Gotland välkomnar flyktingar

Gotland välkomnar flyktingar basunerade man ut på kommunens hemsida för en knapp månad sedan.

Det kommer att gå bra, ropade regionstyrelsens ordförande Björn Jansson (S) och landshövdingen Cecilia Schelin Seidegård. Det blir en utmaning, men vi klarar det, var budskapet.

Skrivelsen från de bägge innehöll de väl inövade floskler vi hört till förbannelse, men bara någon vecka senare höll regeringen presskonferens och deklarerade det många redan visste. Sverige klarar inte längre det här.

Källa: Region Gotland

Kommunens avtal med Migrationsverket omfattar 1 000 platser och man binder sig att etablera 30 nyanlända varje år. För närvarande finns cirka 700 asylsökande och 130 ensamkommande på ön.

Källa: Region Gotland

Säg den glädje som varar. Redan veckan efter Janssons och Seidegårds glädjetjut började problemen.

Den 18/11 rapporterade polisen på Gotland att det råder en spänd situation på öns asylboenden. Polisen har vid flera tillfällen ryckt ut för att avstyra bråk mellan boende.

Den 3/12 informerar polisen att den stöldliga, bestående av 20 män och kvinnor, som i måndags stal varor i en butik kommer från ett av öns asylboenden.

Jag misstänker att problemen bara börjat för gotlänningarna. När vintern kommer, kylan tar Gotland i sina klor och de asylsökande börjar känna av tristessen på den ensligt belägna ön, lär saker och ting ske i både Visby och ute i de små byarna som ligger utspridda i regionen. Förmodligen får Björn Jansson och Cecilia Schelin Seidegård många tillfällen att ångra sitt beslut.

Vad gotlänningarna själva tycker lär politikerna snart bli varse.

15 thoughts on “Gotland välkomnar flyktingar

 1. …finnemang att de är välkomna där, då e problemet löst!
  …skicka ut de 250 tusen invällarna som anlänt under 2014
  å15 till Gotland…2 flugor i samma smäll, då håller vi Fast-
  landet rent + samt att Ryssen då aldrig då skulle komma på
  tanken att invadera ön


  • eju lite kymigt om de bofasta “riktiga Svenskarna”
   där på Gotland, de som aldrig blev tillfrågade om
   de önskade araber nära inpåsig…med fet inlösen
   på deras ägor skulle säkert få sura miner glada!
   ..då kan ju flytta till Öland ( Ö som Ö), där broför-
   bindelsen med (riket i övrigt) en klar fördel…alla
   rödgröna “daltare” kan ju då flytta me araberna,
   som säkert behöver bli ompysslade…tänk va fint
   de skulle få det, å ha Almedals-vecka alla dagar
   året runt!.,3)

 2. Vänta bara till cigaretterna tar slut då ska dom få smaka på den rätta islamisten det fins ganska gott om sten att kasta på Gotland har kommun folket tänkt på det eller när dom börjar vandra längs gränderna i Visby och skanderar Allah Akbar för tänderna har dom ju gott om.
  Ser fram emot fortlöpande info.

  Glöm inte att det är inga fotbolls huliganer från AIK som älskar Sverige utan folk från en helt udda fana dom bryr sig inte om fornminne eller gamla pittoreska hus och speciellt inte om kyrkor som är gamla.

  Det där med Almedalen ska bli intressant att följa i sommar
  Undrar hur långt kappvändarna har kommit med politiken.
  Har dom adopterat SD s parti program möjligtvis

 3. Tyvärr så är det samma fenomen där som över allt det suddas mkt i komentarerna och det är mkt pro invandring och mkt upplägg för att stötta dem nyanlända men tiden lär utvisa vem som haft rätt dem som suddats ut i kometators fälten elr dem som har sina kvar

 4. STACKARS….FÅREN….dom kommer,att gå en grym död tillmötes..tack vare invällarna…Hemskt..Men det kommer,att tyvärrbli sant😬 😫😜😲

 5. Rösta på SD!! Få slut på Invällandet!! Nu kommer dom,att förstöra hela ön..Stölder..Våldtäckter,misshandel..o alltjävulstyg…

 6. Hur många gotländska får kommer att överleva vintern? Hur många får kommer att stjälas och halalslaktas?

 7. Vi som brukar vara där nästan varje sommar för att få lite frid från invällare men nu är väl ön körd så det finns väl ingenstans i Sverige man kan semestra.

  • Nej, ingenstans. Det ska väl vara i fjällvärlden då, ett underbart resmål. Tror inte muslimer går fjällpromenader, har inget hört eller sett iallafall.

Kommentera