Sverige ska beväpna kurderna i norra Irak


Jan Björklund (Fp, liberalerna)har börjat vakna ur sin törnrosasömn. Han är nu mer av en major igen, och anser att Sverige ska beväpna kurderna i norra Irak, då dessa inte har några moderna vapen.

Det är dessa som utrikesblondinen och socialdemokraterna kallar Pesmergatrupper, en sorts specialtrupper som finns i både Irak och Iran.

Jag skulle tro att Jan Björklund ganska snart kommer att bli Petterssons nästa roddare, om det nu inte blir utrikesblondinen Margot Wallström, som är så glad att hon numera kanske vet vad Pesmergatrupperna är och gör.

På Petterssons har jag och några till känt till dessa trupper i ett flertal år. Men det var visst Irans Pastaran som var ungefär detsamma som Iraks Pesmergatrupper och dessa vill nu major Björklund beväpna med svenska vapen.

Källa: FP vill ge vapenstöd till kampen mot IS

Folkpartiet föreslår att Sverige ska bistå kurderna i Irak med vapen och fordon i kampen mot IS, inte bara utbildning och rådgivning som nu. Det kurdiska regionala styret (KRG) i norra Irak är i stort behov av vapen och materiel, hävdar FP som vill att Sverige ska bistå med dessa vapen och fordon

 


13 responses to “Sverige ska beväpna kurderna i norra Irak

 • jgarn

  Skicka dit våra svenska feminister så flyr mussarna direkt.

  Gilla

 • Tony

  Då blir säkert Turkiet glada om Sverige förser Kurderna
  med vapen. Själv tycker jag att Svenska politiker som har
  varit, och är så dåliga på att sköta sitt eget land ska ge fan i
  att lägga sig i alla konflikter i världen och tro att någon bryr
  sig om vad Sverige tycker. Det hade varit bättre om Svenska
  politiker jobbat för att återupprätta Demokratin här i landet
  där ord som åsiktsfrihet, demokrati, Religionsfrihet och
  så vidare är bara just ord utan innehåll. Vidare har vi soldater
  utplacerade på flera håll i världen, men inget försvar här hemma,
  bland annat finns inte en enda man placerad på vår största Ö
  Gotland. Däremot blir vi varje dag invaderade av ett stort
  antal samhälls onyttiga individer, som är en för landet ren
  förlustaffär!

  Gilla

 • eugenecork

  …undrar om Björklund tänkt på Turken…ifall kurderna
  tycker Svenska vapnen är suveräna, kanske de av bara
  farten börjar ”panga” på Turken…isf lär nog 50 miljoner
  Turkar vilja bosätta sig hos oss i Sverige, de e kanske
  de han räknat ut?.,)

  Gilla

 • Ådärkomdenja

  Ett utmärkt förslag, om man vill skapa ännu sämre relationer än redan befintliga, med Turkiet. Sverige enda land inom EU, plus lilla Cypern, att vägra beteckna Turkiet som ett ”säkert” land. Vilket är en förutsättning att Turkiet skall ikläda sig väktarrollen, som gränskontrolant för EU:s räkning. Vad Erdogan tycker om kurder, varhelst dessa agerar, är allom bekant. Och inte lär Turkiet hindra ”flyktingar” att därifrån ta sig till Sverige, snarare tvärtom. 7partisterna Björklund och Wallström absolut inga politiker att lyssna på. Major Gluggén dessutom ivrig Nato-anhängare och USA-lakej.

  Gilla

  • eugenecork

   sorry Ådär, läste inga inl. innan ja la in mitt, som
   blev snarlikt ditt…du får en tummetott av mig (som
   tröst) å suga på!.,)

   Gilla

  • Muhammed

   Kurderna har bönat och bett amerikanerna (deras vänner) att ge dem kraftigare vapen så att de kan slå bort ISIS men amerikanerna vill inte för att turkarna är rädda för att kurderna skulle starta ett uppror mot turkarna. Hade jag varit Putin hade jag gått in och gett kurderna det de behövt. Sverige går nu in för att amerikanerna har säkert bett någon annan att ställa upp för kurderna. Det är så amerikanerna opererar och det är intressant att turkarna skickade vapen till Bosnien och skickar vapen till Syrien för att man anser att befolkningen är förtryckt men när befolkningen i Turkiet är förtryckta och ens tänker tanken att göra ngot åt det så aktiveras terrorn mot dem i den sanna muslimska diktatur Turkiet verkligen är. Förstår inte varför man ens skulle vilja åka till ett skitland som Turkiet och spendera sina pengar där.

   Gilla

 • Synonymen

  Är det inte bättre att de beväpnar det svenska försvaret först?

  Gilla

  • Luntan

   Jamen, det finns ju inget svenskt försvar numera! Vapen går alltid att få, men hur skall man få försvarsvilja att uppstå i huvudet hos majoriteten på ett folk som vant sig vid att försvaret skall skötas av ”någon annan”?

   Gilla

 • ossie

  Skicka dit ”komikerna” Soran Ismail och Özz ge dom en bössa så dom kan göra nån nytta, eller kanske dom kan vara så roliga att fienden skrattar ihjäl sig.

  Gilla

 • jockfall

  Björklund är lika naiv som vår ”kloke” statsminister som borde lyssnat på Jimmie Åkesson tidigare hade nog landet varit mer skyddat idag. Väntar bara på första smällen?

  Gilla

 • Involuntarium

  Beväpna terroristerna! Har Karl fan inte tagit någon lärdom av tidigare händelser?

  Beväpna terrorister det var precis det som USA gjorde, de utbildade och beväpnade den afganska gerillan med vapen för att jävlas med Sovjetunionen som under ca åtta år krigade i Afganistan!

  Det slutade med att terrorist gruppen Al Qaida skapades ur ingenting! USA har ju själva fått smaka på sin egen tillhandahållna medicin!

  Utan utbildning och utan vapen inget Al Qaida! Nu fick ju USA själva gå in och slå ut ledarna och Usam Bin Laden!

  Snälla politiker tänk lite längre än näsan räcker! Inga moderna vapen levereras till några medeltida ökenkrigare, de kan fortsätta kriga med svärd och musköter!

  Inget mer godhetsivrande som kommer att slå tillbaka vid något annat tillfälle!

  Ge dig Björklund!!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: