Lurades på pengar av man från Borås


INVANDRARBROTT. Studenterna från Libanon betalade tiotusentals kronor för att få studera i Sverige. Nu undrar de vad som hänt med pengarna.

Förra året satte 21-årige Amine in 4500 dollar på ett svenskt konto, då motsvarande ungefär 38 000 kronor. Det var hans föräldrar som betalade.

Mannen i Borås skulle ordna visum och en plats på ett svenskt universitet. Men inget av detta har han fått. – Allt är förlorat, säger Amine.

Åtminstone sex studenter ska ha råkat ut för samma sak.

När P4 Sjuhärad fick tips om det här tog vi kontakt med den libanesiska journalisten Raed el Rafei, som för vår räkning besökt flera av studenterna på plats i staden Tripoli i norra Libanon. Vi har också fått ta del av bankkvitton som bekräftar att studenterna fört över pengar till mannen.

 

Mannen från Borås säger till P4 Sjuhärad att studenterna inte betalat hela den överenskomna avgiften.

-Pettersson tycker att mannen från Borås har en konstig dialekt för att vara från Västergötland…


6 responses to “Lurades på pengar av man från Borås

 • Ahmed

  Typisk araber, ljuger och bedrar till och med sina egna! Många araber som jag känner erkänner att deras kultur behöver anpassa sig till moderniteten.

  Gilla

 • Jens Myller

  Ha, ha. Bra gjort. Kom inte hit.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Man BOENDE i Borås, möjligtvis

  Gilla

  • Argus

   Det är nog bara socialtjänsten och fösäkringskassan som tror att han bor i Borås. Han har nog flyttat till varmare breddgrader och ”glömt” att adressändra. Lägenheten, som socialen betalar, hyr han ut svart i andrahand för ockerhyra åt ”asylsökande” från Långtbortistan.

   Gilla

  • Argus

   Det är nog bara socialtjänsten och fösäkringskassan som tror att han bor i Borås. Han har nog flyttat till varmare breddgrader och ”glömt” att adressändra. Lägenheten, som socialen betalar, hyr han ut svart i andrahand för ockerhyra åt ”asylsökande” från Långtbortistan.

   Gilla

 • Lena

  Jag, stod ut att lyssna ungefär 2 minuter, sådan rappakalja, svenska byråkraters största problem och som drabbar skattebetalarna…………….är att de är fullständiga dårar och totalt okunniga, det värsta är att de tror att MENA-pöbeln är lika korkade, de vet inte de förbaskade potentaterna vad självbevarelsedrift betyder men se det vet MENA-folket !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: