En lösning på boendekrisen

Tiotusentals asylsökande lever sina liv på asylboenden och tusentals människor som förärats ett uppehållstillstånd har ingenstans att bo.

Här är en liten, men ändå lösning på problemet. Den övergivna svenskstaden.

1910 grundade några svenskar en stad på den norska ön Svalbard. Pyramidstaden kom den att heta, döpt efter ett närliggande berg.

Förvisso såldes staden till Sovjetunionen redan 1927 och blev bas för tusentals gruvarbetare. Ända fram till 1998 bedrevs verksamhet här, men idag har staden endast ett fåtal invånare som lever på de turister som är villiga att bege sig till denna kyliga och avlägsna plats.

Byggnaderna i staden är välbevarade och här finns såväl hotell, sjukhus, sporthall och bostäder. Eftersom asylsökande verkar vara driftiga och välutbildade entreprenörer, vore det väl en utmaning som heter duga att med hjälp av biståndspengar få Pyramidstaden att åter blomstra? Jag är säker på att ryssarna säljer staden billigt och med lite vilja skulle de asylsökande kunna få staden att växa med nya bostäder, hotell, butiker och restauranger. Det skulle rent av kunna bli en unik turistmagnet som kunde skapa hundratals jobb och det bästa av allt vore att de här befinner sig väldigt långt från de mördare som tvingat dem att fly.

Källa: Världens häftigaste

11 thoughts on “En lösning på boendekrisen

  1. Svalbard ja trevligt ställe tror tyvärr det är vi som får bosätta oss där för inte f-an är det någon här som tagit tag i problemet med Stefan löven och sjuorna ingen har engång köpt bio biljetter till kappvändarna dom därade som styr Sverige i fel riktning om ni glömt för en stund,, Kanske dax att skramla pengar till bio biljetter först innan drömma sig vidare

  2. På tal om bostäder,jag läste att om man skulle börja bygga en massa lägenheter i Sverige så skulle det bli problem.

    Värdet på varenda lägenhet skulle rasa och lägenhetsägare skulle förlora mängder med pengar.

  3. Härligt världens nordligaste playa. Men jag undrar äter isbjörnar araber och negrer, tänk om björnarna blir sjuka av sekunda mat.

  4. En dellösning när det gäller akutboendenöden: att alla Sveriges moskéer tas i bruk. De har ju heltäckande mattor (inga betonggolv), kök och hygienutrymmen. Dessutom behöver man inte avvara någon viktig verksamhet då muslimerna väl lika gärna kan be hemma.

  5. När jag var på Svalbard fick jag information att alla var välkomna. Inget visa etc behövdes. Dock fanns det inga miljonbidrag till de som kom utan de fick klara sig själva.

    • …men du va tvungen att bära vapen till försvar,eller hur?
      Svalbard är mig veterligen den ända plats på Jorden som man tvingas bära vapen som turist.
      Ja ni fattar min poäng….hellre riktiga isbjörnar än IS-björnar.

  6. Smart idé, då kan ju de, på grund av den globala uppvärmningen, svältande isbjörnarna få lite färskt kött. Och skafferiet kommer ju hela tiden att fyllas på med 6000 nya köttstycken i veckan. Till och med Romsås måste ju gilla idén som räddar isbjörnar.

  7. På SVT sajt skriver man att en Julklapp kan va en Präriestad i USA för 2,2 Miljoner….
    Jag tipsade precis Eva-Marie att vi köper stan och döper om den till New Malmoe,som alla Europe,r gjorde för 100 år sedan.
    Staden heter Sweet….och byrådet lovar att byta ut skylten med skotthål.
    -När vi köper stan så ska skylten sitta kvar med skotthål i,annars får det va.

Kommentera