Riskerar 43 år i fängelse – för 9 seriestrippar


HATMEDIA. Alla människor är lika modiga. Men alla är inte motiverade att använda sitt mod, säger satirtecknaren Zunar från Malaysia. Han riskerar 43 års fängelse. För nio seriestrippar. De är uppviglande, anser regimen.

Det är hycklartidningen Sydsvenskan som skrivit en artikel om hur det är att vara satirtecknare i det muslimska Malaysia, det är i och för sig riktigt att försvara Zulkiflee Anwar Haque och hans rätt till yttrandefrihet i Malaysia men samma rätt borde gälla satirikern och gatukonstnären Dan Park men där ställer sig Sydsvenskan på förtryckarnas sida, snacka om dubbelmoral…

 


One response to “Riskerar 43 år i fängelse – för 9 seriestrippar

  • Mary Agnes

    Sydsvenskan pekar finger på andra länder… titta där… dumma dom… Dan ”riskerade” inte fängelse… han dömdes. Dessutom satt han häktad under en orimligt lång tid för en bagatell och fick egendom konfiskerad… i Sverige. För brott mot yttrandefriheten. DDR mördarstjärna lyser ilmrött ovanför portätten av Lenin, Honecker och Stalin på tidningens redaktion.

    Och ingen törs ta Danni försvar och ens ifrpgasätta rimligheten i domen eller straffet flr den personen kommer att bli arbetslös, utstött och få hembesök av Expressen.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: