Ensamkommmande minderåriga kan returneras till Kabul


INVANDRING. Ensamkommande minderåriga asylsökande från Afghanistan kan återvända till Kabul, säger Generalsekreterare Sylo Taraku i organisationen Jämställdhet, integration och mångfald, LIM.

Return_to_sender

Taraku anser att det är säkert i Kabul, och han säger att han får stöd av detta från FN-organisationen UNHCR och från norska Migrationsverket UDI. Taraku menar att minderåriga som kommer från andra städer i Afghanistan, ska skickas till Kabul, antingen efter att de fyllt 18 år eller att det etablerats ett norskt mottagningscentrum i Kabul som de norska socialdemokraterna i  Arbeiderpartiet vill.

– De som kommer från oroliga områden i Afghanistan bör återintegreras i Kabul. Där det är säkert, säger Sylo Taraku till NRK.

När norska myndigheterna inrymmer flyktingar och asylsökande på hotellet, skickar de bilder på ett lyxigt boende hem via sin smartphones. Dessa bilder skapar förväntningar och ökar asylströmmen.

Sylo Taraku säger att de enskilda asylhistorier kan variera, men det återkommer att många unga pojkar från Afghanistan säger att de fruktar tvångsrekrytering till talibanerna.

– Men det är inte så talibanerna arbetar. De behöver inte ägna sig åt tvångsrekrytering, säger Taraku.

-Pettersson säger att Norge har lovat att ta emot 10 000 asylsökande men många tycker att det är alldeles för många och kommer att ställa till problem i framtiden. Till Sverige kom det 10 000 asylsökande förra veckan och de flesta var från Afghanistan.

Intressant är också att de norska socialdemokraterna driver en politik liknande Sverigedemokraterna men Stefan Löfven kallar inte dem för nyfascister.

Räkningen för 100.000 syriska flyktingar blir 430 miljarder

 


10 responses to “Ensamkommmande minderåriga kan returneras till Kabul

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: