Handels startar samarbete med Expo

FACKLIGT. En inte helt färsk nyhet från den 23 september om att fackförbundet Handels har beslutat att starta ett samarbete med den vänsterextrema stiftelsen Expo. Syftet är att utbilda medlemmar, förtroendevalda och anställda i antidemokrati och PK-svenska. 

– Främlingsfientlighet och rasism är ett hot mot den fackliga idén. Som facklig organisation fokuserar vi på vad som förenar arbetare, inte vad som skiljer oss åt. Det är det som hela den fackliga styrkan bygger på, säger Handels 2:e vice ordförande Linda Palmetzhofer.

Under ett års tid fram till september nästa år är det meningen att Expo ska hålla föreläsningar och utbildningar med Handelsmedlemmar, förtroendevalda och anställda. Insatsen är en del i Handels arbete med att hantera rasistiska tendenser i samhället och skapa ett ökat engagemang i dessa frågor.

-Pettersson tycker att det kan vara intressant att veta för medlemmar i Handels som betalar dyra pengar för vänsterextrema Expos föreläsningar i anti-demokrati.

7 thoughts on “Handels startar samarbete med Expo

  1. Under 20+ år har jag agiterat för facklig anslutning, för att få drägligare arbetsförhållande, bättre lön och allt annat som är av vikt och som arbetsgivare har svårt att se.
    Min tro på facket (transport), började vackla, då ledningen gick ut med en konfliktåtgärd av sällan skådat naivitet, om inte chaufförerna fick sin begärde lönepåslag, ja då skulle vi minsann börja köra lagligt….!
    Sen när Transport öppet gick ut i krigsförklaring mot SD medlemmer var måttet rågat.
    Jag har under två år lyckats med att få lika många medlemmer att lämna facket som jag under alla åren innan har varvat medlemmer. Den svenska arbetstagare kan inte eksistera om de fackliga organisationer glömmer vem de skal tjäna. LO verkar gå i regeringens ledband, eller är det kanske tvärtom? Man skrämmer och hotar sina medlemmer, samt som i detta fallet, kör ner hållningar och synsätt i halsen på dom, tacka och ta emot.
    Vårt tredie största parti, (eller är redan det andra? ), borde överväga att starta en a-kassa. När allt kommer omkring är ekonomien viktigare än sammanhållningen. Särskild om fackförbunden nu lutar åt de fantastiska ideerna att raketforskare, läkare och alla andra högt utbildade från fjärran land skal sänka lönerna på svenska arbetsmarknaden. Allt i den stora solidaritetens namn.

    • Folk tiger av radsla for att bli asrbetslosa, den 25,e styr deras agerande och FACKPAMPARNA GOR SOM DE VILL!

  2. Vi minns att Metall gjorde likadant för något år sedan. Det gick inte så bra och förmodligen hade fackförbundet underskattat sina medlemmars syn på verkligheten. Tacka tusan för det, för vem tror att vuxna arbetare bryr sig om vad de politiskt styrda fackpamparna tycker och vilken enögd syn på rasism Expo har? Dessutom skulle jag vilja se den förtroendevald som går runt bland sina arbetskamrater i syfte att bemästra och åsiktsregistrera. Det hände aldrig på min arbetsplats och jag har inte hört någon av mina vänner berätta att deras fackombud försökte påverka dem i frågor som de fackpamparna och Expo finner intressanta.

    Kanske det ändå är enklare i Handels, då kvinnor utgör en majoritet och kvinnor faller ofta mer för känslor än verklighetsbeskrivningar (förlåt mig ni kvinnor, men så är det).

  3. Man slutar aldrig förvånas, konstigt att inte fackmedlemmar undrar var deras fackavgifter går till. Många PK gillar tydligen att slänga pengar i sjön, men det visste vi ju redan med tanke på invandringspolitiken man för…

    • De flesta fackliga ar passiva, styrs av en klick pampar, de lar knappast duiskutera islam och Paris….
      Hur tanker facket nar muslimerna attackerar ett kopcentrum dar deras medlemmar jobbar? Ran, snatterier, invandrarbrottsligheten, massinvandringen av muslimska bidragsmottagare et cetera – lar INTE tas upp!

      • Eller att Netto numera klär sin kassapersonal i skyddsvästar pga våldet… !!!!! Jag tror nog att fackets kurser kommer att bli rätt så turbulenta.

Kommentera