Alla har rätt att söka asyl

INVANDRING. Centerledaren Annie Lööf är kritisk till att sätta en volymgräns för hur många asylsökande Sverige ska ta emot.

– Alla människor som kommer till Sverige har rätt att söka asyl, säger hon till Dagens Nyheter.
Lööf beskrev det också som ett ”tragiskt faktum” när andra partier ställde sig bakom regeringens beslut att säga ja till gränskontroller.

– Jag är lite bekymrad när vi ser ett politiskt landskap i Sverige som väljer den enkla vägen, som ensidigt tar fasta på att bygga murar, stänga gränser och peka ut de människor som flyr hit som problemen och fortsätter med att – Jag blir upprörd när vänstersidan hävdar att det viktigaste är att försvara den svenska socialdemokratiska modellen. Den viktigaste delen för mig när vi talar om solidaritet, den handlar om att människor ska få skydd när de flyr undan krig, terror och förtryck. Att de också får tjäna sitt eget uppehälle och en lön så de kan betala sin hyra och få möjligheten att komma in i samhället och sätta sina barn i förskola och skola.

– Jag tycker att det är ganska stora spänningar i vårt samhälle i dag. Vi ser stadsdelar som nästan är som ett laglöst land där kvinnors rättigheter är i stort sett obefintliga. Det skrämmer mig något enormt att det finns en sådan grogrund för radikalisering. Vi ser också en ökad polarisering och ett ”vi och dom”-tänkande mellan vissa så att säga infödda svenskar och nyanlända. De mordbränder som vi ser på flyktingförläggningar är kanske det tydligaste tecknet.

Annie Lööf vill inte kalla situationen för flyktingkris utan talar om en kostnads- och systemkris. Hon anser att åtgärder måste sättas in mot det system ”som nu inte klarar trycket”, snarare än de som söker sig till Sverige.

-Pettersson håller helt med Annie Lööf ”Alla har rätt att söka asyl” men alla har inte rätt att komma till Sverige. Bättre är att afghaner, syrier, irakier, eritreaner, somalier tar bussen till de stenrika Gulfstaterna med Saudiarabien i täten.

Annie Lööf anser också att människors frihet är viktigare än den svenska modellen. Jag menar att människor har rätt att fly till drygt 50 muslimska länder, det borde räcka…

8 thoughts on “Alla har rätt att söka asyl

  1. ”…den handlar om att människor ska få skydd när de flyr undan krig, terror och förtryck”

    Asylsökande som kommer till Sverige efter att ha vägrat söka asyl i det säkra landet efter det andra flyr inte från vare sig krig terror eller förtryck.
    Att benämna asylsökande som närmast kommer från Italien Spanien Frankrike Polen Slovenien Tyskland och Danmark till Sverige för flyktingar, är befängt och lögnaktigt. Ett bättre och sannare benämning är bidragsflyktingar, man flyr från länder som har sämre bidragssystem än Sverige.

  2. ”alla har rätt till skydd” Ja om Annies far hade använt skydd så
    hade vi haft ett mindre problem i Världen? Att det börjar att
    stramas åt inom flyktingpolitiken är förstås mot Annies ide,
    om att Sverige borde ta emot 40 miljoner nya invånare från
    dysfunktionella länder i Afrika och Mellanöstern, och någon
    slags tanke på vad dessa människor ska leva av ja det
    säger Annie inget om och har förstås heller inte en susning om,
    i ett land som Sverige där mer och mer Robotiseras växer det
    inte fram några nya jobb, så då ska en minskande skara stå
    för kostnaderna för en allt mer växande skara?
    Har man en bra Babbla som maler på, så räcker det tydligen
    för att bli högsta höns inom ( Stureplans) Centern, hjärna är
    mindre viktigt!

  3. Det är galet med en jurist som inte kan lagen.

    Utlänninglagen:

    2 kap. Villkor för att en utlänning skall få resa in i samt vistas och arbeta i Sverige

    Pass

    1 § En utlänning som reser in i eller vistas i Sverige skall ha pass.

    5 kap. Uppehållstillstånd

    Uppehållstillstånd som skyddsbehövande

    25 § Regeringen får meddela föreskrifter om att uppehållstillstånd inte får beviljas för övriga skyddsbehövande enligt 4 kap. 2 a § om det behövs därför att Sveriges möjligheter att ta emot utlänningar har blivit begränsade.

    Men problemet med Centern och lilla fru Lööf är övergående för snart finns de inte mer. De kommer senast 2022 att redovisas under ”Övriga partier”.

  4. Centerpartiet har visst månggifte inskrivet i partiprogrammet och Annie saknar arbets-och livserfarenhet men ser bra ut och har en enorm svada, talets gåva. Det hon säger blir INTE mindre IDIOTISKT och IMBECILLT för att det framförs av en snygg förpackning. Kvinnan är INTE riktigt klok och det mesta hon säger hänger inte ihop, – företrädaren Maud Olofsson borde ställas inför rätta för hur hon skötte Vattenfalls Nueon affär som kostade skattebetalarna 100 miljarder kronor….! BÄTTRE FÖRETAGARE ÄN SÅ VAR INTE HON….
    I Sverige vill vi att befolkningen har minimilöner och en grundtrygghet, kollektivavtal , de flesta förstår poängen med det, vi är ett kallt land i norra Europa, vi lever inte i Indien….vi vill INTE ha ett låglöneproletariat som jobbar för 5 kronor i timmen….
    De som idag söker sig till Sverige borde få tydliga signaler: NI ÄR INTE VÄLKOMNA, VI ÄR KRISTNA, KOM INTE HIT!! FÖRSÄKRINGSKASSAN HAR VI STÄNGT FÖR ER!!
    SD växer så det knakar och är det enda alternative för Sveriges arbetarklass och medelklass, de värnar ”folkhemmet”, – vi knäcker Sverige om inte bidrags och asylturismen till Sverige STOPPAS!!
    MUSLIMER SKALL SÖKA SIG TILL OCH VÄLKOMNAS I MUSLIMSKA LÄNDER!!
    SAUDI ARABIA ÄR STENRIKT – EU OCH SVERIGE BÖR KRÄVA ATT TA EMOT ERA MUSLIMSKA BRÖDER ELLER ALL HANDEL MED ER STOPPAS OMEDELBART!! DE SKA VARA KRIMINELLT ATT IDKA HANDEL MED MÖRDAREGIMER!!!
    Vi behöver inte mer handel med mördarregimer – det kommer bara att skada oss i det långa loppet!

    • En fråga till SÄPO som kanske läser bloggen! SAUDI ARABIA finansierar moskeer i Sverige….-har ni koll på pengaflödet från den rika oljestaten?
      BETALAR SAUDI ARABIA ÄVEN UT LÖNER TILL MEDHJÄLPARE I SVERIGE??? Har ni koll på det, vad är syftet i så fall enligt er analys???

Kommentera