Två göteborgare döms till livstid för terroristbrott

ISLAM. Göteborgs tingsrätt dömer två män från Göteborg – 30-årige Al Amin Sultan och 32-årige Hassan Mostafa al-Mandlawi – till livstids fängelse för terroristbrott. De döms för sitt deltagande vid två mord utanför Aleppo i Syrien, där två män fick sina halsar avskurna av en grupp män, där flera filmade. En film av ena mordet har hittats hemma hos den ena nu dömde mannen.

2015-12-14_1602 2015-12-14_1601

De åtalade har nekat till att över huvud taget varit på platsen. Åtalspunkterna var terrorbrott alternativt folkrättsbrott – men det är alltså terrorbrott männen döms till, då rätten anser att gärningen utförts för att injaga fruktan i den icke-muslimska befolkningen i Syrien.

Åklagaren menar att de två männen håller i kameran i flera av de klipp som hittats och att det är de som hörs tala svenska i dem.

32-årige al-Mandlawi har en skottskada i huvudet som orsakar honom sådana besvär att han anses behöva en personlig assistens.

”Trots detta anser tingsrätten att det brott som han dömts för är så allvarligt att han inte kan undgå livstids fängelse”, skriver rätten.

-Pettersson anser att de förutom livstidstraffet bör fråntagas sina svenska medborgarskap och avtjäna straffen hos den icke-muslimska befolkningen i Syrien.

TIDIGARE 2015-12-02. Misstänkte terroristen utan rullstol på semester

32-årige Hassan Al-Mandlawi från Irak, som misstänks för terroristbrott i Syrien är enligt advokaten mycket svårt funktionshindrad. Enligt advokaten sitter Al-Mandlawi i rullstol efter en skottskada i huvudet och har talsvårigheter.  men lyckades trots det ta sig ”hem” till Sverige, undrar var det var för fel på Allahs erbjudande. 

Åklagaren vid Göteborgs tingsrätt säger att hon ”vill ge en mer nyanserad bild av hans hälsotillstånd.” Det var i måndags, under terrorrättegångens sista dag, som åklagaren visade bilder från den misstänkte 32-åringens semester i Malaysia strax innan han greps i somras.

Det var GT som först publicerade bilderna, som tidigare inte varit offentliga.

Åklagaren Agnetha Hilding Qvarnström visade bilderna under slutpläderingen för att försöka övertyga rätten om att göteborgaren inte alls är så sjuk som advokaten hävdar.

-Pettersson säger att om Hassan Al-Mandlawi skottskadades i Syrien var än i varje fall inte i sämre tillstånd än han kunde ta sig till Sverige. Det vore bättre om han rest till Allah för vård…

Tre vinstmaskiner häktade för terrorbrott

Åtalas för terrorbrott i Syrien

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

20 thoughts on “Två göteborgare döms till livstid för terroristbrott

 1. Det kommer en tid då öga för öga tand för tand åter införs i budorden,

  När våra kära politiker ligger på bålet och pyr, samma gäller våra trevliga

  journalister samma väg dom ska vandra för i helvetet dom brinna

 2. Såg inslaget i SVT 21,00 nyheterna där domaren i målet uttalade sig och HEDER ÅT DENNA SVENSKA DOMARES FÖRMÅGA ATT ANALYSERA MORDEN KOREKT! Det är ett terroristbrott när de skär halsen av de två kristna männen och syftet är att injaga skräck hos dem som inte har den rätta tron, – det hände i Syrien MEN DET KAN HÄNDA I SVERIGE!!
  Vi får hoppas att vi i framtiden får en ledning för Sverige som tar tag i problemen, stoppar islam och massinvandringen, utvisar kriminella, drar in deras medborgarskap samt samarbetar med Vladimir Putin och Ryssland som är de enda som definitivt kan sätta stopp för IS.

 3. Såg på SVT 21,00 Nyheterna om bl.a. detta och därefter ett inslag om det s.k. ”assistansbidraget”….ANSVARIG SOSSE SA ATT DET VAR SÅÅ SVÅRT ARR FÖRKLARA KOSTNASÖKNINGEN FRÅN 15 TILL 30 MILJARDER PÅ KORT TID….
  Ja, citatet är exakt….”det är svårt att förklara….”.
  Jag kan förklara det men då tar de politiskt korrekta fram ”rasistkortet”. Jag är naturligtvis ”rasist” om jag skyller på invällningen….Jag trotsar Er och skyller på myglande avskum…
  Det skulle behövas en ”Hitler” som STOPPADE MASSINVANDRINGEN och detta vansinne med att försörja slödder som i artikeln med bidrag från Försäkringskassan….ÄR ÖVERTYGAD OM ATT NÅGON SLÄKTING VÅRDAR ASET OCH FÅR ASSISTANSERSÄTTNING!!
  Sverige och EU:s framtidsutsikter är MYCKET MÖRKA på grund av denna invällning av araber och muslimer, VI KOMMER INTE ATT ÖVERLEVA DETTA OM VI INTE STOPPAR DET!!
  Nu kommer denna livstidsdom att överklagas och kosta mer pengar….AFTONBLADET OCH SVT KALLAR MUSLIMMÖRDARNA FÖR SVENSKAR….De är tamefan inga svenskar, skäms era jävlar för att ni kallar dem svenskar….
  Ni är politiskt korrekt avskum som blir Sveriges undergång!!!

  • De som gjort dessa två MUSLIMER till ”svenskar” kommer att häktas och dömas i framtiden om Sverige överlever!!!

 4. Stefan Löven kallade dessa figurer för flyktingar som flytt för sina liv! Skäms! Aftonbladet som stödjer Stefan Löven och aldrig kritiserat IS utan försökt förminska mördarorganisationens brott kallar dessa två mördarare för SVENSKAR” SKÄMS AFTONBLADET, FYRFALT SKÄMS VÄNSTERNAZISTISKA AFTONBLADET!
  De som kallar araber och muslimer för svenskar och därmed nedvärderar mig och mitt fosterland BORDE RULLAS I TJÄRA OCH FJÄRDAR OCH SLÄPPAS EFTER EN PIC UP I 100 KM/H!

 5. Ser att Aftonbladet kallar asen SVENSKAR…..- DE AR INTE SVENSKAR, AFTONBLADET LJUGER!!!
  De ar araber och muslimer OCH DE BORDE ALDRIG SLAPPTS IN I SVERIGE!!

  • Muslim parasiten borde aven domas for bidragsbrott MEN FRAMFORALLT SKA DET SVENSKA MEDBORGARSKAPET DRAS IN OCH DE SOM UTFARDATB DET STALLAS TILL ANSVAR!!! SVIN!!!

 6. Denna dom förlänar mig skumpa och klackarna i taket, vi ser ljuset vid horisonten.
  Törs jag föreslå ett fängelse utanför Sverige. Sibirien eller Syrien kan gå bra, givetvis serveras det bara vatten och bröd där.

 7. Vad är det som gått så fel att dessa två utlänningar har lyckats få svenskt medborgarskap? Vem ska stå till svars för detta oförlåtliga beslut?

  • På myndighetssidan står aldrig någon till svars.
   Det som kan hända är att politiker byts som kan påverka lagar och myndigheter men det är långsökt. Alltför många svenskar tycker synd om utlänningar som har icke västerländsk kultur.

 8. Varje dag går vi pensionärer miste om ”räddare”…I går två smålänningar,i dag två ”kållar”.Är inte snart fängelserna fyllda med dessa berikare ?

 9. Lagen måste ändras. Ta ifrån dessa avskum sitt svenska medborgarskap ock utvisa kräken. Tycker att detta skall gälla för alla invandrare som begår brott.

Kommentera