Säpo: Terrorhotet har ökat, Sverige har gått upp till terrorhotnivå 4 av 5

TERRORISM. Sverige höjer terrorhotnivån, skriver Säpo på sin hemsida. En presskonferens hölls klockan 18:00 i kväll. Säpo säger att ETT att av skälen till höjningen är att Säpo tagit emot konkret information och ”gjort bedömningen att vi måste agera inom ramen för vårt kontraterrorarbete”.

Chefsåklagaren vid Riksenheten för säkerhetsmål har inlett en förundersökning gällande förberedelse till terroristbrott.
Åklagarmyndigheten för säkerhetsmål kommenterar inte om förundersökningen öppnats mot en person eller en grupp.
En källa säger att en irakisk man som krigstränats i Syrien tagit sig in i Sverige under onsdagen och syftet uppges vara att utföra en terrorhandling.
Inom kort kommer särskild bevakning införas mot särskilt viktiga objekt.
Sedan 2010 har Sverige haft terrorhotnivå 3. Nu höjs den till 4 på en 5-gradig skala. När hotnivån höjdes till nivå 3 på den femgradiga skalan 2010 väckte det stora rubriker eftersom hotnivån aldrig legat så högt tidigare.

Enligt Säpo påverkas allmänheten ”tills vidare inte av de polisiära åtgärderna”
Hotnivåskalan
1. Inget hot. Inget hot har identifierats.
2. Lågt hot. Sannolikheten att aktörer har avsikt och förmåga att genomföra attentat är låg.
3. Förhöjt hot. Sannolikheten att aktörer har avsikt och förmåga att genomföra attentat är förhöjd.
4. Högt hot. Sannolikheten att aktörer har avsikt och förmåga att genomföra attentat är hög.
5. Mycket högt. Sannolikheten att aktörer har avsikt och förmåga att genomföra attentat är mycket hög.

Källa: Säpo

Säkerhetspolisen har tagit emot konkret underrättelseinformation.
– Vi befinner oss i ett intensivt skede i utredningen. En man har anhållits i sin frånvaro, men några kopplingar till Parisdåden är i dagsläget inte kända säger Säpochefen Anders Thornberg på presskonferensen och fortsätter mannen som är anhållen i sin frånvaro söks intensivt och ska gripas. Utredningen uppges gälla förberedelse till terrorbrott.

Mats Sandberg, chef för NCT, Nationellt centrum för terrorhotsbedömning, säger att Islamiska staten ser Sverige som ett legitimt hot.

Det finns ingen anledning till oro. Skulle det framkomma uppgifter som ändrar det så kommer vi att agera, säger Säpochefen Anders Thornberg.

-Pettersson blir nästan förbannat på Säpo-chefen “Det finns ingen anledning till oro”. Vet han inte om att det kommer 10 000 personer i veckan och att de flesta är unga män som lika gärna kan vara terrorister som något annan för gränspolisen och Migrationsverket har inte en aning om vilka de är.

I går kom exempelvis den här unge mannen till Malmö, han kallas av media för ensamkommande flyktingbarn…

DSC08195

…jag tycker flyktingbarn ska se ut så här, i varje fall om de ska få hjälp av Sverige…

72 000 krigsbarn från Finland kom till Sverige under andra världskriget. Under vinterkriget 1939-40 och fortsättningskriget 1941-44
72 000 krigsbarn från Finland kom till Sverige under andra världskriget 1939-44

24 thoughts on “Säpo: Terrorhotet har ökat, Sverige har gått upp till terrorhotnivå 4 av 5

 1. Till skillnad mot de två alltid så fredliga och mysiga Islamisterna och vänsterextremisterna!

 2. Den av SÄPO efterlyste mannen på bilden i EX och AB, kan vara vem som helst, inga tydliga anletsdrag! Skulle inte ens gå att jämföra bilden med det levande exemplaret och knappast med exemplarets passbild!

  Fast det är ju klart kvällspressen och övriga media också för den delen hittar ju alltid nån kuf som utger sig för att vara “expert och förståsigpåare” som för en stund i rampljuset uttalar sig om precis vad som helst när som helst, utan att egentligen basera sina uttalanden på annat än rena påhitten bitvis!

  Vilken jävla antiklimax för kvällspressen, inget nyhetsvärde överhuvudtaget!

  Tycker att grannen påminner men det kan jag inte tro! Grannen är en timid äldre herre i sina bästa år! Har knappast slagit ihjäl en fluga ens!

  Tidningarna kan ju inte på fullt allvar uppmana svenska folket att ringa 11414 när de ser någon som liknar mannen som garanterat inte vill vara med på bild!

  Borde vara straffbart att uppvigla svenska folket till att ringa polisen, med anledning av en bild som är så dålig att det absolut inte går att se och jämföra med vem bilden föreställer!

 3. Ygeman säger höjd säkerhetsnivå men inget att oro sig för! SÄPO chefen säger det största hotet mot Europa är den våldsbejakande islamismen! SVT reportrar och journalister säger mnja det är nog inte så farligt!

  Nä det är ju mer som Trisslotteri reklamen!

  “”Plötsligt händer det””

  Precis som IKEA morden! Plötsligt utan förvarning!

 4. Har en känsla av att det hela är ett spektakel för att motivera svenska folket till att Sverige ska gå med i kriget i Syrien.

 5. Har man kallat in Mona än? Det är på tiden att hon får börja jobba! Nu har hon en chans att visa vad hon går för – från ord till handling!!!

 6. Frankrike är i krig! Det står på första sidor i alla medier i världen. Återigen det upprepas exakt det samma som med George W Bush för fjorton år sedan när han använde den false flag attacken den 11 september som en förevändning för att “förklara krig mot terrorismen” och invadera Afghanistan och Irak. Idag är dags att göra det igen. Och lotten ligger nu i händerna av sionisten Francoise Hollande som likt Bush, och utan inga som helst förbehåll förklarar “vi är i krig med terrorismen. Frankriket har blivit djupt sårad i sin national stolthet och fienden ska straffas hårt”, uttrycker han. Och därmed, uppbackad av den internationella vreden mot IE slösar han inte sitt livs bästa chans av – under förevändning att hämnas på IS i Syrien – störta Syriens legitimt valda president Bashar Al Assad och återta kontrollen av det som är kvar av landet som en kolonial makt. Som det gjorde förr i tiden. Frankrike gör det smutsiga arbetet som USA har misslyckats med att uppnå under fyra år. I slutändan visar sig allt vara mer av samma sak. Igår var al-Qaida skurken som man måste eliminera till varje pris, för att “rädda mänskligheten från undergången”. Idag heter den utvalde boven IS. Totalt sett inget nytt mellan himmel och jord. Den internationella sionismen skall få sin vilja fram än en gång. Och som vanligt den gör det med en mycket hög kostnad av hundratusentals om inte miljontals liv förlorade. Och mediacirkus av terroristhotet i världen kommer fortsätta vidare.

 7. All islamism är våldsbejakande och dessutom en diskriminerande religion, oavsett inriktning, finns nog ingen praktiserande muslim som kan säga emot det faktumet!

  Ställ följande frågor till vilken praktiserande muslim som helst!

  Är islam den enda sanna religionen?

  Ska fullständiga sharia lagar gälla i hela världen?

  Ska kvinnor och män hållas åtskilda på det sätt som islam föreskriver?

  Ska alla kvinnor täcka sitt huvud på det sätt som islam föreskriver?

  Ska alla djur som slaktas, halal slaktas i enlighet med islams påbud och föreskrift?

  Skulle du själv kunna offra livet för att upprätthålla islams föreskrifter och påbud till varje pris?

  Skulle du döda människor som inte tror på och inte lever efter islams föreskrifter och påbud för att upprätthålla islam och dess föreskrifter och påbud?

  Är du praktiserande muslim?

  Om de svarande svarar ja på någon, några eller alla dessa frågor, utgå från att hen utövar en vålds och diskriminerande religion!

 8. Men sa inte Carl Larsson på Svt att det mesta å störst överhängande hotet kom från högerextrema nu verkar Säpo tycka annorlunda, jag får nog göra min profilbild på facebook gul å blå tidigare än jag anar är jag rädd.

 9. Terrorhot mot Sverige!
  Yrvaket börjar dom nu genast babbla en massa osammanhängande och värdelös smörja om hur dom skall kunna ”hålla Sveriges säkerhet” genom att vidta ”alla åtgärder”
  Idioter, idioter och åter idioter!
  Detta mycket allvarliga läge har dom själva försatt oss i genom massimport av muslimer och annan utländsk ohyra! Och nu vet dom inte hur dom ska agera, därför snackar dom panikslaget ännu mera skit bl.a. för att förvilla och dölja fakta!
  Vore dom det allra minsta seriösa så tog dom följande åtgärder på studs!
  1. Gränsen stängs omedelbart!
  2. Alla muslimer skickas tillbaka till sina hemländer!
  Enkla och fullständigt livsnödvändiga åtgärder som varje seriös regering skulle vidta i detta för landet så kritiska läge! Men regimen gör inte ett dyft, dom varken kan, förstår eller vill! Man kan likna situationen i Sverige med en enorm översvämning i hemmet där alla kranar är vidöppna och elementen läcker som såll och vattnet strömmar ut och hotar att översvämma och förstöra precis allt! Och vad gör nu far och mor, jo istället för att först stänga kranarna och ringa efter en rörmokare så tar dom var sin papperservett 5×5 cm. och börjar försiktigt torka golvet allt medan vattnet fortsätter att strömma ut i enorma mängder!
  Dom här kombinerade landsförrädarna och oduglingarna är enormt farliga för landets säkerhet! Och Därför måste vi själva mycket snart kraftfullt börja agera och ta ansvar för landet, annars går vi under!
  Tex

   • Idag är det 5350 som har undertecknat demonstrationen. Innan denna demonstration har ett antal hundra tusen underskrifter för att bli slagkraftig har det gått många år och då har landet sen länge fallit ihop som ett korthus på alla plan och den sista spillra av svenskarna sitter reservat. Tråkigt men sant. Jag är mer för att slänga ut PKeliten handgripligen eller om så måste ske med vapenmakt.

 10. Är någon av oss kritiska medborgare förvånad?, svaret är NEJ, detta har vi ju varnat för länge. Undrar vad man tänker inom PK-media, många av dem kommer att vakna med mardrömmar i natt när det går upp för dem att SD hela tiden hade rätt. Nu närmar sig sammanbrottet i samhället då det fortfarande kommer minst 10000 per vecka och alla system inklusive polisen står på rött, arma Sverige arma fosterland.

 11. Vi förnekar oss inte…Svt kör sitt jävla rasistsnack och reklam för Zorans program imorgon, emellanåt lägger man in lite terroristhot, hur blåsta är alla politiker, media och public service? Svenne betalar. Inte görs det någon reklam om en orostelefon för Svenskar, men Monas heta linje för terrorister med anhang går bra. En sak måste jag dock ge dom: Att ha civilkurage att lyckats splittra, ljuga, verklighetsfrånvända, kränka och förstöra ett land med dess befolkning på så kort tid, det krävs något alldeles speciellt för att lyckas med det. Man förnekar sig inte utan fortsätter trots att resten av världen skakar nekande på huvudet.

 12. Agera konkret???? Ska man äntligen börja sparka ut muslimerna. Det är det enda att göra om vi vill bli kvitt problemet

 13. Abdella Abahood som var chef för gruppen som utförde dådet i Paris,och en stor djävla IS-terrorist,som uppträtt i åtskilliga IS-videos är nu dödad….
  Detta svin hörde de grymmaste av alla islamska as !

 14. Säpo säger också att våldsbejakande Islamism är det
  i särklass största hotet mot Sverige, och det stämmer
  säkert, men man kan nog lägga till hela 7 klövergänget
  som med den vidriga Medians hjälp har lagt grunden

  till att alla som vill ta sig hit gör det utan någon kontroll,
  sen har vi en samling mentalt retarderade idioter som vägrat
  att se det som stått klart för många, att låter man dörren
  stå på vid gavel tar sig alla skadedjur in, detta har man
  gjort genom att rösta fram, en regering vars största
  uppgift verkar vara att stänga ute åsikterna från en
  fjärdedel av befolkningen!

  • Skräpo vägrar att tala om hur den eftrsökta terroristen ser ut.
   Jag anser ju att 18 miljoner ögon har större chans att hitta mannen än 800 ögon.
   Man höjer hotnivån från en 3;a till en 4:a samtidigt som man fortsätter att släppa in 20 000 nya potintiella terrorister i landet.
   Jag skäms över att vara Svensk.

 15. sju klövern skadar Svenska folket med avsikt att de skall få så mycket skada som det är möjligt. sju klövern är en samling grovt kriminella Landsförrädare.

 16. Är klantskallarna förvånade? Sjuk-klövern ser ju SD som landets fiende nr 1, medans den verklige fienden har fritt spelrum. Jävla dårhus…

Kommentera