SVT kritiseras för Homeland-varning

ISLAM. I den senaste säsongen av Homeland skildras hur en islamistisk terrorcell verkar i Europa och SVT har valt att förse tv-serien med en varning. ”Programmet skildrar paralleller till det som sker i världen just nu. Vi vill varna för att likheter med verkliga händelser kan väcka obehag”, lyder den.

Timbro-skribenten Lydiah Wålsten säger till SVT:s Kulturnyheterna att hon har svårt för så kallade triggervarningar och att det är uppseendeväckande att varna för att något är likt verkligheten.
– Det är en värdering. Homeland har fått kritik för hur man skildrar muslimer. Genom varningen säger man indirekt att seriens tolkning av världen är korrekt, men det är en individuell fråga hur man upplever verkligheten, säger Wålsten.

-Pettersson tycker att SVT och alla andre medier borde varna för verklighetens islam och inte för Tv-serier som likar verkligheten…

2015-12-09_0611

 

4 thoughts on “SVT kritiseras för Homeland-varning

 1. Okunskapen är otroligt stor om islam. Det finns en som sett denna fara för 20 år sedan, och det är Carl P Herslow, Skånepartiet.
  Skånepartiets radio har varit och är fortfarande en upplysning om islam.
  Går att lyssna på över hela världen genom webradio.
  Går man in på http://www.skanepartiet.org och trycker på webradio.
  Sänder direkt varje vardag mellan 08.00-11.00. 14.00-17.00 samt söndagar 08.00-11.00.
  Enda öppna telefon där vem som helst kan ringa in och diskutera politik och islam. 040-120212.
  Behöver stöd för att fortsätta så hjälp gärna till. Finns bg och pg på hemsidan.
  Skånepartiet stöder Sverigedemokraterna till Riksdagen, men har sin agenda om ett fritt Skåne, Halland, Bornholm i det fall inte SD lyckas få stöd för invandringspolitiken.
  Finns ett stort intresse för självständighet.
  Tanken är att Skåne skall visa vägen för resten av världen med avislamisering.

 2. En del påstår att islam är en religiös sammankomst, andra att det är en idiologi. Jag hävdar att det är en terrororganisation.

Kommentera