Ny miljon från Medborgarplatsen till Al-Qaeda


ISLAM. Expressen kunde igår berätta att Ihab Hallak, 50, från Spånga har erkänt att han samlat in cirka 870 000 kronor i Stockholms Stora Moské, som Muslimska Brödraskapet bedriver på Medborgarplatsen,  och slussat pengarna till al-Qaeda-anslutna terrororganisationen al-Nusrafronten i Syrien.

Ihab Hallak, 50, och hans svärson greps i juni 2014 av den libanesiska underrättelsetjänsten.
Båda misstänks för delaktighet i en rad terroristbrott, bland annat ett antal bilbomber som smugglats från Syrien till Libanon 2013-2014.
I en razzia hemma hos 50-åringen i Khaldeh söder om Beirut hittade underrättelsetjänsten två automatkarbiner av typen Kalasjnikov, en pistol av märket Beretta, samt en mängd ammunition och handgranater. Ihab Hallak valde för fyra år sedan att ta sina barn med sig och flytta tillbaka till hemlandet Libanon, som han hade flytt 1984.
Han tycks dock fortfarande bedriva en omfattande affärsverksamhet i Sverige, där han bl a äger flera bolag…
Från Libanon flyttade han snabbt vidare till al-Qalamoun i Syrien, där en av hans döttrar gifte sig med en man som innehade en officiell position inom terrorgruppen al-Nusra, som är Al-Qaedas franchisetagare i Syrien.
I de inledande förhören erkände 50-åringen att han tillhörde terrorgruppen al-Nusrafronten, och att han deltog i striderna i al-Qalamoun och skadades i strid under 2014. En läkarundersökning bekräftade också att mannen drabbats av flera skottskador.
I senare domstolsförhör tog han delvis tillbaka sina uppgifter, men erkände koppling till al-Nusra och stöd till terrororganisationen i form av bistånd och pengar. Hallak, uppger att han tidvis arbetat för hjälporganisationen Islamic Relief i Sverige.
Ihab Hallak släpptes på fri fot i tisdags tillsammans med tolv andra terrormisstänkta al-Nusraanhängare. Det skedde vid en fångutväxling där al-Nusrafronten i gengäld släppte 16 kidnappade libanesiska soldater.
Hallak och svärsonen misstänks för delaktighet i en rad terroristbrott. 50-åringen erkänner samarbete med en rad kända terrorister, men nekar till brott…

6 responses to “Ny miljon från Medborgarplatsen till Al-Qaeda

 • Stockholmsfamiljer i akut behov av mat får hjälp av islamister… | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] ISLAM. Islamic Relief är en islamistisk rörelse, verksam i Sverige och får stöd av svenska skattebetalare genom Sida. 2015 besökte Åsa Romson (MP) och Åsa Lindhagen (MP) Stockholms moské där de träffade terrorrörelsen som bland annat finansierar terroristorganisationen Hamas. […]

  Gilla

 • Skattemedel finansierar terrorism | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] ISLAM. Islamic Relief är en islamistisk rörelse, verksam i Sverige och får stöd av svenska skattebetalare genom Sida. 2015 besökte Åsa Romson (MP) och Åsa Lindhagen (MP) Stockholms moské där de träffade terrorrörelsen som bland annat finansierar terroristorganisationen Hamas. […]

  Gilla

 • Åsa Romson träffade terrorstämplad rörelse | Petterssons gör skillnad!

  […] ISLAM. Islamic Relief är en terrorstämplad islamistisk rörelse, verksam i Sverige och får stöd av svenska sida. 2015 besökte Åsa Romson (MP) och Åsa Lindhagen (MP) Stockholms moské där de träffade terrorrörelsen som bland annat finansierar terroristorganisationen Hamas. […]

  Gilla

 • Putte

  Så länge islam har samlingsplatser kommer brottsligheten öka enkelt

  Gilla

 • Involuntarium

  Stäng ner och förbjud dylika insamlingar omgående, oavsett ändamålet!

  Vi svenskar kan varken sätta in eller ta ut pengar på banken, utan att lämna fullständiga uppgifter om var pengarna kommer ifrån och vad de ska användas till!

  Är vi inte lika inför lagen?

  Är det så att de här terrorist finansierade herrarna reser med kontanter i brallorna? Svenska affärsmän brukar gömma de ekonomiska tillgångarna i kalsongerna under gentlemanna kostymen vid utlandsresor! Sådana pengar som förtjänats svart! Sätts in på bank någonstans i världen och hanteras därefter med ett i övriga världen fungerande bankkort! Inga frågor och ingen intrigritetskränkning, bara raka affärer!

  Ska kanske inte tipsa om hur man hanterar och tvättar svart förtjänade pengar i de länder som Bush administrationen inte lyckades få med på finanskontroll systemet!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Södermalmarna” är lite väl överdrivet generösa.

  Går även denna ”hjälpinsamling” under Islamic Reliefs 90-konto?

  Eller ligger den utanför kontot med benämningen oförutsedda utgifter.

  Nyckeltal för Islamic Relief, ( från 90-konto).

  Org nr: 802017-3251 Ideell förening

  Totala Intäkter Netto, år 2012-14.

  År 2012 , 43 864 000

  År 2013 , 41 624 000

  År 2014 , 70 575 000

  Eget kapital , 2012 – 2013 – 2014

  6 910 000 – 7 943 000 – 6 347 000

  Kostnader / Totala intäkter i % , 2012 – 2013 – 2014
  9 -13 -10

  Utbetalt till ändamålet / de totala intäkterna i %, 2012 – 2013 – 2014
  89 – 83 – 92

  http://www.insamlingskontroll.se/90-konton

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: