Frankrike ska få se ”islams sanna ansikte”


ISLAM. Frankrikes muslimska råd CFCM, organisation som företräder muslimernas intressen i den franska regeringen, har uppmanat imamer att hålla på sina moskéer ”öppna dörrars dagar” för att främja dialog mellan olika religioner.

2015-12-30_0741

Evenemangen kommer att hållas den 9 och 10 januari.

Besökarna kommer att kunna ställa alla frågor om vår religion, om än tabubelagda. Vi kommer även att bjuda dem på te med sötsaker. Vi vill sätta igång en dialog och lära bättre känna varandra för att arbeta bort misstron, uppgav rådets chef Anwar Kbibech enligt France Presse.

Enligt honom hoppas CFCM att fransmän på detta vis lär känna ”det sanna ansiktet av islam”, som är fredlig och tolerant.

Initiativet utlystes kort efter händelserna på Korsika där nationalistiska demonstranter som samlats utanför Ajaccios stadsfullmäktige vandaliserade en muslimsk bönesal. Enligt medierna försökte demonstranterna sätta eld på koranböcker. Spänningarna växte under fredagen på Korsika efter att två brandmän och en polisman skadats i samband med sammanstötningar i Ajaccio.

På Korsika brände korsikaner en moské häromdagen. Ortsbefolkningen har ledsnat på den muslimska invandringen 

Sputnik News


3 responses to “Frankrike ska få se ”islams sanna ansikte”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: