Ny lagstiftning ska minska asyltrycket


INVANDRING. Statsminister Stefan Löfven (S) och vicestatsminister Åsa Romson (MP) höll klockan 15 en pressträff där de presenterade åtgärder för att minska antalet flyktingar till Sverige.

– Svenska folket har visat och visar en stor solidaritet i en svår tid, sade Löfven och fortsatte med
– Därför smärtar det mig att Sverige inte längre klarar av att ta emot asylsökande på den nivå vi gör i dag. Det här är en ohållbar situation. För dem som söker asyl, för dem som arbetar med detta. Nu måste fler människor som söker asyl erbjudas skydd i andra EU-länder, fortsätter han och hänvisar bland annat till att Migrationsverket inte har fler boendeplatser.

– Syftet är att skapa ett andrum för svenskt flyktingmottagande. Det kräver att vi kraftigt får ned antalet personer som söker asyl i Sverige.

– Svensk lagstiftning kommer att anpassas till EU:s miniminivån.

 • Permanenta uppehållstillstånd avskaffas för alla utom kvotflyktingar, även för exempelvis ensamkommande flyktingbarn. I stället införs tillfälliga.
 • Rätten till anhöriginvandring begränsas och försörjningskraven för anhöriginvandring skärps ytterligare.
 • Id-kontroller införs på samtliga kollektiva transportsätt till Sverige från kontinenten, säger Romson. Förutom på färjor införs därmed id-kontroller även på bussar och tåg.
 • Åldersbestämning på ensamkommande ”barn”
 • Ytterligare en av åtgärderna som väntar att privatpersoner ska kunna ersättas för att ta emot flyktingar.

-Pettersson säger för lite, för sent. Anpassning till övriga EU skulle ha gjorts för många år sedan. Stäng gränsen…sedan kan man undra varför det behövs ändring lagstiftning, det gick att införa permanenta uppehållstillstånd av enskilda tjänstemän utan lagstiftning.


22 responses to “Ny lagstiftning ska minska asyltrycket

 • Luntan

  För lite och försent?
  Vad som också måste till är, att alla de som av slapphet eller av korrumperade tjänstemän på migrationsverket släppts igenom och har fått PUT gås igenom och omprövas med indragna bidrag! Hur många år detta skall gälla bakåt i tiden skall bero på hur väl anpassningen lyckats.

  Förändringarna skall således också verka retroaktivt och kan genomföras genom att 10.000-tals reservister kallas in som hjälp för polisen, samtidigt som de 8-9 årsklasser som inte behövt göra sin värnplikt kallas in för utbildning. För våldsamt kommer det att bli, men vad har vi för alternativ?
  / Frivillig 72-årig reservist

  Gilla

 • eva

  Antalet asylsökande ensamkommande ynglingar/yngre män blev väl för mycket. Kostnaden för tjänarstaben blev nog för stor. Och denna tjänarstab skall sköta sysslor för sk barn (=unga män, unga vuxna) som studenter i motsvarande ålder i studentboende får klara av på egen hand: handla och laga mat, diska, tvätta en maskin, städa och kanske lite mer därtill. Tom den mest välvilliga batikhäxa var väl tvungen att erkänna att föremålen för omsorgerna kanske var äldre än 18 och definitivt var i den ålder då en svensk pojke med god fostran hemifrån kan klara sig på egen hand utan statligt/kommunalt tjänstefolk.
  .

  Gilla

 • br

  Ja jag är ingen expert men även jag begriper att detta är för lite och alldeles för sent!! Vi har inte en aning om vad för människor som har kommit till Sverige i tusental.och börja gälla senast april nästa år!!? Folk sover ju för f-n redan nu i tält,kyrkbänkar och Tom utomhus.hundratusentals muslimer sitter nu på asylboende runt om i Sverige.vad ska ni göra med dem löfven!! Är det så att de behöver mat,bostäder,kläder,läkar/tandvård,plats i skolor,dagisplatser i Sverige resten av livet!?vem ska betala detta!?
  Jonas Sjöstedt säger att lyset släckts i Sverige nu. Nej Jonas,lyset har släckts i Sverige för längesen!! Faktum är att hela lycktstolpen är uppryckt sedan länge!

  Gilla

 • angelicaplacet

  Är detta inte bara ett förslag som presenterades idag,måste inte alliansen godkänna först?

  Gilla

 • Mary Agnes

  Och alla undrar VAD Åsa fick i utbyte…?
  Ännu ett nedlagt kärnkraftverk?

  Gilla

 • volse

  En helt vanlig dag i Absurdistan.
  Alldeles för lite och för sent! Svetsarn tvingas krypa till korset och göra avbön. Romson gråter för att skäggossarna ska åldersbestämmas. Och Gina ska vara julvärd.
  Fy fan, fy fan, fy fan!

  Gilla

 • Involuntarium

  Från och med eftermiddagen den 24/11-2015 vid pass klockan 15:30 ””är”” både S och MP fachister, rasister och främlingsfientliga!

  Beroende på att tidigare var det inte politiskt korrekt utan fachistiskt, rasistiskt och främlingsfientligt att prata om volymer av asylsökande! Det gick heller inte tidigare att ställa grupp mot grupp mot varandra, enligt statsråden ingen nämnd och ingen glömd!!! Nu ställer S och MP grupper mot varandra!

  Nu anser MP att det är en human insats att nu begränsa asylinvandringen!
  Tidigare var det bara fachister, rasiser och främlingsfientliga som enligt S och MP ansåg att volymerna av asylsökande skulle begränsas, nu är de där själva!

  Det är ju självklart att nu när de redan skuldsatt våra barn och barnbarn för många, många årtionden framåt!

  De tar nu Sverige Demokraternas asylpolitik och gör den till sin egen!

  Nu är det inte längre fachistiskt, rasistiskt och främlingsfientligt! Mycket märkligt!

  Hur var det nu öppna Era hjärtan, välfärd och plånböcker!!!!

  Nu har de verkligen skitit i eget bo, eller är det så att allt beror på vem som framför budskapet???

  Steffe anser att Sverige varit naivt, tänk att den mannen aldrig kan stå för någonting själv! Det var Steffe och hans regering som var och fortfarande är naiva!

  Nu är det alla andra EU-länders fel att Sverige har tagit sig vatten över huvudet! Det är inte S och MP som varit naiva, nej då det är resten av EU! De övriga EU-länderna ställer ju inte upp och tar sitt ansvar för asylsökande!

  Det var ju ingen överraskning att många asylsökande skulle komma! Till och med landsförädaren Reinfeldt varnade 2014 för det som skett! Ingen kan säga och försvara sig med ””jag visste inte””!

  Hur djävla dum i huvudet får man bli som svensk statsminister????

  Det enda som kan rädda Sverige nu är att regeringen avgår och nyval utlyses omgående!!!

  Gilla

 • Trynbald

  Hur ska kommunistmurvlarna nu förhålla sig till den totala omsvängning till SDs politik.
  Nu måste Mellin, Lindberg. Lindström m.fl. krypa till korset.

  Gilla

 • Kurt.

  Nu bara vänta på alla undantag som kommer att sabotera lagförslagen igen. Allt bara ett spel för folket!

  Gilla

 • Galten

  Det är fortfarande fem månader innan de nya reglerna får full kraft.

  ”Regeringen presenterar en rad åtgärder för att minska antalet människor som söker asyl i Sverige.
  Tillfälliga uppehållstillstånd blir regel för alla asylsökande, utom kvotflyktingar.
  Försörjningskravet för anhöriginvandring skärps för de som får tillfälliga uppehållstillstånd.
  Id-kontroller kommer att införas även på bussar och tåg till Sverige.
  Senast den sista april ska åtgärderna träda i kraft.”

  Gilla

  • Stenbock

   Jo Galten det är riktigt som du skriver,men naturligtvis kommer dessa TUP,att minska intresset för behagligt bidragsliv i Absurdistan.Sedan kan jag föreställa mig,att många ”småttingar” nu sitter och darrar inför ålderstesterna !
   Alla hitskickade ”ankarbarn” med hopp om,att hela släkten skulle följa efter.Nu begärs av dessa ”barn” ,att de skall kunna visa upp hur de skall försörja hela klanen !Måste bli svårt för de c:a 11.000 de får i socialbidrag per månad !

   Gilla

 • Stenbock

  Skall var ärlig och erkänna,att jag aldrig kunde föreställa mig att denna skärpning skulle ske under min levnad.Att en socialist tvingas ställa sig inför folket,och erkänna att de är fullständigt odugliga som regering.
  Att deras gröna kommunistparter vid hans sidan,fick det största nederlaget i svensk historia sedan 1809 ! Att dessa två nu tvingas antaga SD`s förslag sedan många år tillbaka,måste vara en ”rälig groda att sluka”.
  Att hela svenska PK-pressen som var samlad ställdes helt nakna,och nu måste vända kappan ut och in.Därtill hade Romson fräckheten,att tacka dem för ”föredömlig rapportering”,inför häpna mållösa ”korrekta” Sverige.
  Sedan tror jag inte att dessa beslut,som de två på podiet trodde,skulle utlösa en chock i Europa. Snarare ett ”sent skall syndaren vakna”…..
  I kväll skall det firas …Skål på er !

  Gilla

 • mjdata

  Dags att vända om nu när det är för sent ?
  Hoppas dessa lipsillar aldrig mer återfår makten!!
  Finns bara en sak kvar : AVGÅ!!

  Gilla

 • Nils Dacke

  Jag säger också för sent och för lite, det kommer sannolikt ett nytt pressmöte 3.0 början 2016.
  Stäng gränsen och sedan avgå samt utlys extraval.

  Gilla

 • Allah Handtrallah

  Måste kännas tungt för landsförrädarna nu…

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Alltid nån idiot som går på det! Själv vill jag se resultat först!

  Gilla

 • F.d. socialen-demokrat

  Sag kort dessa tva IDIOTER Stefan Loven och Asa Romson meddela detta, den senare nara att falla i grat…ja, se kvinnor….! INTE GRAT HON NAR Carola Herlin och sonen Emil mordades pa IKEA i Vasteras….-HYCKLERI kallas det!
  Bra text, instammer i sista meningen, nar en enskild tjansteman kan infora PUT da kan man stanga Sveriges granser direkt!
  Att Sverige leds av sadana har usla ledare ar en skam, Sverige ska skammas rejalt for dessa tva tomtar!

  Gilla

 • Nisse

  Ja tänk att Åsa o Stefan blev tvingade att införa SDs politik gång efter gång måste man göra som SD har hävdat i flera år. Hoppas att Stefan o Åsa röstar på SD i nästa val……………

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Det stormar och kapporna vänds. ÄNTLIGEN!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: