Rumänska vanetjuvar upptäcktes av jägare


INVANDRARBROTT. När stöldligan gömde sitt byte i skogen märkte de inte att ett jaktlag fått syn på dem. Tack vare jägarnas observationer kan tjuvarna nu dömas för stöld och häleri.

Det var den 24 oktober i år som ett jaktlag fick syn på ”ett antal utländska män” som hanterade diverse gods i Kullaberga skog, söder om västra Ringsjön. De tyckte det såg misstänkt ut och tillkallade polis.

När polisen kom till platsen hade några av tjuvarna redan åkt därifrån i bil, de andra flydde till fots längre in i skogen. Polisen kunde med hjälp av hundpatrull spåra upp och gripa dem några kilometer bort.

Polisen hittade då också flera gömmor i skogen med verktyg och arbetsredskap som visade sig vara stulna från verkstadslokaler i Fogdarp (på Hörbys sida om kommungränsen) och i Flyinge. Ägaren har uppgett att det rörde sig om saker för cirka 250 000 kronor.

Nu döms en 39-årig man för häleri till fyra månaders fängelse. Hans 40-årige kumpan döms för medhjälp till häleri till tre månaders fängelse.
Ytterligare en man, 21 år gammal, döms för stöld och häleri, men klarar sig undan med villkorlig dom.

Samtliga tre män är rumänska medborgare. Två av dem är tidigare dömda för stölder i Sverige, Italien och i Rumänien.

40-åringen hade inte ens avtjänat sin senaste villkorliga dom när han greps i skogen. Lunds tingsrätt beslutar därför att utvisa honom ur Sverige till 2020, då han får komma tillbaka igen.
Åklagaren hade krävt utvisning även av 39-åringen, men det säger Lunds tingsrätt nej till med hänvisning till att det brott han senast dömdes för var så länge sedan som 2013 och inte begicks i Sverige. Därför är det inte motiverat att utvisa honom, menar domstolen.

21-åringen döms även att betala 50 000 kronor i skadestånd till ägaren av verktygen från ett av inbrotten. Ägaren hade begärt ännu mer i ersättning för diverse omkostnader i samband med inbrottet, men får avslag på det.

-Pettersson läser om flatheten, ingen utvisning för 39-åringen för det för var så länge sedan som 2013 han senast åkte fast…

Skånska Dagbadet ska ha en eloge för att de skriver utländska män och rumänska medborgare, ännu bättre hade varit om man skrivit att det inte var vanliga rumäner utan Z…

Lite utanför ämnet så är Lars J Eriksson chefredaktör och ansvarig utgivare för Skånska Dagbladet. Tidigare var han chefredaktör och ansvarig utgivare för Södermanlands Nyheter i 17 år, under den tiden gick SN bra. Sedan började förfallet och PK-anpassningen av journalistiken på SN som numera inte är en lokaltidning utan en Eskilstunastyrd länstidning med lokala inslag…


15 responses to “Rumänska vanetjuvar upptäcktes av jägare

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: