SVT:s programledare i Melodifestivalen tänker vara politiska


SVT. Sarah Dawn Finer är en av dem som ska flankera Gina Dirawi som programledare för Melodifestivalen nästa år. Till SVT säger hon att de vill göra ”mer än bara underhållning” och antyder att politiken kommer att få en plats på scen.

– Musik och politik har alltid hört samman. När alla representerar sina länder, som i Eurovision, är det svårt att undvika politiken. Jag tycker att Melodifestivalen har tacklat det bra, och jag tycker att det är viktigt säger Sarah Dawn Finer.

Den inte så rolige komikern Henrik Schyffert, som också ska vara programledare, tar upp de skärpta svenska gränskontrollerna och terrordåden i Paris. – Det är den första tanken som dyker upp. Man borde prata om det på något sätt, säger han till SVT.

-Pettersson noterar att SVT fult medvetet tänker bryta mot sitt sändningstillstånd där det står ”SVT:s sändningstillstånd vilar på Radio- och TV-lagen som bland annat säger att sändningarna ska vara oberoende av politiska och ekonomiska intressen i landet. I den åttonde paragrafen återfinns essensen av det som kallas public service: Att programmen ska ”präglas av folkbildningsambitioner”, att det ska finnas en mångfald av åsikter, olika intressen ska ”tillgodoses” när det gäller religion, kultur och vetenskap samt att programmen ska ha hög kvalitet.”

Jag förutsätter att SVT:s ledning byter ut programledarna eller blandar upp dem så det inte bara är vänsterfolk på scenen och bland övriga anställda. Om inte det sker måste regeringen, visst ja, den är också vänster…

Så säger du upp din TV-avgift

2015-11-17_1934

 


25 responses to “SVT:s programledare i Melodifestivalen tänker vara politiska

 • Peter Jacobsson

  Antisemiter i Sverige blir antingen programledare (Gina Dirawi) eller utrikesminister (Margot Wallström).

  Gilla

 • Grune

  Jag tycker att dom skall lägga ner hela skiten. Melodifestivalen har blivit precis som EU, något som bara finns där. Varken melodifestivalen eller EU fungerar som det var tänkt från början och båda slukar bara massor med pengar. Nej lägg ner båda dessa istutitioner med en gång och spara miljoner.

  Gilla

 • Sven S

  Det vore ju underbart om de ville vara politiska under en sådan sändning så hela världen kan se vilka infantila och korkade extremister som representerar statstelevisionen i Nordens Nordkorea. Tänk om de ville visa upp hur hjärntvättade de är, att de har konsekvensanalys på sexåringars nivå och att de helt enkelt är genomkorkade. Jag säger -”Kör hårt”! Låt hela världen slås med häpnad för att därefter bryta ut i gapflabb!

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  UTMÆRKT.
  Fler valarbetare før SD
  Melodifestivalen spårade ur før många år sedan nær de kommersialiserade den så hårt.
  Nu blandar de in kommunist politik i den också vilket kommer att få fler ur det svenska folket att røsta på SD.
  Tack så mycket SVT.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Allt är smittat med ”politik”. Allt är nedkletat med obligatoriska åsikter. Allt är förorenat med godkänt tyckande.Alla svenska musikprogram har blivit propaganda-program. All musik som spelas är åsiktsmusik och varje antydan till kritisk måste neutraliseras av en ”expert”-kommentator för att eliminera åsiktens effekt och fördöma artisten.

  Gilla

 • Original Swede

  Så klart de tar in Schyffert. Vem är förvånad? Kan de inte ta in gardell och hans brorsa islamisten också. Förlåt, nu gav jag PK-jonen en ide.

  Gilla

 • eugenecork

  …tyvärr, Melodifestivalens målgrupp är de som ännu
  inte är torra bakom öronen, de som ännu inte vet viken
  fot de skall stå på…mao till de som är lättast att påverka
  SVT ger krakarna en vägledning djupare in i det ”botten-
  lösa sosse-träsket”..

  Gilla

  • Grune

   SVT har gjort alla program till BOLIBOMPA.
   Program som förr var roligt att titta på är inte det längre. Jag tänker på sånt som Allsång på Skansen. så mycket bättre. skobido och liknande. Det är program som blivit rena Bolibompa. För oss lite äldre finns snart bara ANTIKRUNDAN kvar.

   Gilla

 • Involuntarium

  De förstår inte själva vilka nyttiga samhällsmedborgare de är! De hjälper till med valarbetet inför valet 2018!

  De är och förblir Sverige Demokraternas oersättliga valarbetare! Det tackar vi för, bockar och bugar på förhand!

  Bättre valplattform än Melodifestivalen får man leta efter!

  Gilla

 • Lena

  O T :
  Är inte själv fotbollsintresserad men har alltid uppskattat vår som jag trodde frihet till det vi önskar. Den där mördarideologien begränsar allt det vi tidigare tog för givet, bara att inse de har förstört allt civiliserat i våra samhällen !
  http://www.dailymail.co.uk/sport/sportsnews/article-3322608/Germany-fears-repeat-Paris-attacks-national-team-s-football-match-Holland-cancelled-90-minutes-kick-rock-concert-evacuated.html
  Undrar vilket steg detta är i deras kalifat ?

  Gilla

 • ÅMÅL

  Kom att tänka på ”Lyx-Put i kletig PK-sås” 😉

  Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  Driter iofs vem som leder ett program men nu får det vara nog av public service enkelriktade politiska agenda.Så länge dem är politiskt bundna så kan det vara en god ide att avsluta licensen och dela om måste 1 st licens med grannen/grannarna,(en sladd från balkong-balkong el dyl.)- Som BRF torde det räcka med en licens till samtliga.Bäst vore dock att SVT blir neutrala som dem skall vara, om ej sätt igång.

  Gilla

 • Mätz

  Underhållning blir allt tråkigare i Sverige. Kan man inte få koppla av med lite musik och en spännande tävling utan att det ska pratas politik? Eller förresten det spelar ju inte mig nån roll, jag tittar ju inte på melodifestivalen ändå.

  Gilla

 • ansgar2

  SVT har spelat ut sin roll som den naturliga punkten för Svensson att söka till för att få neutral fakta och balans. SVT har inget av detta numera, ständiga vinklingar åt vänster, ständiga skönmålningar av ickesvenskar. Detta har ju egentligen pågått ända sen Palmes härjningar om Vietnamkriget på 60-talet men har nu eskalerat och helt spårat ur

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Lägg ner parodin, Melodifestivalen.

  Gilla

 • Eva A A

  Traditioner är till för att brytas. Flera lediga kvällar utan TV! Tack SVT

  Gilla

 • ossie

  Tänker ändå inte titta på smörjan. Väntar bara på att Kjell Bergkvist och Clas Malmberg ska få egen talkshow. Snart bara SD hatare på ”opartiska” SVTs lönelista.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  En sak kan man säga helt säkert och det är att alla som anlitas av SVT är garanterat politiskt korrekta, vore dom inte det skulle de heller inte få uppdraget.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Gud va vi saknar programledare som tycker om Sverige och svenskarna.

  Gilla

 • Argus

  SD:s omedvetna valarbetare jobbar på.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: