Riskerar 43 år i fängelse – för 9 seriestrippar

HATMEDIA. Alla människor är lika modiga. Men alla är inte motiverade att använda sitt mod, säger satirtecknaren Zunar från Malaysia. Han riskerar 43 års fängelse. För nio seriestrippar. De är uppviglande, anser regimen.

Det är hycklartidningen Sydsvenskan som skrivit en artikel om hur det är att vara satirtecknare i det muslimska Malaysia, det är i och för sig riktigt att försvara Zulkiflee Anwar Haque och hans rätt till yttrandefrihet i Malaysia men samma rätt borde gälla satirikern och gatukonstnären Dan Park men där ställer sig Sydsvenskan på förtryckarnas sida, snacka om dubbelmoral…

 

One thought on “Riskerar 43 år i fängelse – för 9 seriestrippar

  1. Sydsvenskan pekar finger på andra länder… titta där… dumma dom… Dan ”riskerade” inte fängelse… han dömdes. Dessutom satt han häktad under en orimligt lång tid för en bagatell och fick egendom konfiskerad… i Sverige. För brott mot yttrandefriheten. DDR mördarstjärna lyser ilmrött ovanför portätten av Lenin, Honecker och Stalin på tidningens redaktion.

    Och ingen törs ta Danni försvar och ens ifrpgasätta rimligheten i domen eller straffet flr den personen kommer att bli arbetslös, utstött och få hembesök av Expressen.

Kommentera