Problemet har ett namn – islam

INVANDRING. Vi kommer att ta emot fler än 30.000 flyktingar till Norge under året. Vi kan förvänta oss att 70-80 procent av dessa kommer att beviljas en bostad och asyl. Även om de som beviljas uppehållstillstånd kommer från olika länder, så kommer många av dem att vara muslimer. Då har vi ett stort jobb framför oss: integration.

Vi har inte råd att hamna i samma situation som många andra europeiska länder, med våra granne Sverige som ett bistert exempel på en dysfunktionell integrationspolitik, med framväxten av parallellsamhällen som resulterar.

De som kommer kanske inte har så mycket fysisk bagage med sig, men det mentala bagage våra muslimska vänner bär med sig, är betydande. Och utmanande. Dessa utmaningar har få av oss varit villiga att ta på allvar. Vi har med en felaktig tolereras misslyckats med att se det uppenbara, förbises vad är hindret för en framgångsrik integration.

Problemet har ett namn: religionen islam. Specifikt några av islams centrala religiösa föreskrifter. Utmaningen kan sammanfattas på följande sätt: (!) Hur ska vi i himmelns namn lyckas integrera människor som har som daglig rutin att segregera?

Det handlar om islams syn på kvinnor. Att kvinnor är mindre värda än män. Att kvinnor måste sitta åtskilda från män i en församling, i moskén, på ett möte eller en religiös fest. Att kvinnor inte kan göra sina egna val, inte har samma rättigheter som män. Under många årtionden har vi valt att överse med dessa metoder. Vi har sagt att det finns en annan kultur, och vi måste respektera kulturella skillnader.

Det gränsar i oförståeligt att vi – i ett Norge där den långa kampen för jämställdhet under de senaste hundra åren har burit frukt och lett till att vi har kommit långt i att uppnå jämställdhet mellan könen – plötsligt att acceptera segregation mellan könen i vardagen och en kvinnlig syn vi har kastat i havet längre.

 

Vi måste säga högt att vi inte accepterar detta i Norge. Och mena det. Först då har vi en verklig chans att lyckas med en verklig integrering.

Vi måste säga, i Norge har vi religionsfrihet. Men vi har också jämlikhet. Så detta måste gälla.

Läs hela debattartikeln i original på an.no där den inte är förkortad.

-Pettersson och många andra har sagt ovanstående många ånger förut men det verkar inte gå hem hos godhetsapostlarna. Inte nog att vi tar emot för många asylinvandrare, vi tar dessutom emot fel sort…

Alla går att integrera utom muslimer

 

5 thoughts on “Problemet har ett namn – islam

  1. Nu har Sverige fått en fantastisk möjlighet att snabb integrera de nu asylsökanden i det svenska samhället. Norge har och Sverige kan nu ta tillvara den fantastiska möjligheten att själva få definiera vad som stör och förstör möjligheten till integrationen av de nu asylsökande!

    Löfven och hens regering kan ju sätta ett ingångsvärde, titta på det och därefter tillsätta en utredning!

  2. Varför tar inte islam hand om sina egna? De utnyttjar kristna länders godhet. Osmakligt och fullkomligt barockt! Alla som sover ute, varför öppnas inte moskéer och andra samlingspunkter för muslimer för de egna? Islam är en parasit på mänskligheten och har varit det genom historien. Folk är blinda för verkligheten!

    • Islam klarar bara av att existera på att utnyttja andra folk. Hela dess historia bygger på att kuva och förslava andra. Att man över huvud taget inte är grottmänniskor beror på att perser och andra högstående kulturer som man förslavade tillförde mycket kunnande men det lyckades man inte förvalta. Muslimska länder fastnade i medeltiden där de fortfarande befinner sig.
      Att man nu missbrukar asylrätten för att sprida sina dumheter beror till största delen på att man är militärt efterblivna. Annars hade det varit krig för jämnan där muslimer finns.

Kommentera