I Sverige tycks dumheten vara upphöjd till myndighetsnorm

INSÄNDARE. I den sörmländska idyllen Nyköping lever i högsta välmåga och försörjd med skattemedel sedan flera år en herr Mneimneh. Han är i sina bästa år (38), bördig från Mellanösterns pärla Libanon och skiftar efter behag och situation förnamn från Dan Roberto till Mahmoud eller det arabiskt vanliga Ali.

Nu hör till historien att herr Mneimneh sedan ett år tillbaka befinner sig illegalt i landet efter att ett utvisningsbeslut från Migrationsverket vunnit laga kraft. Det är verkligen inte så att herr Mneimneh försöker gömma sig för att undgå verkställighet av beslutet. Tvärtom, han bor och är skriven på en lägenhetsadress i centrala Nyköping, mobilnummer är lätt att hitta och han lever med stöd av socialtjänsten ett till synes gott liv genom dagliga besök på ett av stadens kaféer och flitig närvaro på ett av Nyköpings centrala gym.

Migrationsverkets utvisningsbeslut kan tack och lov herr Mneimneh ta lätt på, någon verkställighet är inte aktuell. Och lär inte bli det i framtiden heller. Herr Mneimneh befinner i och för sig illegalt i landet men med Migrationsverkets, gränspolisens och socialtjänstens goda minne.

Vid förfrågningar till Migrationsverket uppges nämligen att herr Mneimnehs ärende kommit på avvägar i arkivet och gränspolisen på Skavsta kan ingenting göra. Till saken hör att aktuella myndigheter inte heller längre tycks det vara mödan värt med tvångsavvisning eftersom personernas hemländer ogärna vill ha tillbaks sina utflugna medborgare, vilket gör Migrationsverkets utredningar och avvisningsbeslut totalt meningslösa och till ett stort skämt. Ett dyrbart skämt.

För att ytterligare bekräfta svenska myndigheters (läs: Migrationsverket) obegränsade dumhet har nu herr Mneimnehs kunnat lämna in en asylansökan trots att Migrationsverket redan gjort en utredning och beslutat om utvisning och trots att herr Mneimnehs inte hörsammat beslutet att frivilligt lämna landet, saknar uppehållstillstånd och befinner sig illegalt i Sverige. Det är att grovt misstolka asylrätten och en skymf mot folk som flyr från krig och förföljelse att påstå att herr Mneimnehs, bördig från det vackra om än till och från oroliga Libanon, skulle ha flyktingstatus och ha någon form av skyddsbehov.

”Vi ska se till att det blir ordning och reda i flyktingmottagande”, säger landets statsminister och aldrig har väl uttrycket ”Mycket snack och lite verkstad” varit mer välfunnet för att beskriva Sverige i december 2015.

Anonym

***

Så att 14 000 personer som fått avslag på sina asylsökningar skulle vara frivilligt försvunna i Sverige i hopp om att slippa utvisning är nog en sanning med modifikation. Det är helt enkelt så att (gräns)polisen inte orkar eller vill ta i problemet. Det är ju bara besvärligt. För tänkt om personerna ifråga inte vill bli utvisade! Utan istället börjar bråka! Då är det bättre att låtsas som att man inte har en aning om vad ett utvisningsbeslut är.

Är någon ansvarig myndighetsperson intresserad så har vi adress, lägenhetsnummer, hyresvärd, två telefonnummer till herr Mneimneh, vi saknar dock portkoden men det borde vara ett överkomligt problem om man verkligen vill följa lagen.

Bakgrund:
M kom från Beirut i Libanon till Sverige och Nyköping 2011 efter nätdejting med en libanesiska med svenskt medborgarskap och bosatt i Nyköping , tillfälligt uppehållstillstånd i två år, skenäktenskap med nämnde libanesiska med svenskt medborgarskap i Nyköping i syfte att erhålla permanent uppehållstillstånd, startat bolag Swegull sommaren 2011, oklart om bolaget varit aktivt, anmäld för misshandel av “hustrun” som dock drog tillbaka anmälan, skilsmässa varvid M tvingades söka uppehållstillstånd på egna meriter medan den misshandlade “hustrun” uppgav till Migrationsverket att den tidigare “maken” varken hade egen försörjning eller uppvisade den oförvitlighet som ska tas hänsyn till, Migrationsverket fattade beslut om avvisning. Den före detta “hustrun” har vid flera tillfällen varit i kontakt med Migrationsverket för att informera om att M fortfarande är kvar i Nyköping “och lever på bidrag” och förhört sig om varför M inte tvångsavvisats (hon känner en viss rädsla för M efter misshandelshistorien), Migrationsverket har till henne och till gränspolisen på Skavsta som även dom förhört sig om ärendet kort svarat att M:s ärende kommit bort i arkivet. För någon vecka sedan kontaktade återigen ex-“hustrun” Migrationsverket som slängde på luren varvid hon även ringde polisbefäl HA (enligt henne en hederlig med empati och man som går att tala med) på gränspolisen på Skavsta som efter lite kort efterforskning kunde meddela att M nu sökt asyl!

 

17 thoughts on “I Sverige tycks dumheten vara upphöjd till myndighetsnorm

 1. När man som Sverige annonserar i hela världen om att man
  är en stormakt i humanitet, med massor av förmåner så är
  det givet att mängder av människor söker sig hit, och först i
  kön blir dom som bara har för avsikt att ta vara på chansen
  till ett gratisliv. Sverige har dom mest korkade politikerna i
  hela den kända världen!

 2. Det verkar som dom Svenska myndigheterna bara satsar på taskjävlar hur var det Stefan sa vi måste ha ordning o reda på invandringen. Man blir snart inte förvånad för någon ting längre när det gäller 7klövern………

   • Detta s.k. Integrationsverk vet inte vad ordet “integration” betyder, nog dags att byta namn igen….Det är en FÖRBRYTARMYNDIGHET som kommer att knäcka Sverige….De ger PUT och Svenskt medborgarskap uteslutande till muslimer, många är krigsförbrytare och massmördare!
    VI MÅSTE STOPPA MASSINVANDRINGSVANSINNET!!

 3. Man blir mörkrädd … Man har ju sett att detta ett tag nu och nu den senaste invasionen av lycksökare kostar oss våran välfärd och trygghet .
  Detta kunde man höra Magdalena Tomma ladorna säga igår
  att man blir tvungen att låna pengar till dessa kravmaskiner.Kan inte politikerna se längre än vad näsan är?
  Dags att avgå Löfven, du utsätter Sverige för en stor risk just nu när
  ni plundrar det Svenska folket på välfärd och trygghet.

 4. Ofantliga sektorn hyser tusentals av offentligt avlönad dynga totalt ointresserade av sitt arbete, deras chefer är av samma bottenlösa dynga därför får detta fortgå.

 5. IKEA mördaren.Han hade också avisningsbeslut men uppehöll sig under lång tid i Sverige och sökte asyl igen som han åter fick avslag på,på grund av att han hade fått asyl i annat EU-land.

 6. Denna destruktiva, svenskfientliga politik har hållit på i decennier.

  Inget ändras förrän Svenne reser sig ur soffan, tar med sina kompisar och GÖR NÅGOT!

 7. Detta är enligt Löfven reglerad invandring.

  Vad oreglerad invandring har för kännetecken kan vi bara fantisera om.

  • Klok kommentar…De röstar på Socialdemokraterna som tack för bidraget från Socialdemokraterna!!!!
   Befolkningen måste få upp ögonen och vakna och se detta, att de får barnbidrag osv. en tid till är inte värt , inom några år har de ett mellanöster i Sverige MED ÖVERMÄKTIGA PROBLEM!! SPARKA HÅRT I ARSLET!!!!

Kommentera