Ordkrig mellan Expressen och SvD


Förra veckan publicerade SvD en ledare där Ivar Arpi med bestämdhet hävdar att också vita kan drabbas av rasism.

Media och inte minst vänsterorienterade intressegrupper, har haft märkbart svårt att se rasism i de attacker som bevisligen utförts med etniska förtecken och där offren varit vita.

IKEA-morden är ett sådant exempel. Trots att den asylsökande afrikanen Abraham Ukbagabir, själv erkände att han var ute efter att döda svenskar, har brottet aldrig betecknats som rasistiskt motiverat.

Ett annat exempel är dubbelvåldtäkten i Strängnäs, där två asylsökande araber våldtog en ensam kvinna på väg hem från krogen. I det här fallet inföll det absurda att vänsterorienterade intressegrupper valde att manifestera mot rasism och inte till stöd för den våldtagna kvinnan.

Även detta kan betecknas som ett rasistiskt motiverat brott, då en av gärningsmännen spottade kvinnan i ansiktet efter fullbordad våldtäkt och innan skrek ”I’m gonna fuck you little Swedish girl”.

Detta var ett av exemplen som Ivar Arpi tog upp och tydligen retade det kollegorna på Expressen som nu går till attack mot Arpi.

Lars Lindström jämför Arpis text med något som kunde hämtas från någon extrem hatsajt (Avpixlat, Fria Tider, Petterssons exempelvis) och hävdar att ”märkliga, otäcka och populistiska krafter är i rörelse”.

Det Lindström främst vänder sig mot är att uttrycket ”svenska flicka” som en av de våldtäktsdömda araberna skrek, skulle vara synonymt med rasism mot vita. Det är sannerligen inte så att alla svenskar är vita, menar Lindström. Brottet är inget hatbrott och det finns inget belägg för att våldtäkterna och orden som skreks var rasistiskt betingade. Lek med tanken att offret var mörkhyad, att förövarna var vita och att någon av dem skrek ”Im gonna fuck you little Swedish girl”. Hade Expressens Lars Lindström varit lika mild i sin bedömning då?

Källor: SvD och Expressen

Ps. Ingenstans i Lars Lindströms text bemöter eller erkänner han Ivar Arps tes om att också vita kan utsättas för rasism.


12 responses to “Ordkrig mellan Expressen och SvD

 • F.d. Socialen-demokrat

  Lars Lindström, Expressen är ett svin och en landsförrädare!!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat

   Var får dessa muppar luft ifrån ? Från Feministiskt Initiativ, de gillar väl araber som spottar på svenskar ?

   Gilla

 • Tony

  Nej naturligtvis inte, Lars Lindström är känd som idiot,
  det plockade Johan på Granskning Sverige fram när
  han ringde upp L.L!

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Det är väl enkelt. SvD vill åtminstone att det ska vara lika för lika, men se de gillar inte Expressen. I deras vänsterorienterade journalisthjärnor är allt hat och all hets mot folkgrupp riktad mot migranter i allmänhet och muslimer i synnerhet. Vita är ingen folkgrupp, alltså kan vita inte hatas.
  Precis på samma sätt kan migranter inte hata och vita hatar alltid.
  För mer information läs SVT’s nya lexikon.

  Gilla

 • Lars p

  Lars Lindström är ett äckligt jävla kräkpulver !!

  Gilla

 • Argus

  Svensk; en nationalitet

  Nationalitet; tillhörighet till en viss nation

  Nation; ett kollektiv av människor förenade av gemensamma faktorer såsom språk, religion, etnicitet, historia, kultur, traditioner och sociala normer

  Hur svårt kan det vara?

  Gilla

 • Rasism mot svenskar | Petterssons gör skillnad

  […] Stefan K skrev om rasism mot vita i föregående inlägg. Vänstermaffian påstår att det inte finns, men nedanstående filmer […]

  Gilla

 • ossie

  Lars Lindström tävlar med Anders Lindberg som detta lands vidrigaste stolle.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Lindström har lika lite förstånd och uppfattningsförmåga som en Lego-gubbe. På samma sätt styrs hans rörelser puppettören och är lika stela och döda som en mumies.

  Gilla

 • Trynbald

  Enligt obekräftade uppgifter är Lars Lindström även en hängiven anhängare av Flat Earth Society samt av Henrik Arnstad.

  Gilla

 • Olli Rein

  Lars Lindström tror att dubbelmoral är dubbelt så bra att ha som vanlig moral. Men så jobbar han ju på Ljugmedia under en kriminell chefredaktörs skyddande vingar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: