Biografer upphör med kontanter – vill slå vakt om personalens trygghet


INVANDRING. Björnbiografer AB upphör med omedelbar verkan med all kontanthantering vid biograferna i Falun, Gagnef, Ludvika, Rättvik, Sandviken, Tierp och Vansbro. – Efter några incidenter under de senaste veckorna känner vi oss tvungna att vidta åtgärder för att förebygga att våra anställda råkar illa ut, säger ägaren Björn Wallgren.

I lördags lät personal vid biografen Smultronstället i Falun sju ungdomar använda biofoajén som värmestuga. – Det regnade och var kyligt och personalen var snäll, säger Björn Wallgren och understryker att berörd personal handlade korrekt och bra.

Men efter en lite stund uppstod problem. – Ungdomarna började sparka på dörrar och två av ungdomarna, två flickor, kom ner och sa att någon blivit inlåst i en toalett, berättar biografägaren och tillägger att kommunikationen mellan flickorna och personalen försvårades av viss språkförbistring.

När den kassaansvarige befann sig på övervåningen öppnades kassalådan i foajén och när den ansvarige kom ner försvann fem unga killar ut genom dörren. Kassalådan hade tömts på växelpengar, uppskattningsvis mellan 2 000 och 3 000 kronor.

Polisen rubricerar det inträffade som stöld och Björn Wallgren, som haft stödsamtal med den anställda, är orolig för fler liknande incidenter. – Pengarna är en sak, det som verkligen oroar mig är mina anställdas hälsa, säger han och berättar att en annan ”olustig incident” inträffade för två veckor sedan i biografen i Vansbro.

– Då kom mellan 50 och 100 personer in i bion och ville gå in gratis och ha gratis popcorn, samtidigt som några av dem var närgångna mot personalen i kassan, fortsätter han och uttrycker lättnad över att ingen kom till skada.

Björn Wallgren konstaterar att några av de samhällen där han driver biografer saknar lokalt stationerad polis och att polisnärvaron i mindre samhällen rent allmänt är låg under kvällar och helger.

– En överväldigande majoritet av alla biobesökare sköter sig perfekt, men några få ställer till med problem. För att förebygga problem och att anställda kommer till skada upphör vi nu med all kontanthantering.
Biografägaren kommer, via anslag på flera olika språk, att informera besökarna om nyordningen.
– Jag vill absolut inte underblåsa fördomar eller bidra till att skapa motsättningar, utan bara försäkra mig om att informationen når ut till alla. Biofilm är till för alla – och bio ska vara en trivsam och trygg fest, säger han.

-Pettersson tycker Björn Wallgren är en fegis, tala klarspråk i stället. Tala om att det är invandrare som inte kan uppföra sig civiliserat…

DT


9 responses to “Biografer upphör med kontanter – vill slå vakt om personalens trygghet

 • Grune

  Man får välkommmna de ställen som har biografer som ägs av Björnbiografer AB i klubben. Det blir där som i Södertälje, ni blir utan biograf, det har Södertälje varit i många år nu. Tänk er en stad på 100 000 innevånare som saknat både bio och dansställen i flera år. Det enda som Södertäljeborna ka roa sig med är att gå på krogen och vingla hem fram på morgonkröken.

  Gilla

 • Bobby Fisher

  I ett mångetniskt helvete med undermänniskor slutar allt det gemensamma att fungera. Tyvärr måste jag säga att enda chansen att få njuta av bio i dessa helveten till mångetniska orter som stora delar av Sverige redan blivit är att skaffa sig en egen hemmabio/fet-tv i eget hus.
  Vi var i ett sådant multietniskt helvete (Kista galleria) och skulle se på bio med barnen och fick uppleva som om det vore babianer som gick bananas. Negrer och blattar som skrek, sprang runt, släppte in andra från sina flockar via nödutgångarna och inte gick att få hejd på så när filmen var 20 min försenad utan att vaktmästarna fick ordning så lämnade vi. Vinsten i det hela blev att barnens inprogrammerade hjärntvätt de fått från skolan de går i (etniskt svensk och lugn skola) om ”allas lika värde” och ”finns inga raser” etc för alltid försvann ner i lögnernas slukhål. Att gå på bio igen i något multietniskt helvete kommer aldrig mer på fråga.

  Gilla

  • Joy

   Går inte på bio längre, det funkar inte i min hemstad. De grisar ner och vrålar och stampar och skriker på sitt gutturala språk. Bortkastade pengar för att missa filmen och lyssna på massinvandringens bidrag till vårt samhälle. Våra politikers drömsamhälle är här. Nej tack!

   Gilla

 • Synonymen

  50-100 stycken ?

  Någon som i sin vidaste fantasi tror att detta rör sig om svenskar?

  Gilla

 • Synonymen

  Dessa satans blattar, negrer och muslimer. Allt elände och alla begränsningar som vi svenskar tvingas till beror på dessa svin.

  Snart kommer de utlovade trojanerna också.

  Den friheten som vi svenskar haft monteras nu ner i rask takt endast på grund av att muslimer, negrer och blattar inte kan eller vill sköta sig.

  Häng dom!

  Gilla

  • Bobby Fisher

   Glöm inte att kräva att de som gav oss dem också ska hängas.

   Gilla

  • F.d. socialen-demokraten

   Sverige MASTE VAKNA och stoppa MASSINVANDRINGEN….ALLA, PRECIS ALLA VARNINGSKLOCKOR RINGER, – ALARMEN TJUTER OCH DE RODA SIGNALERNA BLINKAR….!!!!
   Det ar dags att kasta ut tomtar som Stefan Loven och ERSATTA DEM MED RIKTIGT FOLK!!

   Gilla

 • angelicaplacet

  50-100 stycken är ju inte direkt några få – som vill se bio gratis och få gratis popcorn och vara närgångna mot personal.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: