Tält på Revinge dröjer länge


INVANDRING. Det kommer att dröja till efter jul innan tältlägret för omkring 375 flyktingar kan stå klart i Revinge utanför Lund. De tält som finns uppfyller inte kraven som ställs på brandsäkerhet. Nu måste i stället nya tält beställas, rapporterar TV4 Nyheterna.

Men Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) kan inte själv göra den beställningen. Först ska Migrationsverket kopplas in och därefter regeringen.
– Ska vi köpa nya tält så behöver vi ett beslut av regeringen, säger Svante Werger, kommunikationsdirektör vid MSB, till TT.

Efter att ett regeringsbeslut tagits tar det omkring åtta veckor innan lägret kan vara klart.

Tidigare i veckan pekade MSB ut fyra möjliga platser för asylboenden i tält för sammanlagt 3.000 personer. Det kan ta ett år att ställa de lägren i ordning.

Behovet av boendeplatser i Sverige är enormt på grund av att så många söker asyl.

Migrationsverket efterlyste tidigare i höst 110.000 tältplatser varav 50.000 i år. Redan för några veckor sedan konstaterade MSB att det var helt omöjligt.

– Framför allt på grund av marktillgång som är svårare att hitta än vad man tror, säger Svante Werger.

-Pettersson konstaterar att hela hanteringen av invandringen andas inkompetens. Jag förstår att det är en svår fråga och att alla inte kan vara experter men alla beslutsfattare borde ha sunt förnuft och tänka skulle jag göra så här med mina egna pengar. Ofta, ofta skulle svaret bli nej och ändå tas besluten…


13 responses to “Tält på Revinge dröjer länge

 • F.d. socialen-demokrat

  Sverige måste få ett nyval och när nästa val kommer måste ALLA VAKNA och se det som en folkomröstning, FÖR eller MOT MASSINVANDRINGEN!!
  Detta saknar allt sunt förnuft och självklart måste vuxna människor ha en riktig bostad, de kan INTE bo i baracker, MEN jag vill INTE betala och ingen annan vettig människa heller, slutsatsen är given: ASYLRÄTTEN MÅSTE SÄNKAS, GRÄNSERNA STÄNGAS!
  DE TILLHÖR INTE VÅR FLORA OCH FAUNA, DETTA KOMMER ATT KROSSA SVENSKARNA OCH SVERIGE!
  Det är en så jävla idiotisk politik så klockorna stannar och blommorna vissnar!
  Stefan Löven och Åsa Romson och Margot Wallström borde inse att de gjort sitt, deras bubbla sprack, ingen är imponerad av vad de ställt till med, om de har någon värdighet så avgår de nu och utlyser nyval!
  87:an INSER NOG INTE ALLVARET, MEN POLITIKEN ÄR SJÄLVVALD, EN DAG VAKNAR DE, DET KOMMER ATT BLI KRAFTIGT SÄNKT LEVNADSSTANDARD I SVERIGE INOM KORT!!

  Gilla

 • eugenecork

  apropå tält …minns då man va på manöver, då man gjorde
  ”lumpen”…10-12 gubbs i vare tält, granrisbädd å me en kamin
  i mitten…vi turades om å sitta eldvakt, ni som va me då, gissar
  jag minns tåbärss-doften?..härliga tider dessa, man somna på
  5 röda efter att marcherat 4-5 mil å jagat osynliga ryssar
  … undrar om araberna skulle överleva i urskogen speciellt ngn
  länge tid, i -30 gr. kyla…föresten så jag unnar dem inte ens att
  testa, då kanske de får smak på riktiga Sverige…hemska tanke
  ifall dessa rader nu läses av våra s.k. politiker, å de snor idén?
  Säkert många tusentals tält som ligger å möglar i militärföråd
  runt riket…skulle kanske inte tagit upp detta här?.,(

  Gilla

 • Omvänd

  Detta är ett gyllene tillfälle för alla dessa goda människor att visa sin godhet in real life! Bara att öppna dörrarna och bjuda in och ta hand om de stackars flyktingar som dom säger sig värna om! Dags att praktiskt visa den medmänsklighet som dom anser sig ha, till skillnad mot oss andra rasister och främlingsfientliga typer!

  Gilla

 • Involuntarium

  Är dom inte riktigt kloka? Hur jävla dum i huvudet måste man var för att arbeta på svenska myndigheter?

  Ytterligare asyl kostnader som ska läggas på asyl kontot!

  Pengarna rinner ju mellan fingrarna på etablissemanget, dåliga pensioner, dålig utbildning, dålig sjukvård, dålig åldringsvård, dålig infrastruktur och dåliga tekniska anordningar i det svenska samhället för de svenska medborgarna!!! Nu får det fan vara nog! Ut med PK patrasket omgående!

  Är det det här vi betalt skatt för? Hela livet har skattats bort och vad har vi för det ingenting! Våra barn och barnbarn kommer att var i skuld, under lång tid framöver!

  Detta är landsförräderi och ingenting annat!

  Gilla

 • BH

  Känns ju jävligt tryggt att MSB redan har tält i beredskap, tält som från början väl var avsedda att använda till urbefolkningen i tillfälle av jordbävning, ja eller i alla fall vid det i Sverige så vanliga jordskred. Nä, nu var det icke politik jag syftade till.
  Nu, när de skal användas till att husa invasiver, då dugar inte tälten! Brandfarliga, totalt livsfarliga till flyktningar. Tyska, Ungerska och Österrikiska militära tält till hundratusentals euro har dom minsann lyckats få fyr på i ren protest över att inte få lägenheter, bilar och tjejer omedelbums.
  Svetsloppan och gänget tänker nog snarare att SD:are i stora antal kommer attackera tältlägren med molotovcocktails.
  Så för all del, beställ nya tält i asbest, som dammer riktigt mycket, jap!

  Gilla

 • özzz

  Du får absolut inte prata sådär . Jag var också med på tillhöret och dem har inte alls någon bevis att de 2 killarna har rånati butiken . Sluta vara rasist . Ni bara försöker hitta en skyldig människa. Och det spelar ingen roll om de är oskyldiga . Ni hittar bara några personer som ska synas som skyldig och så klart är det alltid invandrare …. synd

  Gilla

 • angelicaplacet

  Jag tror att dom tycker att det är lite pinsamt att asylsökarna ska behöva bo i tält.

  Du skrev att LO har en massa fastigheter så varför upplåtes inte dessa boplatser omgående av regeringen?

  Gilla

 • Mary Agnes

  Mark? Fråga Reinfelt, han kan peka ut från luften.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: