Public Service vänsterinriktning gynnar alternativ media

SVT:s och SR:s väldokumenterade vänsteragenda gynnar alternativa medier som Avpixlat, Fria Tider, Nyheter Idag och givetvis också Petterssons.

Det menar Johan Ingarö från tankesmedjan Timbro.

Som exempel tar Ingarö upp rapporteringen kring de rasistiska IKEA-morden i Västerås, som fick lika stor spridning i alternativa medier som i våra licensfinansierade public service-kanaler.

Nu är det inte bara från de alternativa medierna och Sverigedemokraterna som SVT och SR fjärmar sig, utan dess vänsterinriktade agenda gör att allt fler borgerliga väljare känner sig obekväma. Två av SVT:s senaste medarbetare är Behrang Miri och Lina Thomsgård, två personer som gjort sig kända för sina renodlade vänsteråsikter och deras uppgifter i det licensfinansierade public service-företaget är att se över jämställdheten, mångfalden och agera språkpoliser mot arbetskamrater som möjligen uttrycker fel åsikter.

Ingarö konstaterar att SD-väljare slutar följa public service-företagen, för att istället förlita sig på de alternativa medierna och nu är han rädd för att också borgerliga väljare sviker SVT och SR, för att luta sig mot borgerliga medier.

SVT och SR riskerar att bli en angelägenhet för Södermalmsvänstern och att medierna i stort måste rannsaka sig själva i framtiden. Är inte detta lite för sent?

Källa: Expressen

9 thoughts on “Public Service vänsterinriktning gynnar alternativ media

 1. SRs program har blivit fruktansvärt enformiga. Vissa undantag finns men det mesta handlar bara om flyktingar, flyktingar, flyktingar. Få analyser, mest snyfthistorier signerade Katja Magnusson och hennes gelikar. Barn som gråter, kvinnor som gråter.
  Jag tycker den typen av journalistik är integritetskränkande, att bara trycka upp micken i ansiktet på de gråtande människorna är ett fruktansvärt utnyttjande av deras situation för den agendajournalistik de bedriver.
  Nils Horner var den siste journalisten, han kunde berätta och förmedla hur människor kände det utan att bete sig som Katja Magnusson et Co.

 2. Tänka sig det va, herr Ingerö? Att folk kan tänka själva och väljer själva. Rena rama mörkret att sådant sker i en demokrati med yttrandefrihet!

 3. Vad menar dom med alternativa media? Varje morgon kollar jag in CNN, Sky News, Sputnik, USA Today samt Russia Today för att se om jorden fortfarande fortfarande snurrar kring sin axel. Men är det fel att lita mera på Sputnik.ru än på Aftonslasket och Sexpressen? På TV är det värre, där finns bara SVT nyheter och TV4s nyheter, båda så vänstervridna att dm aldrig kommer ur en rondell.

 4. Jag tror propagandaministeriet (SR/SVT) nu börjar får kalla fötter när de inser att snart tror ingen upplyst människa på vad de häver ur sig i sin iver att öka massinvandringen. Det är fantastiskt skönt att fria och alternativa medier finns som kan beskriva verkligheten för folket, annars hade vi hamnat i en sovjetliknande situation med så kallad rysk historiebeskrivning där bilder och text retuscheras i efterhand för att dölja sanningen.

 5. Lägg ner SVT/SR och granskningsnämnden och börja om från början. Med en rekrytering som avspeglar Sverige ur allas perspektiv.
  Ingen av nuvarande utom teknisk personal får söka om sina tjänster. Dom har bränt precis allt förtroende utom för vänsterterroristerna.
  Detta har varit en fråga sedan Tv 2 kom till i slutet på 1960:talet. Men har axelererat och numera blivit total. Dom klarar inte en självsanering.

 6. Låt kommunisterna och miljömupparna finansiera sin propagandakanal. Hoppade själv av i våras.

 7. Det är försent att ändra riktning. Det är länge sedan jag slutade följa våra publik service. Har tillhört moderaterna i många år men en morgon läste jag ett uttryck från Reinfeldt ”vi skall öppna våra hjärtan”. Först trodde jag det var Sjöstedts uttryck men tyvärr inte. Numer är jag SD:are, det enda parti som verkar förstå problemen i samhället. Sverige är numer in Pajas i världen. Vi är inne i ett förfall utan motstycke och att reda ut denna situation kommer att sätta våra politiker på en enorm prövning. Våra nuvarande är så långt ifrån verkligheten man kan komma. Jag är och kommer aldrig att bli rasist och man behöver inte vara rasist för att begripa problemen i vårt samhälle. Att kritisera vår nuvarande politik är tabu, då kallas du rasist.

Kommentera