man på så sätt göra livet surt för dessa personer.

  Sedan är det förstås en annan sak om en del av dessa personer har olika identiteter och de fungerar som bilmålvakter i bara en identitet (och lever ett lyxliv i en annan identitet). Även det borde kunna utredas av myndigheter, varefter t.ex. dubbla uppehållstillstånd kunde återkallas och personen buras in för bedrägeri.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Ha inte med bilden på den feta negern. Man blir illa mående!

  Gilla

 • putte

  Plocka in bilarna och skrota dom på en gång ,och då menar jag att dom körs igenom en tugg så att det bara blir flis av bilen så att dom inte kan komma ut på vägarna igen, sedan får dom här målvakterna inte ha rätten att inneha något motorfordon mera under sin livstid i Sverige .

  Gilla

 • Falköga

  Regeringen stiftar som vanligt efter många års utredande en lag som sedan visar sig vara oanvändbar. Myndigheter är sedan som vanligt oense om vad man får säga till andra myndigheter och så blir det ingen åtgärd mot skurkarna. I Rosenbad råder helgfrid. Där ger man fan i vad som händer i det verkliga livet. Man har fullt upp med att motarbeta SD.

  Gilla

  • realist

   Jag tycker dom ska göra som dom gör med en Svensson !!!!
   Ta bilen i beslag är den inte kontrollbesiktigad så belägg den med
   körförbud och därefter lämna den till SKROTEN…………..

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: