Tvingades du köpa ett mindre gott rödvin i går?


HATMEDIA. ”Jag vet inte hur många flyktingar jag sett, hundratals, kanske tusentals, men har mitt liv påverkats? Nä. Har ditt?”

Fredrik Virtanen skriver om ”flyktingspöket” i Aftonbladet ”Det är inte så att de måste dricka ett mindre gott rött vin på fredagskvällen eller att de i sina bostadsområden har problem” och citerar någon filmare. 

Virtanen skriver att ”flyktingspöket”, alltså rädslan för främlingar, drabbar många just nu. Dels för att det är många människor som flyr Assad och IS våld i Syrien, dels för att IS attackerade ett liberalt och invandringsvänligt kvarter i Paris. Men lösningen är inte murar, skriver skribenten.

-Pettersson är övertygad om att Virtanen har råd att köpa sitt rödvin men undrar om han inte ljuger när han påstår att han sett tusentals flyktingar där han bor på Söder tillsammans med sina rödvinspimplande kollegor.

Är Fredrik någon gång nykter kanske han märker att statsskulden skenar, att bostäderna är slut och att arbetslösheten stiger trots regeringens löften, att skatterna höjs och ska höjas ännu mer, att äldreboende läggs ner och görs om till asylboenden, att det är kaos i skon osv. och skulle han få för sig att resa några kilometer till Stockholms förorter skulle han märka att han som vit man inte var särskilt välkommen så jag hoppas han undviker det för sin egen skull.

Virtanen illustrerar sin ledare med en bild på stackars lille Alan Kurdi som tragiskt drunknade på sin väg till Europa. Alans öde var tragiskt men sedan han drunknade i början på september har c:a 1 500 000 barn under fem år dött av svält, i brist på rent vatten och sjukdomar som borde vara enkla att bota.

Vem tänker på dem? Inte du Fredrik Virtanen i varje fall, du tycker det räcker med att ha råd med rödvin. De pengar som Sverige lägger på asylmottagning skulle lätt räcka till alla världens 60 miljoner flyktingar och till alla de fem miljoner barn som dör varje år, men så får man inte tänka för det är rasistiskt och i Sverige är vi humana…

2015-12-05_1751

Läs mer om Virtanen


22 responses to “Tvingades du köpa ett mindre gott rödvin i går?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: