Vi kallas pissrännor. Ännu en tidning tar bort möjligheten att kommentera


DEMOKRATI. De etablerade medierna hade till för inte så länge sedan monopol på ”sanningen” och de kunde bedriva ”produktplacering” utan att besväras av oliktänkande. Visst de släpper in en och annan krönikör eller insändare som går emot ”saken” men det sker på nåder och bemöts med tillmälen av olika slag. 

De etablerade medierna kallar oss som inte är nöjda med sakernas tillstånd i Sverige för ”nättroll” i bästa fall och ”pissrännor” på en del redaktioner. Samtidigt hyllar man oliktänkande i andra länder och berömmer Internet för att dessa dissidenter får möjlighet att framför sina åsikter.

Nu blir Östersunds-Posten nästa tidning att ta bort möjligheterna att kommentarerna. Anledningen är att kommentarerna innehåller kritik mot invandring. I en bloggartikel i Östersunds-Posten skriver chefredaktör Hans Lindeberg att artikelkommentarerna nu tas bort. Lindeberg kallar kommentarsfält för ”pissrännor” och menar att anledningen till detta är för att de innehåller ”rasism”.

Även lokaltidningen Södermanlands Nyheter chefredaktören har ju själv spridit uttryck som pissrännor om de läsare och kunder som debatterar på nätsidorna (SN 6/9-11) – fast har man fått mängder med insändare och kommentarer som inte bryter mot några regler bortplockade så tror jag redaktörerna blåljuger. Problemet är inte så stort som de vill påskina. De flesta människor är kloka och ansvarstagande och de värsta rasisterna verkar finnas bland de svenskhatande journalisterna.

Östersunds-Postens chefredaktör Hans Lindeberg har tidigare definierat Sverigedemokraternas politik som ”rasism” då han hindrade partiet från att annonsera inför valet genom att hänvisa till ”mänskliga rättigheter”. Att ”göra hela valet till en fråga om invandring” är detsamma som ”rasism” menade Lindeberg då. Han uppger nu att kommentar som kritiserar invandring har tvingat ÖP att lägga ner resurser på att censurera, något som tidningen nu slipper.

Vi behöver inte vara ledsna för det. Sanningen är att Petterssonsblogg.se är en politisk kraft i Sverige, vi har betydligt fler läsare än nätupplagorna av Östersunds-Posten och Södermanlands Nyheter. Vi har till och med fler läsare än det som brukar kallas Sveriges största landsortstidning (Örebro är landsort i Stockholmsmaffians ögon) www.na.se och enligt kunniga människor är de som har informationsmakten de riktiga politikerna – de valda är bara nicke-dockor – och på Petterssonsblogg.se är det fritt att kommentera om man följer de enkla reglerna…

”Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft”

…och ingen kallas pissrännor.

-Pettersson anser att likt cigarettpaketen och alkoholannonserna borde varje tidning på förstasidan förses med varningstext…

Medias_rapportering


25 responses to “Vi kallas pissrännor. Ännu en tidning tar bort möjligheten att kommentera

 • Polischef: jag har meddelarfrihet och förstår inte varför kalla fakta ska vara hemliga | Petterssons gör skillnad!

  […] bara en månad sedan tog Östersunds-Posten bort möjligheten att kommentera för att ”pissrännorna” innehöll […]

  Gilla

 • Theleo

  Det är inte speciellt märkligt om en rasistisk blogg som låter alla komma tilltals upplevs som mer trovärdig och äkta än en kommersiell och politiskt styrd tidning där folkets kommentarer ses som ett hot mot tidningens egna moraliska ståndpunkter.
  Man behöver inte ens vara SD – sympatisör för att känna så.

  Gilla

 • Pate

  Komiskt att ni tycker att media kan skada din verklighetsuppfattning. Det är ju exakt vad som händer om du bara förlitar dig till er blogg, avpixlat och andra sidor för ”oliktänkande” som ni kallar det.
  Läser man kommentarerna här inne märker man snabbt att de flesta är insnöade, obegåvade, outbildade och trångsynta rasister.

  God jul på er. Men det får man väl inte säga i det här landet längre.

  Gilla

  • Pettersson

   Pate, varför tror du att vi bara läser bloggar skrivna av ”oliktänkande”. Om du är uppmärksam så ser du att nästan varje inlägg har en länk till etablerade media och det har vi naturligtvis läst men har ofta en annan syn på den nyheten.

   Ett exempel är när PK-media skriver om gruppvåldtäkter, då beställer vi åtalet eller domen och ser att det PK kallar svenskar oftast inte är svenskar, Strängnäsbor, boråsare eller vad de nu brukar kalla dem.

   Det är helt enkelt konsumentupplysning för väljarna.

   Gilla

  • Trynbald

   När läste Ni en artikel i gammelmedia som på minsta vis beskriver massinvandringen på något negativt sätt? Att det inte skulle finnas negativa verkningar faller på den agendasättande journalistikens orimlighet.
   Din analys av kommentatorernas utbildning är typiskt för kulturmarxisterna tillkortakommanden. Högskolorna är ockuperade av vänsterterrorister rakt över och dom som inte tycker rätt håller käften av rädsla att bli utfryst.

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokrat

    Trynbald…bra text…..gammelmedia ser bara positivt till massinvandringen, – tycker man inte det ar man RASIST…Logiskt? – Nej, bara politiskt korrekt!!!

    Gilla

  • Russell's Paradox

   Ja du har delvis rätt. De flesta som kommenterar är ganska gapiga och oinformerade. Men du är naturligtvis välkommen att kommentera samt hjälpa till att föra in lite värde i diskussionerna. Jag betraktar mig själv som dissident och läser allt jag kan komma över.

   Dessutom håller jag inte med om precis allt som skrivs på herr Pettersons blogg, men det är väl sunt att ha lite varierad kost, eller hur. Det är inte bara bra för kroppen, även hjärnan behöver variation.

   Vanliga (traditionella) media är ganska likriktade och enahanda. Här kan du sätta fingret på Sveriges puls.

   Gilla

   • Pate

    Tack för en mycket nyanserad och vettig kommentar! Alla ska ha sin åsikt. Alla ska tycka olika. När jag läser på bland annat denna sida så tolkar jag det som att ALLA här inne har samma åsikt. Att slänga ur sig begrepp som ”PK-maffian”, ”sjuklövern”, ”massinvandring” tyder i mina öron på låg intelligens och nästan en sektliknande verksamhet. Att sakligt diskutera invandring, problem, utmaningar från ett någorlunda objektivt(ingen är nog någonsin helt objektiv) är en helt annan sak.
    Det tycker jag idag är VÄLDIGT svårt att hitta.
    Jag VILL diskutera med oliktänkande som ändå TÄNKER, dvs inte som nedvärderar de som inte röstar på SD som ”vänsterextremister”(tro mig, jag är INTE vänster). Men det är svårt att hitta idsg

    Gilla

   • Galten

    @Paté
    Här kanske du finner intelligentian. 😉
    https://islamskinfo.wordpress.com/

    Gilla

   • Stenbock

    🙂 😉 🙂 Dagens överlägset bästa !

    Gilla

  • dave

   Lär inte dröja särdeles länge innan den hälsningen är förbjuden.

   Gilla

  • Involuntarium.se

   Pate du skriver,

   ”Läser man kommentarerna här inne märker man snabbt att de flesta är insnöade, obegåvade, outbildade och trångsynta rasister”.

   Pate vad föranleder dig att skriva ovanstående, avseende skribenterna på Petterssons blogg insnöade, obegåvade, outbildade och trångsynta rasister?

   Pate definiera hur du ser på dig själv, vad är du för typ av människa och vad som gör att du och din person blir intressanta i det här sammanhanget?

   Du skriver också följande,

   ”Att slänga ur sig begrepp som ”PK-maffian”, ”sjuklövern”, ”massinvandring” tyder i mina öron på låg intelligens och nästan en sektliknande verksamhet. Att sakligt diskutera invandring, problem, utmaningar från ett någorlunda objektivt(ingen är nog någonsin helt objektiv) är en helt annan sak.”

   Nu paté får du möjlighet att visa ditt intellekt!

   Beskriv PK-maffian, sjuklövern och massinvandringen med ord som mer överensstämmer med ditt intellekt!

   Beskriv problemen och utmaningarna med asylinvandringen på ditt intellektuella sätt!

   Beskriv nu lösningarna på både problemen och utmaningarna med asylinvandringen!

   Du förstår Pate de som skriver på den här bloggen läser inte bara svensk PK-media, de läser även utländsk media frå resten av världen!

   De begär ut polisanmälningar, domar och andra typer av myndighets förelägganden!

   Utifrån svensk och utländsk media samt formel och även informell information från politiker, tjänstemän och myndigheter gör skribenterna på den här bloggen sina tolkningar och drar sina egna slutsatser om tingens ordning! På precis samma sätt som svenska PK-media gör sina tolkningar och drar sina slutsatser och sedan förvanskar informationen så att den passar in i etablissemangets PK-mall!

   Tror inte flertalet som läser och kommenterar på den här bloggen nedvärderar de individer som inte röstar eller sympatiserar med SD!

   Skribenterna på den här bloggen skriver t.ex. ”Beställt av 87;an”. Det betyder att de 87% som inte röstade på SD är ansvariga för det som just nu händer med och i vårt fosterland! Självklart är de 87% indirekt ansvariga för att svenskt bistånd till behövande runtom i världen omfördelas på ett sådant sätt att det används för flyktingmottagning i Sverige!

   Pate ovanstående är en invit till dig att fortsätta meningsutbytet avseende asylinvandringen till Sverige!

   Gilla

 • Trynbald

  Desperata åtgärder som inte leder någonstans. Ett folkligt stöd som ingen chefredaktör rår på med censur. Det gör saken bara värre, för diktatoriska fasoner är vidriga som en stinkande pissrännor.

  Gilla

 • Tony

  Varför betalar Svenskarna idag för en tidning som i
  grunden avskyr er som kunder??? Jag förstår att
  människor vill ha nyheter av lokal karaktär, men
  det mesta som produceras på dessa kloakblaskor
  är ju för fan Nyheter som Passerat TT, granskade
  och tillrättalagda nyheter för att passa in på den
  politiskt korrekta uppfostringsskalan?
  Ge denne skitstövel till chefredaktör en försenad
  julklapp på det nya året genom massuppsägning av
  blaskan, så får vi se ifall han är lika stöddig sen!
  Det är givetvis tråkigt ifall folk blir arbetslösa, men
  det är Media i Sverige som valt att tjäna dom höga
  herrarna i stället för sina kunder.
  Och att det går bra att klara sig utan uppfostringsmedia
  är jag själv ett bevis för, jag hade själv fyra dags och
  kvällstidningar för fem år sedan och klarar mig
  utmärkt utan dem , dessutom tjänar man pengar på
  att skippa skiten!

  Gilla

 • Varg i Veum

  Metro har också tagit bort kommentarerna, men har noterat att Aftonbladet infört dem på många artiklar. Undrar om det har någonting att göra med att Helins välde nu är slut? (och som mu drabbar SVT istället)

  Gilla

  • Argus

   SvT tog in en kärring från TV4 och då försvann Debatt och ersattes av Opinion. På Debatt gick det att kommentera de flesta artiklarna, visserligen var det lite trångt för mina breda axlar men man fick skriva så att de små moderatorerna inte förstod, på Opinion finns inte ens kommentarsfält.

   Själv läser jag DI som visserligen är en förfärlig avisa men med ett kommentarsfält där man ibland hittar guldkorn.

   Liked by 1 person

 • Hjultomten

  ”Pissrännan” borttagen hos skitkorven.

  Gilla

 • Vadan och varthän?

  Jag känner stor beundran för dig Pettersson. Sover du aldrig? Din sida är alltid uppdaterad, saklig och koncis. Jag har inget att tillföra debatten om ”pissrännor”, utan ville bara säga att du är bra.

  Gilla

  • Omvänd

   Håller med! När helst man kommer in på den här bloggen (och det är ofta!) så finns det minst ett nytt inlägg och det är det som gör den till en av dom bästa och mest levande nyhetsbloggarna! Slaskmedia har helt missat poängen med kommentarsfält och det är en av anledningarna till att upplagesiffrorna sjunker! Det är samma fenomen som när pk-folket inte förstår varför SD växer trots ”allt”!

   Gilla

 • Kommendanten

  Oliktänkare och sanningssägare diskrimineras i det här landet i allra högsta grad av pk-isterna tillika hycklarna.

  SD SÄGER JAG BARA!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Ja du Pettersson, snacka om att ‘skjuta sig i foten…’ Ljug- och hatmedia tror på fullt allvar att folk håller upp med sin nuvunna möjlighet – att uttrycka sin åsikt med Internet – bara för att de drar in kommentarsfälten…. istället får de fria medierna nya och aha-va-faan-det-hade-jag-ingen-aning-om och är-det-så-jävligt- läsare som flitigt delar dessa nyheter så flitigt att regeringen på allvar försöker finna lagliga eller olagliga sätt att tysta oss på.

  Gilla

 • ossie

  Folk har ju så felaktiga åsikter så munkavlen på.

  Gilla

 • Blodsven

  Klockren varningstext! Fast det ”sovande folket” begriper knappast ordens innebörd….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: