Nio av tio våldtäktsmän är icke-västliga

INVANDRARVÅLD. En översyn NRK (artikeln från 2012) har gjort av våldtäktsdomar vid Stavanger tingsrätt i Norge under de senaste tre åren visar att nio av tio män som dömts för våldtäkt har icke-norsk bakgrund.

Sammanlagt 20 personer har dömts för våldtäkt i Stavanger tingsrätt under de senaste tre åren, och endast tre av dem är etniska norrmän.

– När det talas om det totala antalet våldtäktsdomar, skulle jag ha trott att det skulle vara mer etniska norrmän som dömdes, säger utredningschef Kristian Johansen på Stavangerpolisen.

Från 2009 till 2011 har det avkunnades 18 domar, med totalt 22 åtalade. Endast två personer frikändes, en etnisk norsk man och en afrikansk.

Bland de 20 dömda var tre etniska norska, en polack, tio afrikaner och fem asiater. (asiater i det här fallen är inte thailändare, kineser m.m. utan folk från Mellanöstern, Pakistan, Afghanistan osv.)

Domaren Helge Bjørnestad på Stavanger tingsrätt är inte förvånad över siffrorna. – Jag tror inte att detta är en slumpmässig ackumulering. Det är tyvärr vår intryck, sade han.

Hälften av dem som dömts i våldtäktsfall i Stavanger de senaste tre åren har afrikanskt ursprung. Bjørnestad anser att det är viktigt att siffrorna blir kända, och anledningen diskuteras– En analys av vilka förövarna är, kan vara avgörande i många sammanhang. Att påpeka och diskutera detta gör det möjligt att använda instrument som ger effekter. När du väljer verktyg, måste du vet vem gärningsmannen är, säger Bjørnestad.

Domaren tror snedfördelning delvis förklaras av kulturella skillnader. – Det är naturligtvis en förklaring i samband med synen på kvinnor, respekt och integritet. Men det är knappast hela förklaringen, sade han.

Sju av de 18 fall som var uppe i domstolen under de tre åren var misshandelsvåldtäkter. Icke-västerländska förövare är överrepresenterade i både överfallsvåldtäkter och våldtäkter som har inträffat under sociala sammankomster eller familjeförhållanden.

-Pettersson är förvånad, inte över domarna utan över att det svenska etablissemanget gör allt för att dölja fakta och tydligen tror att problemen går att lösa genom att hälla bensin på elden…hur många bevis behöver PK…

 

4 thoughts on “Nio av tio våldtäktsmän är icke-västliga

Kommentera