Slöja blev hår i Burlövs center


INSÄNDARE. Först bar kvinnan på väggmålningen slöja, men ledningen för Burlöv center beslutade plötsligt att målningen skulle göras om. Slöjan målades över och kvinnan fick i stället synligt hår.

– Vi insåg att det förekom en religiös symbol på målningen och det kan inte vi stå för, säger Pernilla Olsson, som är centrumchef för köpcentret. Hon poängterar att detta inte är hennes personliga åsikt utan att hon talar för ägaren Grosvenor.

Naturligtvis kom en batikhäxa och lade sig i och sa att OM det stämmer, så ska centret inte julpynta heller eller spela julmusik. Men hon fick tji.

För centrumchefen Pernilla Olsson höll inte med batikhäxan. – Vi ska vara politiskt och religiöst neutrala. Vi ska aldrig ta ställning i några debatter som gäller kön, politik eller religion. Vi ska välkomna alla.

– Julen är en kommersiell högtid och vi är ett köpcentrum. Det är under julen som en stor del av handeln sker, och vi måste sälja produkter, varor och tjänster för att kunna överleva.

Tidningens reporter skred då till batikhäxans undsättning och frågade provokativt: Så det är alltså OK med religiösa symboler i köpcentret om de kan kopplas till er försäljning?

Men centrumchefen fann snabbt en opudelaktig replik: – Tycker du att pepparkakor och jultomtar är religiösa symboler? Vi anser inte det. Det här är en rent kommersiell högtid, och det är sådana produkter som folk vill köpa nu.

Seger för den fria kvinnan, alltså. Nederlag för det manliga islamistiska kommunistförtrycket. Och dess slickare på hattidningen Sydsvenskan.

Mary-Agnes


10 responses to “Slöja blev hår i Burlövs center

  • Galten

   Ledningen för Burlöv Center ångrade sig och skickade under måndagskvällen ett pressmeddelande:

   ”Vi vill om ursäkt till ungdomarna vars konstprojekt vi förändrade och är ledsna över de reaktioner som ungdomarna har fått ta emot. Vi ser fram emot att konstverket färdigställs och att vi gör det tillsammans.”

   Pressmeddelandet är undertecknat av Carl Strufve, som företräder Burlöv center.

   Gilla

 • Galten

  Sista ordet är nog inte sagt i det här fallet. Syltryggarna skall se över sitt beslut igen kommande vecka.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6313838

  Gilla

 • Joy

  Vad är det i det kvinnoförtryckande islam som gör att svenska kvinnor njuter av att försvara den på alla sätt? Hur kan man sjunka så lågt i ett sekulärt välfärdsland som denna batiktant?

  Gilla

 • kölsvinet

  Här är ett värre hot, ett riktigt hot !
  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/hiv-infections-hit-record-level-across-europe-a6750206.html
  HIV infektioner i Europa………………..fy fan !

  Gilla

 • malmobon

  Burlöv center är ett växande köpcentra. S-styrd kommun men med växande inflyttning av invandrare, så har fler börjat vakna upp och SD kan bli stora i denna kommun.
  Att Burlövs center gjorde om denna målning inför julen har enbart med julhandeln att göra.
  Muslimer brukar för det mesta åka in till Abdos i Malmö och handla.
  Syns inte många muslimer i detta köpcentra.
  Dock var det trevligt att dem gjorde om målningen och faktiskt sa att det var politisk symbol. Heder åt Pernilla.

  Gilla

 • Kajsa

  Min mor arbetar på en förskola som drivs av en muslim och på förskolan går det många barn vars föräldrar är muslimer. Men där spelas julmusik, tomten kommer och delar ut klappar, de gör julpyssel osv osv. När jag var där på besök berättade de att det är viktigt att visa barnen att det finns olika traditioner och högtider. Inte fasen blir föräldrarna kränkta när barnen kommer hem med en tomte som de gjort på förskolan? Det svenska PK samhället är självutplånande, vågar inte stå upp för vårt land utan ska behaga alla andra. Inte konstigt att ”flyktingarna” tar vad de vill ha?

  Gilla

 • Allahs lika värde

  Även om de skulle sälja statyer av Jesus och kors och kristna ikoner så är det faktiskt kommersiellt och inget religiöst.

  Gilla

 • kölsvinet

  Vad som rör sig under hår eller huckle är det viktigaste, där är Sveriges problem.

  Gilla

 • Olli Rein

  Bra skrivet Mary- Agnes! Den sakrala julen får kyrkan ta hand om, så får köpcentra ta hand om den sekulära. Så har vi haft så länge jag kan minnas och där går skillnaden dom båda emellan. Då får alla det dom vill ha, utan att kyrkan och prästerna kan göra något åt det.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: