Lunds universitet använder ordet ”massinvandring”. Får kritik av Expo


INVANDRING. Lunds universitet använder ordet ”massinvandring”.  för att marknadsföra en debatt. Ordvalet får kritik av Expo. – Det är inte alls ett neutralt begrepp. Det är ett väldigt använt begrepp inom den främlingsfientliga och rasistiska idévärlden. Sverigedemokraterna, Avpixlat, diverse olika rasistiska sajter på nätet och till och med nazistiska grupper använder det, säger Sara Duarte, utbildare hos Stiftelsen Expo.

Snitch. Piskan viner. Tryckpressarna spinner.

– Det är inte bra om vi bidrar till sådana fördomar och sådana extrema åsikter, säger Lunds universitets rektor Torbjörn von Schantz.

– Det är väldigt tråkigt om vi förknippas med dem som vi inte vill förknippas med och vi kommer att ändra uttrycket på vår hemsida, säger Ulrika Oredsson i redaktionskommittén för Debatt i Lund. – Jag tänkte inte på det som ett väldigt laddat ord, utan att vi just i höst där vi har haft en väldigt stor invandring. Men jag har inte heller samma kunskap som Expo och kan inte dra samma paralleller som de.

HD.se

-Pettersson minns när statsradion kallade utvisningen av 460 irakier på 2,5 år för massutvisningen medan över 100 000 irakier fått stanna och en bra bit över en miljon andra fått stanna. Men det är inga massor.

Trots de tillfälliga gränskontrollerna har flyktingströmmen till Sverige inte mattats av, den senaste veckan har 10 300 asylsökande anlänt. Statsminister Stefan Löfven utesluter inte att gränskontrollerna förlängs när regeringen på torsdag fattar beslut i frågan.
– Det är uppenbart att vi har 10 000 per vecka och att det är en ohållbar situation, säger statsministern men jag vet inte om det något att bry sig om. För några månader sa samme statsminister att det inte finns någon gräns för hur många vi kan ta emot…men jag vet inte om han tycker det är några massor…


13 responses to “Lunds universitet använder ordet ”massinvandring”. Får kritik av Expo

 • Urinvånare

  Tankarna går till Stasi när man tänker på Expo.

  Gilla

 • Observator X

  Det som gör en rätt fundersam är att så kallade upplysta människor, som rektor Schantz, påverkas samt dras med så lätt i det så kallade idiotdrevet där sanningen kan förvridas såsom det behövs, när det behövs.

  Den akademiska världen är inte som man förutsätter att den ska vara. Inte alls.

  Gilla

 • Muhammed

  Jag antar att Expo är ute efter rubriker och ju mer de syns och använder sina ”informatörer” (i mina ögon sett klowner och papegojor utan riktig examen och utbildning) desto mer vill de ha i bidrag för de ”gör mer”. Vad ska man kalla det när tusentals och åter tusentals av analfabeter, kriminella och mördare dräller in över gränsen för att parkera sig på bidrag? Allt detta är bevisat inte bara av alternativ media utan av pk media. Anledningen till att Expo har en åsikt är att de vill mjölka mer pengar ur en kran som står öppen (läs utländska lån). Jag läste affischen idag 17/11 och det är en hel del kända debattörer som ska vara med. Om någon av dem hade tyckt att det var en dålig titel på debatten hade de backat ur. Sedan är Sydsvenskan en av sponsorerna till eventet. Hade de inte tyckt om titeln så hade de dragit sig ur. Så Expo står helt ensamt och därför är jag tveksam till varför man ska ens ge dessa vänsterpatrask gratis reklam och öka deras budget och träffar på internet? Finns det verkligen ingen på denna blogg som har lite hjärna och gör lite research för egen maskin eller är alla småstadspatrask där man bara kopierar vad ansra skriver och säger? Är det inte smartare att skriva färre artiklar men att ge det mer tyngd-…det är det som driver tyngre trafik.

  Gilla

 • Stenbock

  Har ju i flera år använt uttrycket ”massinvasion” men senaste tiden ändrat till ”folkvandring”…Som amatör inom Historia,kan jag vidare upplysa om,att det aldrig i modern tid (efter romarriket) funnits en liknande svärm av främmande slag,som nu dräller över oss i Europa !

  Gilla

 • Joy

  Expo har kunskaper! Dra mig baklänges….

  Gilla

 • Mary Agnes

  ”Mass” används som prefix i språkbruket utan ”värde” för att känneteckna ‘stora mängder’ som -vaccination, -död, -flykt, -utskick mm.

  Expo verkar regera landet och bestämma vilka ord som får användas.

  Gilla

  • Pica pica

   Jag blir så innerligt less på dessa vänstermuppar som ska komma med pekpinnar i svenska språket. Nu tycks det mig som om olika politiska falanger ska ha olika ordlistor också eftersom orden får olika betydelse beroende på vem som sagt dem.

   Just nu läser jag en gammal bok (tryckt 1975) där en doktor omnämns som neger för att han är svart…..

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Att Sara Duarte är utbildare på Expo, innebär att hon inte själv har utbildat sig.

  Gilla

 • Erik

  Rätt tydligt hur de vill valla in svensson på Avpixlat genom att endast nämna Avpixlat med namn men nästan aldrig nänmna någon annan sajt vid namn.

  Gilla

 • angelicaplacet

  von Schantz vet nog inte om att det kommer cirka 10.000 asylsökare i veckan som registrerar sig förutom dom som kommer som inte registrerar sig – hur många det nu kan vara.

  Fördomar och extrema åsikter kan inte fakta lastas för – det är massinvandring.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  ”Månginvandring”
  De gillar ju mångfald, så….

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Tsunami säger de här på Tv att Sverige har drabbats av. Jag säger att Sverige har drabbats av förståndshandikappade idioter i Svensk riksdag. Denna så grovt kriminella Landsförrädarna i sjuan har skadat Sverige i flera tiotal år framåt och troligen för all framtid. Sharialagar bör användas på dessa grovt kriminella Landsförrädarna = typ avhuggna händer + fötter tungan skall tas bort på dem ögonen bör stickas ut på dem tillsammans med att man utvisar dem från Sverige i tre miljoner år tillsammans med deras gäst parasiter. Vad tycker ni ? Jag har inget tillräckligt straff för dessa sjuorna. Göra som man gjort med Ceausesco och hans fru skulle vara allt för lindrigt eller hur. Som de värsta gangsterna uppträder de och precis som de inte bryr sig = för de gör de inte just därför skall de känna hur många Svenskar haft det under deras förtryck.

  Gilla

 • Synonymen

  Maskinvandring låter bättre.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: