Preventiv mödravård har kollapsat i Blekinge


INVANDRINGEN. Asylkrisen har fått den preventiva och mycket kostnadseffektiva mödravården i Blekinge att kollapsa. Man tar inte längre cellprovskontroller på grund av det stora antalet asylsökande och ca 1 000 kvinnor har inte kallats in för kontroll.

”[Mödrahälsovårdsöverläkaren] Bodil Ehn menar att den förebyggande hälsovården, dit cellprovtagning hör är oerhört viktig.
Redan i oktober larmade hon tillsammans med chefen för kvinnokliniken om att mödrahälsovårdsmottagningarna i länet var tänjda till bristningsgränsen.
Antalet inskrivna kvinnor hade ökat med tio procent jämfört med förra året på grund av den ökande flyktingströmmen. Och situationen har inte blivit mindre ansträngd sedan dess.”

Från Södermalm och Hornstull rapporteras det dock om att det går att köpa billigare rödvin, så att man potentiellt missar cancerfall på kvinnor är inget att bry sig om. Och nej, att säga upp sitt abonnemang på Netflix eller avstå en quattro stagioni kommer inte göra att mödravården i Blekinge återställs – att bygga ut, rekrytera eller utbilda personal som inte finns etc tar flera år, och under tiden kan inte landstingen i Blekinge län alltså ge den potentiellt livsviktiga samhällsservice man kan få på Södermalm. Trots allt drabbas inte män av livmoderhalscancer eller cancer i slidan.

Läs mer på Cornucopia


9 responses to “Preventiv mödravård har kollapsat i Blekinge

 • ericr45

  1000 nya sd-are?

  Gilla

 • Lena

  Jag blev själv på 70-talet i Sverige räddad från att behöva uppleva en fullbordad cancer, tack vare en rutinundersökning, operation och sedan fortlöpande kontroller.

  Gilla

 • Ståfräs

  Ca 1100 av dessa kvinnor röstade PK och offrar gärna sina liv för vår nya adel, grattis. Självklart i DDR2 , hälsar Mona, Marlena, Veronica, Maria

  Gilla

 • Trynbald

  Virtanen, Ernman, SVT och ni andra idioter nu har ni fått som ni vill.

  Gilla

 • Observator X

  De ursvenska kvinnorna vill ju ha det så här, inga protester hörs eller syns från deras håll vilket betyder att de accepterar situationen. Eller hur?

  Vi lever ännu i något som kan kallas demokrati, förtroendevalda skall göra som folket säger.
  Dock, folket låter bli att protestera, förtroendevalda kan fortsätta med den omfattande förstörelsen/förgörelsen av staten Sverige.

  JAG hade definitivt kämpat för min rätt till all slags vård som jag har rätt till som riktig svensk. Jag har rätt till den vården, det har inte arab ahmed eller nån av hans käringar.
  De är här mot folkets vilja. De drar landet Sverige ner i avgrunden.
  …och ursvenska kvinnor accepterar eftersom de inte gör något åt saken.
  Enkelt, eller hur? Handling och konsekvens.

  Gilla

 • ossie

  Bara början på förfallet.

  Gilla

 • Argus

  Nu är det försent och det jag varnat för kommer att hända. Pendeln har svängt men det kommer inte att räcka kommer en majoritet av svenskarna att tycka. Risken är överhängande att det som vänsterpacket orättfärdigt haft som mantra kommer att bli verklighet, i någon utsträckning i alla fall; främlingsfientlighet och fascism.

  Tack så ini hel***e sjuenigheten.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Vad var det jag sa.

  I somras hade jag tid för cellprovstagning i Malmö, det tog 14 veckor för att få svaret ifall jag hade cancer eller inte, tidigare i ett annat Sverige tog det två veckor. Jag skrev flera inlägg då på facebook om min mejlkonversation med mödravården, ”ingen” visste vad den långa tiden egentligen berodde på, men jag var då förvissad om vart det lutade.

  Det handlar om den stora inflyttningen av nya svenskar, vårt tidigare så välfungerade välfärdssystem har kollapsat. Lyssna på barnmorskan i reportaget hon säger som det är. Äntligen finns det någon som tar ansvar och berättar om konsekvenserna över galna politikers galna beslut.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: