Nytt asylrekord igen


INVANDRING. De senaste sju dagarna har 10 553 personer sökt asyl i Sverige. Av dessa 10 553 var de senaste sju dagarna 2 942 ensamkommande asylsökande barn. Barnens ursprung och antalet de senaste sju dagarna redovisas i det nedre diagrammet. I torsdags, den 12 november införde regeringen gränskontroller. 

2015-11-16_1523

2015-11-16_1523

Migrationsverket


13 responses to “Nytt asylrekord igen

 • Lars Å Månsson

  Som numera traditionellt,samlades till PEGIDA i Dresden åter 10.000 personer i kväll vid Semperoperan,för att protesterade mot Europa islamisering.Här en länk som visar de enorma mängder,som vecka efter vecka troget demonstrerar mot vårt förfall,och islamsk terror:
  http://www.epochtimes.de/politik/deutschland/pegida-demo-dresden-tausende-vor-der-semperoper-scharfe-reden-gegen-islamistischen-terror-16112015-a1284607.html

  Gilla

  • Lars Å Månsson

   För att ge er en bild av de massor som sluter upp varje måndag,har jag lagt in denna Video.Som alltid avslutas sammankomsterna med nationalsången,då alla dessutom låter sina ”handys” lysa upp:

   Gilla

 • Eftertanke

  Skicka do med båt till USA

  Gilla

 • Björn

  Och ansvariga politiker sover vidare i sin törnrosasömn. Det måste nog tyvärr bli verklighet av hotet att asylsökande verkligen får sova under bar himmel ett antal nätter för att få något att hända. I slutet av veckan är det snö och minusgrader på gång i södra Sverige också……

  Gilla

 • Lars Åhlin

  Pettersson, du hänger inte med i utvecklingen! Fram till torsdags i förra veckan, när personer ansökte om asyl genom att knacka på hos något kontor hos Migrationsverket (eller polisen) kunde man inte utan vidare veta från vilket land personen kom, och det fanns därför en viss mening i att gå på det land de uppgav (även om det förefaller otroligt att de skulle dimpa ned från himlen, allihopa, direkt från Syrien till Sverige.

  Men i torsdags ändrades ju allting (eller?) Numera finns ju gränskontroller, som rimligen innebär att asyl måste sökas i samband med gränskontrollen. Eftersom denna görs på Öresundstågen på den första stationen de kommer till i Sverige (Hyllie), och i färjelägena i anslutning till landgången från färjan till ankomsthallen, så är det ju uppenbart varifrån flyktingarna kommer numera. Samtliga kommer numera naturligtvis från endera Danmark eller Tyskland. Varför inte Migrationsverket visar detta i sin statistik är en gåta. Ännu svårare att förstå är varför även Pettersson visar falsk statistik.

  Frågan om varifrån flyktingarna kommer är ju ganska viktig. Moderaterna, och den expert på asylrätt som är ny chef på Wallenberginstitutet i Lund (Morten Kjaerum) påpekar ju helt korrekt att Sverige enligt gällande asylrätt visserligen måste pröva asylansökningar även om de inlämnas av en person som flytt från Danmark eller Tyskland, men att det är mycket få sökande som kan hävda att de har stöd i asylrätten för sin ansökan i Sverige.

  Gilla

  • Pettersson

   Lars Åhlin jag skriver om asylsökande och anger Migrationsverkets statistik.

   Du skriver flyktingar och att statistiken är felaktig. Pratar vi om samma sak.

   Gilla

   • Lars Åhlin

    Min poäng var att du okritiskt kopierar Migrationsverkets stapeldiagram, där det påstås att asylsökande kommit från Irak, Syrien, Afghanistan eller Övrigt land. I och med att man nu vet varifrån den asylsökande kommer (åtminstone om ansökan görs på perrongen i Hyllie eller i ankomsthallen i färjeläget) bör man dela in stapeln i Danmark, Tyskland, Övrigt land.

    Detta är ingen petitess, menar jag, utan viktigt för att kunna diskutera hur Sverige skall agera för att stoppa inflödet.

    Gilla

 • Nils Dacke

  Det finns ingen tvekan, gränsen måste stängas NU och samtidigt betydligt stramare regler för vem som får asyl, därefter snabb genomgång och beslut om de som redan finns i landet, därefter omedelbar avvisning för de som inte uppfyller de nya asylskälen. Skulle protester komma från EU är det väldigt enkelt att avvisa dessa som irrelevanta då Sverige redan gjort sitt i denna soppa.
  Tyvärr kommer nuvarande regering inte att klara av detta utan MP måste hängas av samtidigt som C och eventuellt FP måste hängas av från alliansen. Den regering som då kan bildas måste grundas på samarbete mellan S och M annars kommer inget att hända.

  Gilla

 • Zorro

  Gränskontrollerna har som väntat ingen större funktion. 40% av de asylsökande får asyl trots att de helt saknar id och migrationsverket har ingen som helst aning om vad det är personer.

  Gilla

 • tikamax

  Men Afganistan, Irak och övriga – har de rätt att söka asyl?

  Gilla

 • Grune

  Betänk att polisen säger att det är bara C:a 50% av dom som kommer som söker asyl, så siffan är över 20 000 st.

  Gilla

 • svensson

  Var ska de göra av alla dessa och vart tar de vägen som klättrar över staketet? Ska inte lille Morgan tillsätta en utredning som kan vara klar till 2018 så han kan vara säker på att alla etniska svenskar är utbytta, snart? Det är väl det enda han kan tänka ut. NYVAL NU !!!

  Gilla

 • fullsula

  STÄNG NU..
  Det här går inte länge – när ska denna inkompetenta, odugliga regering inse det?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: