Öppet brev till Niklas

Hej Niklas

Jag tänker inte tala till dig som person, utan till dig som välavlönad artist då det är så jag känner dig.

Som artist lämnar du mig helt oberörd, då jag varken nu eller förut gillat din musik. Det här brevet skriver jag för att du i ditt eget TV-program tar dig friheten att nedvärdera människor du varken känner eller hört talas om.

Uppenbart besöker du alternativa medier som Avpixlat, Fria Tider m.fl. Att du inte i ditt program gjorde samma reklam för Petterssons blogg, gör oss lite gramse. Vi har bara 15-20 000 unika besökare varje dag och skulle må bra om ni artistmiljonärer kunde få upp våra siffror till nivåer som Avpixlats.

Frågan Niklas, är varför du besöker dessa sidor? Är det av ren nyfikenhet eller vill du veta hela och inte halva sanningen om den verklighet som finns utanför TV-studion och bland de fina kvarteren på Södermalm?

Av den omgjorda texten till Happy Nation att döma, uppskattar du inte röster som inte delar din okritiska inställning till svensk migrationspolitik. Du skriver om Järnrörsligor, trollsvansar och på din Facebook-sida använder du ordet ägghuvuden. Varför dessa nedvärderande ord Niklas? Är du ute efter att provocera eller har du inte mer att komma med i debatten? PÅ din Facebook-sida erkänner du att dina hårda ord kommer att framkalla reaktioner. Ja, det kommer de Niklas, det kommer de och sedan kan du och frugan sitta i myssoffan och oemotsagda diskutera näthatet som ni utsatts för.

Hyser du bara agg till alternativa medier, Sverigedemokraterna och de cirka 2 miljoner väljare som inte har samma syn på migrationspolitiken som du och frugan? Eller är det möjligen så att alla som med ord och handling vänder sig mot Sveriges katastrofala och misslyckade migrationspolitik, får dig att må dåligt? Om så är fallet, är vi betydligt fler än 2 miljoner och bland dessa återfinns idag såväl politiker från både regeringspartier och opposition, journalister och artister. Jag kan förstå att det börjar bli jobbigt för dig och Jenny, men att bemöta detta med hat Niklas…aj, aj, aj.

Då ska jag erkänna en sak för dig. Ja, jag röstade på SD i valet 2014, precis som 801 177 andra medborgare gjorde. Dessförinnan hade min röst tillfallit Moderaterna, men eftersom de genom sin partiledare och vår förra statsminister, såg till att lägga grunden till den kostsamma kollaps vi ser idag, omöjliggjordes en ny röst på partiet, både 2014 och för all framtid.

För du ser Niklas, jag älskar Sverige precis som du, men jag älskar inte den utveckling som sker och som är på väg att förvandla en väl fungerande och demokratisk välfärdsstat till något vi inte känner igen. Jag förstår att du inte känner samma frustration. Åtminstone har du inte visat det i ditt TV-program eller i mediernas nöjesartiklar. Kanske förståeligt eftersom du fötts med vad man kallar ”guldsked i mun”. Du har förmodligen inga valkar i händerna efter ett hårt jobb på kalla byggnadsställningar. Du har förmodligen ingen värkande rygg efter tusentals timmar på hårda verkstadsgolv. Du har förmodligen inga värkande axlar efter att ha stressat runt i sjukhuskorridorer 10 timmar om dygnet.

Lika säkert är att du aldrig behövt oroa dig för din ekonomi. Du har aldrig suttit hos en arbetsförmedlare och nästan gråtit för att du inte får något jobb. Du har aldrig gått till sängs hos dina föräldrar, förtvivlad över att du inte får någon bostad. Jag har själv kämpat för det jag idag har och det är inget jag tänker överge. Jag har vänner som saknar jobb, vänner vars barn saknar både jobb och bostad och far- och morföräldrar som för en allt mer tynande tillvaro på sina äldreboenden. Bland mina vänner återfinns förövrigt flertalet personer med invandrarbakgrund och även de tillhör den krets som ser på svensk migrationspolitik med allt negativare ögon. Alltså den krets av människor du hånar och hatar. Har du förresten bott i ett s.k. mångkulturellt problemområde? Det har jag och jag har med egna ögon sett vad en misslyckad och överdimensionerad migrationspolitik för med sig.

Skam Niklas.

Du själv och inte minst din fru Jenny, har öppet visat er avsky mot Sverigedemokraterna och inte sällan har ni använt ord som rasister och främlingsfientliga.

Jag önskar därför att du bjöds in till debatt mot någon av de du hatar. Varför inte…

…Paula Bieler, judinna med rötterna i Polen och Sverigedemokratisk riksdagsledamot?

paula

Vad skulle du säga till henne Niklas? Att hon är rasist? Att hon ogillar invandrare? Att hon är antisemit? Att hon är osympatisk och intolerant?

…och varför inte ta en debatt med pastor Jonas Chongera, pastor från Kongo-Kinshasa, som är engagerad som kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Forshaga? Han gick med i SD p.g.a. partiets inställning i migrationsfrågor och den avskyr ju du.

Skärmklipp

Vad skulle du säga till honom Niklas? Att han är rasist, främlingsfientlig, tillhör järnrörsgänget eller vad…?

Du kanske hellre tar debatten med Tresphore Mpundo, han precis som Jonas Chongera med utomeuropeisk bakgrund och som enda afrikan debatterade flyktingpolitik i Badhusparken 2014.

jonas

Många på vänsterkanten kallar politiker som Paula Bieler, Jonas Chongera och Tresphore Mpundo, för husblattar och onkel Tom. Hör du till dem Niklas?

Både Paula, Tresphore och Jonas tillhör de medborgare som du avskyr och nedvärderar med raljerande epitet.

Du vet väl Niklas att många med utländsk bakgrund representerar SD i både riksdag och kommuner och att allt fler väljare med invandrarbakgrund röstar på partiet?

Nähä, du visste inte det. Besök då de alternativa medierna och en helt ny värld öppnas framför dina ögon. Låt inte Jenny och TV4 förvränga din världsbild. Bättre kan du Niklas.

Vad du menar med följande ord i din text, hoppas jag att du så småningom får förklara. ”Hissa flaggan och förstå, den kan va’ mer än gul och blå”. Gillar du inte färgerna på den landslagströja du drog på dig efter succén i fotbolls-vm 1994?

Skärmklipp

131 thoughts on “Öppet brev till Niklas

  1. ”NÄR NI GRÄVER GULD I SVERIGE”
    Jävla äckel, ni suger ut välfärden för att sko er själva, och ni alla förtjänar samma öde som en tidigare ceasars som fått möta folkets vrede och svärd! Må ni hamna i samma fålla allhop!

  2. Konstigt så fort SD kommer på tal skriver motståndare att dom är dumma och dom som röstar på dem? Och alla är främlingsfientliga bla bla. Detta är ju bara bevis på en intolerans, fascistisk (kommunistiskt),okunnigt och jävligt dumt tankesätt. Tycker att det pågår en slags påtvingad åsikt krav i Sverige (åsiktsfacister) om man tycker annat så skriks det rasism i tid och minut troligen för man inte har något vettigt att komma med. massmedia verkar vara väldigt enkelspårigt och tystar ned ”andra” åsikter. Detta retar oss vanliga ”svensson” . Nu dessa åsiktfacister som tur är är bara ett fåtal (som jag tycker är idioter) gapar och skriker som småbarn ignoreras mer och mer som vettvillingar. Demokrati är åsiktsfrihet och rätten att tycka, ta lärdom där av . När det gäller invandringen,vilket jag tycker bra i lagom nivå för vi ska klara detta också: att ta hand om dom som bor i Sverige redan som bla hamnat i utanförskap m.m, samt nödhjälp till svältande lidande i världen. dom är visst glömda i vi skall visa oss ”duktiga” mot övriga världen. Tobbe

  3. Ok. Du skriver om att du kämpat så hårt. Att du vuxit upp i ett område som är lite tufft. Att du vart arbetslös. Skillnaden är att du har möjligheter få människor har. Möjlugheter som andra skulle offra sin högra arm för (eller lämna sitt land för att kunna ge sina barn vad su har)
    Detta – för mig – handlar om att sätta politiken åt sidan och börja fundera på sin människosyn. Varför tror du att ditt liv och det du gått igenom är större än det som dessa människor gått igenom. Varför ska inte de få samma chans att dricka rent vatten (vi har så mycket att vi kan bajsa inrent vatten..). Vakna på morgonen och gå ut utan att vara rädd för att de skall hatas eller i värsta fall skadas pga av religion, hudfärg eller vad det nu kan vara. Varför ska deras barn inte få samma chans som dina barn? Tror du att dina kompisar som är arbetslösa måste kämpa hårdare för att vi välkomnar människor som lämnar sina länder? (det krävs en massa mod att våga göra det. Jag känner många svenskar som tycker att det är läskigt att åka utanför 50 skylten i sina städer..)
    Jag förstår inte varför du härjar om detta. Vi är alla människor och det är för i helvete vår skyldighet att hjälpa varandra. Mat. Vatten. Tak över huvudet och rätten till utbildning ska vi alla ha. (Sverige kan ge detta till alla. Även till dig och dina kompisar. Du kanske har en ny apple tv, din kompis kanske får nöja sig med en begagnad.. )
    Du ska vara glad att du har föräldrar att sova hos när det kniper. Det har inte jag. Jag har – vad det verkar – liknande bakgrund som du men har fått lösa min tillvaro ordentligt när det kniper. Kanske för att mina vänner har en människosyn som säger att man ska dela vad man har med andra.
    Min pappa kom från Finland när han var 4 år som ensamkommande. Jag är blond. Ingen har någonsin sagt till mig att jag inte har rätt till samma som du har. Jag vill dela med mig av det jag har om det så betyder att jag måste byta ut min apple tv till en begagnad. Niklas också. Inte du. Där har du skillnaden.

    • Det värsta är att nu om något besannas myten om hårfärg och naivitet. Eller varför inte bara blåsta i huvudet!
      Linda eller Beirut!
      Bjud hem hur många flyktingar du vill, låt dem bo hos dig, er men tvinga inte andra att betala.

      Jag kan betala för uteöiggaren Sven, Berit, Gärda eller Carl
      Som inte har salt till vällingen,

      Med Abdis, Abdullah, Achmet, Salla, Imris, Saddam 14 år (25) kan ni ta hand om själva.
      Kan man klaga på ett boende pga av att det ligger ensligt eller saknar internet, alternativt är ”tråkigt” istället för att glädjas att man faktiskt fått en ny chans eller överlevt. Så kan de dra åt helvete och stanna där.

      Och kan ni inte acceptera olika åsikter, så gör dem sällskap vet jag!

      • Om du vill bli respekterad för dina åsikter så är ett tips att inte be den som tycker annorlunda att dra åt helvete.

  4. Hur kan man inte ha kommit längre i sina försök att rekrytera inom politiken?

    Det många SD-röstare gör som gör att jag personligen inte ens tänkt tanken att rösta på SD är att så fort någon kritik ges så bemöter man det med förakt och aggressivitet. Som om att man vore dum i huvudet för att man pga av SD:s historia och mediebild förknippar SD med rasism.
    Väldigt sällan har jag hört någon SD-väljare säga ”Jag förstår att du kan tro det, men det stämmer inte, och de saker som är väldigt bra med SD är dessa: X, Y och Z.
    De anledningarna kanske kan få dig att rösta på oss?”.

    När SD får ogenomtänkt och ogrundad kritik så får jag känslan av att det alltid inleds antingen ett krig av gråt-artiklar eller ett krig av smutskastning på samma låga nivå mot den/de personerna som utfärdat kritiken istället för att man försöker påvisa vad som faktiskt är bra med partiets politik. Titta bara på kommentarerna till det här inlägget.

    Man må tycka vad man vill om Niklas Strömstedts musik. Men att inte värdera alla personer som potentiella väljare att vinna över, och framförallt Niklas Strömstedt med det medieutrymmet han trots allt har oavsett om han förtjänar det eller inte, känns bara otaktiskt, ointelligent och därför rent politiskt oattraktivt.

    • Jag tror SD är det enda partiet som anser sig ha hela svenska folket bakom sig. Hur är det med matematikkunskaper och förstånd?

  5. Vänta nu… Man kan alltså inte vara främlingsfientlig om man är från Kongo eller har judiska rötter från Polen? Ojoj här får man revidera sina politiska ställningstaganden, tack för dina logiska sanningar! 🙂

    • Din egen bedömning av din egen logiska förmåga är visst rejält överskattande.

      Det räcker med normala förståndsgåvor för att inse att om SD har invandrare av alla raser på höga poster inom sin organisation, bevisar det att man inte är rasister.

      Ditt svammel om att artikeln påstår att ”icke-vita kan inte vara rasister” är ditt eget påhitt. Det står väl inte så?

      • Nu spelas rasistkortet ut igen. Alltid lika ivrigt. Hur vore det om ”sverigeanhängare” kunde hålla det på hand en stund? Sitta lugnt i båten. Vem har sagt något om rasism?

        Men du fångade mitt intresse ändå får jag medge. Utveckla gärna dina tankegångar om hur en mångfald av rasifierade människor per automatik innebär att man svurit sig fri från främlingsfientlighet (för vi kan väl kalla det så? Så kan du behålla rasism-esset i rockärmen ett tag till)?

  6. haha detta är så jävla löjligt så jag dör. du försöker bara få mer vinnare till sd och klart du lyckas eftersom dom är lika dumma som du är. tror du BOKSTAVLIGT talat att niklas menar att svenska flaggan borde byta färg? tror du det? VÄRSTA JAG HAR HÖRT. Det som är felet på dig är att du tolkar allting personligt och du tolkar allting som du vill göra det sen sprider du falsk information eller ” så som du tror att han menade ” till människor i sverige som inte fattar bättre än att tro på det du säger. Det är sånna som du som hettsar folk till att göra saker som dom tror är bra för sverige, det är sånna som du som få vilsna själar att tro att bränna ner flyktingboenden är det enda rätta för sverige, det är sånna som du som får ungdomar som anton att gå in på en skola och mörda två helt oskyldiga människor på grund av hudfärg. DET ÄR SÅNNA SOM DU SOM FÖRSTÖR VÅRT FINA SVERIGE. Nej, niklas menar ju inte bokstavligt att vi ska byta ut den svenska gula och blå flaggan mot den afrikanska eller grekiska, såklart. Han menar att fler är välkomna till sverige, och fler är välkomna att kalla sverige sitt hem. Vet inte varför du tycker att du är viktigare än dessa som flyr från ett sönderbombat land? vet inte vad som gör dit mer priviligerad till att ha ett fint hus, ha ett jobb och äta mat varje dag. och jag förstår inte hur du kan tycka den här flyktingkrisen är värst för DIG?? för dig?? du äcklar mig

    • Afrikanska flaggan? Snälla visa mig den, du kanske ska tänka dig för innan du hoppar på folk och kallar dem dumma..

  7. […] Öppet brev till Niklas lades ut på bloggen i går. Drygt 106 000 läste det inlägget under dagen. Idag kommer en annan variant utlagt på YouTube av Jocke Persson som ber allra ödmjukast om ursäkt för sin sorgliga sångröst och de skador den må medföra på era hörselgångar men han är helt oprofessionell och bestyckad med både usel utrustning och stämband så det blev vad det blev. Hoppas att det ändå kan bringa er en del nöje. […]

  8. […] Öppet brev till Niklas lades ut på bloggen i går. Drygt 106 000 läste det inlägget under dagen. Idag kommer en annan variant utlagt på YouTube av Jocke Persson som ber allra ödmjukast om ursäkt för sin sorgliga sångröst och de skador den må medföra på era hörselgångar men han är helt oprofessionell och bestyckad med både usel utrustning och stämband så det blev vad det blev. Hoppas att det ändå kan bringa er en del nöje. […]

  9. Haha, det du och de du tar upp har gemensamt är väl er islamofobi? Hur många muslimska invandrare har ni som håller med här? Synd egentligen att du förstör lite med poängen genom att visa religiösa preferenser, jag kan annars förstå oron hos många.

    • Du använder ord som islamofobi men du vet säkert inte vad islam står för. Låt mig länka en spellista med flera videor där ex muslimer talar om vad islam är https://www.youtube.com/watch?v=kevNDOCbKxE&list=PLkVNZrSToUNDK_inbwGk3MI6eIvwKP1V_

      Islam är enligt dessa ex muslimer likamed fascism. Det är inte undra på att SD har både judar, invandrare och mörkhyade som röstar på dem. För lilla communist sverige blundar för fakta om islam och vad den verkligen står för. Att vara islamofob är sunt och det håller nog de flesta ex muslimer med om, du kan ju fråga en om du träffar någon. Doc tycker jag att vi ska rikta oss mot islam och inte muslimer. Men islam borde förbjudas i varje västerländskt land precis som fascismen borde tillsammans med communismen.

      • Oj, detta hade jag ingen aning om! Bäst jag passar mig för mina islamska vänner! Hon muslimen som säger ja till homo-giftermål, och han killen som dricker alkohol, eller vår snälle nätverksansvarig på jobbet. De ljuger alla, för alla muslimer är likadana och elaka, precis som kristna är goda!
        Förresten så har jag även hittat massa videor på Youtube som säger att usa och Israel ligger bakom 9-11 och ISIS, och att Charlie Hebdo var en False Flag operation. Hur skall jag bearbeta detta? Väntar spänt på instruktioner!!!

        Skall kommunism förbjudas? Ja, det fixade ju SDs föregångsparti i Tyskland redan på 30-talet! Sen förbjuder man alla utom SD så det äntligen blir demokrati!

      • Det är roligt att du nämner dina muslimska vänner för jag har även muslimska vänner. Jag är nämligen uppvuxen på Öxnehaga i huskvarna vilket är en populär bostadsort för invandrare. I min klass var 50% om inte mer invandrare vissa muslimer vissa kristna. Om du tror jag drar alla muslimer över samma kant kan du gå in i garderoben och sjuta dig redan nu. Jag pratar om ISLAM inte muslimer. Det finns muslimer som inte förstår islam fullt ut precis som det finns kristna som inte förstår kristendomen. Mohammad skapade islam för att ena folk så han lättarte kunde hålla ihop sitt erövrade rike han avrättade alla eller straffade de som inte konverterade till islam. Han gjorde jesus till en islamsk profet 600 år efter att jesus föddes(som jude) jsut för att få över den stora kristna befolkningen som då bodde i mellanöstern. Islam är en ideologi som har använts och fortfarande används av de muslimer med makt att behålla sin makt och säkra sin position. Den muslimska massan är i stor del hjärntvättad precis som hitler hjärntvättade tyskarna att bli fascister/nasister. Jag pratade med 2 hinduiska indier och enligt den ena har islam sedan sitt intåg i Indien dödat 80 millioner hinduer det vet jag ej om den siffran stämmer men att islam spreds genom våld i indien är 100% sant. I islam får man inte döda ljuga våldta etc. men det gäller bara om de är muslimer. Om man är Kuffar(otrogna) så får och ska man våldta, döda och ljuga för dem för de är onda och de(muslimer) är goda(börjar låta lite som fascism nu eller hur?). Allt så att de ska bli muslimer. Islam(som ska ses som en ideologi inte en religion) är utformad så de som är i makten vilket var Muhammed när han grundade islam ska behålla makten och utvidga sin makt. Det är därför det näms i islam att islam kommer styra världen en vacker dag.

        Nu undrar du nog men varför dödar ISIS mandra muslimer då. Jo som jag sa innan Islam är skapat för att hålla ordning och behålla makten hos de mäktiga och sprida sin makt genom våld och lögner så just för att många muslimer idag inte lever helt enligt islam(röker dricker har sex till höger och vänster etc.) de aviker och gör som väst tar det som de vill tro på. Om du kollar på historia så har islam haft många ”rensningar” av muslimer du undrar aldrig varför shia och sunni muslimer inte gillar varandra för att den ena har avikit från muhammeds islam. All islam som inte följer muhammed är inte riktig islam. Så när de på nyheterna beskriver ISIS som extremister så ska du översätta det till att Islam är en extremistisk ideologi.

        Och du ska se om du börjar argumentera med en muslim om det här så kommer han troligen försöka börja prata om bibeln(om han tror att du är troende) men börjar du argumentera med en muslim så ska du hålla dig till fakta om muhammed och islam. Undvik verser som ”du skall inte döda”(exempel) etc. håll dig till historisk fakta vad gjorde muhammed när han levde etc. Du kan ju forska på det lite själv du behöver inte tro på mig. Om jag har fel så drar jag tillbaka allt jag har sagt och jag kommer sluta kämpa mot islam. Jag delar inte information om jag inte själv tror på den men detta är ju internet så du kan ju inte läsa av mig om jag ljuger eller inte.

        MVH/ Erik

  10. Alla problem anser jag är tro o fanaticism! Allt går o tolka på vilka sett som helst osv . Men vad jag inte fattar?? Varför kriga mot sina egna, är människor så inskränkte o fanatiker som vill ha makt så finns ingen bra tro kvar. Allt detta som hämder nu visar bara att självskänslan o tro på bra liv är borta med pengarna! Så svårt o förstå varför alla vill ha mer MAKT o PENGAR! En människa som har en tro måste på tvinga den på andra= MAKT. Herarki i all världens ögon? Svårt o förstå varför folk inte kan se till sin dörr innan den brakar in i andras dörrar! Finns det en bra förklaring så skriv o berätta varför?

  11. Hej Stefan,

    Först en reflektion och tanke bara. Varför skulle inte Paula Bieler, Tresphore Mpundo eller Jonas Chongera för den delen kunna vara rasist? Är det något som i sig säger att just dom människorna inte skulle kunna vara rasist? Jag förstår inte skillnaden mellan dessa och just någon annan människa. Är det att de är födda i ett annat land än Sverige? Varför skulle det ens ha något med saken att göra, om dom är rasister?

    Nå. På tal om att ”hysa agg” mot andra människor som har en annan syn på invandringspolitik eller vad det än må handla om. Hysa agg behöver man väl inte göra, men vad är det som säger att jag måste respektera hur andra människor tycker och tänker? Jag anser att väldigt många människor har väldigt konstiga och idiotiska tankar och idéer. Jag kommer aldrig att respektera tankar och idéer som strider rakt emot vad jag tror på. Demokrati handlar ju om att låta människor rösta på vilket förslag de tycker är bäst. D.v.s. rösta igenom det som de flesta människor vill ha. Då behöver man väl inte ens diskutera saken? Varför i hela friden ska man ”acceptera” alla människors tankar och idéer?

    Vi gör en liknelse. Om nu ett gäng pedofiler skulle få för sig att bilda ”Pedofilpartiet” och gå till val på att det ska få vara okej att vara pedofil och allt vad det innebär. Betyder detta automatiskt att vi andra människor som tycker något annat, ska respektera pedofiler och deras idéer? Nä. Samma sak gäller ju med exakt alla andra ideologier och partier. Vi behöver inte acceptera och respektera andras åsikter. Vi kan rakt av hata dem, avsky dem och rent av skriva låtar om dem.

    • Då skulle enl. dina teorier vara svårt för dig,att finna ett parti att lägga din röst för ! 🙁
      Möjligen Mentala Patienter (MP) kunde falla dig i smaken ?

      • Ehm, jaha, varför det? Har du ett parti du sympatiserar med är det väl inget svårt att rösta på det? Svårare än så är det väl inte.

    • Christian! Självklart får du hata, avsky och skriva låtar samt texter om vad du vill, så länge du håller dig inom Sveriges rikes lag!

      Ingen kommer att hindra dig från att uttrycka dig, du har samma rätt till yttrandefrihet som vilken individ som helst i landetSverige!

      Ingen kommer att tvinga dig att tycka, tänka, tro eller utföra handlingar som går emot ditt tyckande, tänkande eller trosuppfattning!

      Enda gången yttrandefriheten kan komma att få stryka på foten är i det läget Sverige invaderas, ockuperas och intas av någon våldsinriktad religion som t.ex. islam! Christian det finns forskare som beräknat när etniska svenskar kommer att vara i minoritet i sin egen suveräna nationalstat Sverige!

      Om du värnar din och dina nära och käras framtid i den suveräna nationalstaten Sverige så måste asyl och asylanhöriginvandringen stoppas nu! Den måste organiseras om!

      Christian du förstår det är inte bara godhjärtade människor som söker asyl! De mindre godhjärtade har sin våldsreligioner med sig och sitt jihad! Christian du följer väl media bevakningen noggrant! Vi som läser fria media har upptäckt att när myndigheter och media utelämnar signalement på gärningsmän, i rapporteringen så är det invandrare och migranter inblandade i de flesta fall! Christian du får hålla med om att det är märkligt!

      Christian du får nog lära dig att respektera andra människor även om de inte är som dig med ditt tänkande, tankar och trosuppfattning!

      Christian en fin egenskap är att respektera alla människors rätt att tycka, tänka och uttala sig i en demokrati där yttrandefrihet råder!

      Fick en känsla av att någon form av personlighetsklyvning föreligger när jag läste din kommentar! Det du beskriver är diktatur och inte demokrati, snudd på fascism!

    • Du medger alltså att personer som inte är etniska svenskar kan vara rasister och dömas för hets mot folkgrupp?

      Det innebär alltså att de individer från RF som misshandlade två slovakiska gästarbetare i Stockholm, begick ett rasistdåd?

      Det innebär att Camilla Johansson (SD) utsattes för hatbrott när hon attackerades i sociala medier efter hennes medverkan i en av SD:s valfilmer?

      Du menar att en svart man kan begå ett rasistisk brott mot en etnisk vit svensk?

      Intressanta teorier som vi lägger på minnet.

  12. Jag skrev det för ett tag sedan, Stefan K.

    Du håller ”toppform” just nu. Detta är så oerhört bra skrivet, att jag imponeras av att du lyckas höja dig yterliggare ett snäpp.

    Du slår verkligen tunnel på Niklas.

  13. Inte intresserad av politik men skriver om politiska partier i skolan och blev lite förvånad när det står att SD har 2 miljoner väljare?
    Har jag läst fel?
    För skrev 13 % i mitt arbete och det är typ 800 tusen?
    Svara gärna snabbt så jag slipper få fel i arbetet ☺

    /frågvis skolungdom

    • Jo du har i stort rätt med dina 13 % vid senaste val.Men sen finns det något som heter väljarundersökningar,som bekostas av olika tidningar och institutoner.. Senaste undersökningar från de företag som låg närmast SD (12,9 %) 2014,visar nu på siffror som uppgår till det dubbla antalet.Alltså någonstans kring drygt 1,5 miljoner som skulle välja SD,om det just nu var valdag.

      • Och nu ser du hur vissa besökare på bloggen,inte gärna vill veta sanningen….(tummen ner) 🙂

  14. Jag blir så otroligt ledsen och känner sådan hopplöshet när jag läser sånt här. Människor som tidigare röstat höger (dvs bl.a. röstat för stora skattesänkningar, privatiseringar inom vård, skola och omsorg samt skattelättnader på olika sätt för främst medel- och höginkomsttagare (exempelvis rotavdrag eller skattereduktion för villaägare) och sedan, när välfärdssamhället givetvis får en lägre standard, skyller på ökad invandring och misslyckad integrationspolitik för att därmed lägga sin röst på Sverigedemokraterna. Hur i helsike tänker de? Jag förstår verkligen inte… Skyll inte på de stackars oskyldiga människor som flyr hit undan krig. Skyll er själva för att ni röstade för ett klart försämrat välfärdssamhälle till följd av sänkta skatter och ”mer pengar i plånboken” (dvs kortsiktiga egolösningar).

    • Tänk att det ska va så svårt att förstå att vi Sverigedemokrater INTE skyller på dom asylsökande, utan på våra/era politiker som fört den ansvarslösa flyktingpolitiken.
      Lär er det en gång för alla.

    • Ökade skattesatser är definitivt inte rätt lösning för ökade skatteintäkter. Lägre skatt på arbete ökar viljan att arbeta därmed ökar antalet människor som arbetar = större skatteintäkter. Lägre skatter på tjänster/varor innebär ökad handel. Ökad handel innebär högre efterfrågan på varor/tjänster vilket kräver ökad produktion. Det i sin tur kräver mer personal, arbetande människor = större skatteintäkter.

      • Ökade skattesatser är definitivt inte rätt lösning för ökade skatteintäkter. Lägre skatt på arbete ökar viljan att arbeta därmed ökar antalet människor som arbetar = större skatteintäkter. Lägre skatter på tjänster/varor innebär ökad handel. Ökad handel innebär högre efterfrågan på varor/tjänster vilket kräver ökad produktion. Det i sin tur kräver mer personal, arbetande människor = större skatteintäkter.

        http://www.skattebetalarna.se/nyheter/skattebetalarnas-skatteskola-lafferkurvan

    • Hej , Malin!

      Jag blir också oerhört ledsen när man inte kan skilja på dagens förda migrationspolitik, som är en otroligt stor del av vår statsbudget idag.

      Samt människor som enligt dig är ”oskyldiga ” och som flyr.

      Vet inte vad du tycker om att vårt bistånd som ska gå till världens fattigaste människor, nu varje år minskas ner med så många miljarder, så man bara vill gråta. Förstår du det ?

      Allt har gränser i humanitärt bistånd och hjälparbete. Man kan för tusan inte bedriva en migrationspolitik som bekostas av de allra fattigaste av fattiga ,runt om i världen. Detta håller vår ”solidariska” sosse-regering på med just nu. Man bedriver även signal-politik så att människor riskerar sina liv för att fly över medelhavet.

      Migrationsverket räknar med att behöva 29 miljarder kronor extra 2016. Att ta ytterligare pengar från biståndet är en möjlighet.

      ”– Det jag har sagt är att om man gör en full avräkning med den här prognosen då skulle det innebära halverat bistånd. Jag har aldrig sagt att det är så man ska göra”, säger finansminister Andersson.

      Biståndsorganet Sida har räknat på hur en halvering kan slå. Till exempel kan det innebära att 100 000 färre barn kan gå i skolan, att nio miljoner färre människor få tillgång till rent vatten och att 245 000 barn blir utan mässlingsvaccin.
      Så här mycket pengar har redan tagits från det svenska biståndet de senaste åren, som egentligen ska gå till de fattigaste av fattiga, runt om i världen.

      2012 – 3,2 miljard = 9% av totala biståndsbudgeten eller var tionde krona
      2013 – 4,4 miljard = 11,6% av totala biståndsbudgeten eller var tionde krona
      2014 – 4 miljard = 10,5% av totala biståndsbudgeten eller var tionde krona
      2015 – 8,4 miljard – 21% av totala biståndsbudgeten eller var femte krona
      2016 – 8,2 miljard – 19% av totala biståndsbudgeten eller var femte krona – men baserat på gammal prognos och väntas stiga.

      Diskussionen är nu att ev. ta 50-60 %, vilket är upp mot de 29 miljarder Migrationsverket har begärt extra för år 2016.

  15. Om någon förhoppning funnits gällande det nämnda partiets vänliga sinne till vårt land, har man det sistlidna halvåret fått se dem till stora delar falla. SD framstår nu i klar dager som de Sverigekrossare de är på bekostnad av skattebetalarnas pengar. Miljoner och åter miljoner har gått förlorade genom nedbrunna hus, bevakning av fastigheter och hotade människor. Oändliga mängder flygblad som sprider lögner och svärtar ner Sverige har spridits en masse både inrikes och utrikes.
    Det är sorgligt att se vårt lands urgamla värdegrunder bespottas och förtalas på detta sätt!

    • Du kan väl ändå inte anklaga SD för bränderna. Vilket parti skyller du på för värdetransportrån. Lr Smuggling tex..

      • Inte för jag vet om alla bränder är utredda än men ett flertal av dom är ju faktiskt orsakade av flyktingarna själva och det är konstaterat av polis och utredare så hur man kan skylla SD för det det fattar jag inte.. Tycker att Helga Britt ska börja kolla upp lite fakta innan hon slänger ur sej en massa skit.

    • Ja då flyktingarna själva är ansvariga för många bränder så måste det ju vara SD som är problemet. Fy fan vilka jävla puckon det finns. Tycker du ska öppna ditt hem om du är så redig.

    • Helga Britt hur är det man säger ””att uttala sig innan man tänkt är som att torka sig i röven innan man skitit””

      Vissa dagar är inte bra dagar och idag var ingen bra dag för dig Helga Britt!

      Moderaternas Batra går ut med att de vill ha en skarpare migrationspolitik än den SD förespråkar! Stäng gränserna helt!

      Det är precis så jag också vill ha det, inga fler migranter och inget mer bistånd förrän kaoset är utrett och ordnat och Sveriges välfärd skruvats tillbaka till välfärdsnivån som rådde år 2010!

      Helga Britt vad är du beredd att avstå i ditt liv för att ha upprätthålla nuvarande asylinvandringstakt och den kommande asylanhörig-invandring?

      Sverige har noll koll på vilka som kommer in i Sverige, de flesta kommer oregistrerade och registreras heller inte i Sverige! Vad tror du att det är för människor?

      Asylinvandringen kostar och någon måste betala! Helga Britt vet ju inte om du arbetar och därigenom betalar skatt eller om du får din försörjning på annat sätt! Om du arbetar och betalar skatt kommer du att drabbas av asylinvandringskostnaderna primärt och sekundärt kommer du att få vara med och betala kostnaderna för den kommande asylanhöriginvandringen. Vad tycker du om det?

      Helga Britt det är en sak att känna empati och en helt annan sak att avstå något viktigt i sitt eget liv!

  16. Suck!! Vita kränkta män, hill billys trailer trash white trash.. Ingen såg dom i skolan. Fulast i klassen. Sämst jobb. Förtidspensionärer till föräldrar, ofta alkolister. Osv osv där har vi 2 miljoner SD väljare. Dom borde flytta ifrån sverige så skull vi ha råd med välfärd

    • ”…så skulle vi ha råd med välfärd.” Definiera välfärd för mig.
      Men herregud, dimper pengar ned från himlen ? Din syn på dina medmänniskor i ditt inlägg visar med all tydlighet HUR inskränkt det går att tänka. När nu S/Mp/V antagit samma politik som SD förespråkade för ett halvår sedan,borde du väl i rimlighetens namn också kalla den sittande regeringen för Vita kränkta män och white trash ? ”Ingen såg dom i skolan. Fulast i klassen. Sämst jobb. Förtidspensionärer till föräldrar, ofta alkholister.” Din människosyn är inte bara kränkande utan rymmer så mycket präktigt obildat och avundsjukt att ordet rasism känns som en liten varm västanfläkt.

    • Har ingen åsikt om texten ovan men däremot om din text. Fy fan va dömande du är. Är man ful i skolan lyckas man inte. Har man föräldrar som är förtidspensionärer är man White trash. Sämst jobb.
      Alla kan råka ut för saker och din text gör mig riktigt jävla arg. Min pappa har i hela sitt liv jobba inom Sveriges militär. Han har jobbat med att laga brandbilar, ambulanser och andra viktiga fordon som har hjälp människor rädda liv. Han hade en del problem med ryggen av de ställningar han utsattes för i sitt yrke. När han för ca 15 år sedan va ute och gick med vår hund låg en äldre man på trottoaren och hade trillat och brutit ett ben. Min far. Bar mannen in till närmsta hus och samtidigt som han bar en annan vuxen man gick han i en ojämnhet i marken och något hände med hans rygg. Han har nu nerver som ligger i kläm och operation innebär antingen en aning förbättring eller förlamning. Han kunde inte jobba efter det. Han har gråtit och varit extremt ledsen. Han har kämpat för att försöka jobba. Han har fått ta del av Sverige otacksamhet till de som vigt sitt liv åt militären o jobbat hela sitt liv. Min pappa är min absoluta hjälte och du klankar ner på honom och tror du är bättre.
      Jag bryr mig inte hur snygg du är!!! Hur mycket pengar du tjänar!!!
      Min pappa har uppfostrat en miljövårdsingengör och en chef och vi är båda med i Mensa. Vi är uppväxta som medelklass och vem du än är så kommer du i mina ögon ALLTID VARA EN STOR FÖRLORARE. För du vet INGET om livet.
      Min pappa är en man. Du är en tönt!!!

      • För ytterligare information innebär detta dock inte att vi röstar på SD För det gör varken jag eller mina föräldrar.
        Sen kan jag berätta att jag var garanterat en av de fulaste i min klass. Jag hade acne och bar glasögon. Det intressanta med ditt påstående är att de på min skola som såg väldigt bra ut under just skoltiden är de som idag har hamnat fel eller sitter hemma med 5 barn utan jobb.
        Jag jobbar som chef. Ser väldigt bra ut och uppskattar medmänniskor för mer än deras inkomst och utseende.

      • FRIDA :
        Det är bara att gratulera dig, samtidigt så ber jag dig att förstå att med de oddsen så hade du inte lyckats i ett annat Europeiskt land !
        En av alla orsaker till att det går så illa i Sverige…………många såg för bra ut och avundsjukan grasserade.

    • Och du var antagligen avskummet som mobbade o slog svagare elever. Tydligen fick du förutfattade meningar o fördömelse i modersmjölken… Stå upp för ditt eget land jävla fegis. Kanske får du tacka oss alkisar en dag för att vi stod upp o så ifrån när inte du vågade…

    • haha, som alla vänsterviftare som Nolltaxerar och vill att skattebetalare ska betala för den ökade invandringen? Herregud va Du verkar stämma in på va du själv skriver, om du verkligen inbillar dig detta.

      Men seriöst, om det var 1995 hade jag köpt ditt argument angående SD väljare. Nu är det 2015 och SD har förändrats lika mkt som en nokia 3310 gentemot en iphone 6.
      Även Sverige 1995 kontra 2015 har förändrats likt den utvecklingen.
      Till detta kan jag tillägga att jag aldrig orkat rösta, då jag mestadels bott utomlands senaste 12 åren, o ärligt talat så har sånna som du fått mig att sluta bry mig om vad som händer med det här (nuförtiden) skitlandet. Skulle jag dock lägga en röst skulle den idag falla på SD. Hoppas nästan att det briserar så Ni får stå där med byxorna nere o tummen i mun, o de andra får säga ”Vad var det vi sa?” Ytterliggare ett tillägg, vågar LOVA att jag ser bättre ut, tjänar mer pengar på ett år än va du gör på tio, var snyggast, smartast samt trevligast i min klass, stod dessutom upp för de som faktiskt blev mobbade. Kan även garantera att jag skänker mer pengar varje månad till diverse välgörande ändamål (röda korset, läkare utan gränser, barncancerfonden) varje månad än va du gör på ett år.

      Förresten, tomtar och troll finns inte. Det är även en myt att man kan få kramp om man badar inom 30 min efter en måltid. Kan va bra för dig o veta då du verkar vara väldigt blåögd, dvs verklighetsfrånvarande, naiv, lättlurad.

      • Mycket bra sagt!! 🙂
        Du har möjligen inte någon plats över? Tror nog att man bör flytta snart!!

    • Johnny vilken värld och verklighet lever du i??? Knappast i mitt Sverige! Mitt Sverige är inte vad det varit! Sen trettio år tillbaka har Sverige tappat från att vara världsledande till att vara ett bottenskrap! Fast det vet väl du inget om, du har säkert levt ett skyddat liv med mamma och pappa i någon trygg stadsdel?

      Misstänker att du är en snorunge som inte är torr bakom öronen! Är avsikten med din kommentar att få ligga, så har du nog misslyckats totalt! Tror inte ens sextiotalets rödstrumpor eller grupp åtta skulle ha intresse för dig, troligast är att dagens FI och femen knappast skulle ta i dig ens med tång! Kanske skulle de tortera dig om du på något sätt försökte närma dig!

      Ditt språk och dina kommentarer avslöjar dig, du tillhör knappast begåvningsreserven i landet Sverige!

    • Ja det där var ju en väldigt mogen och rent ut sagt fjantig syn på nationalister…
      Låter mer som att du beskriver en viss nerbajsad vänstertomte i Malmö 😉

    • Jonny från Expo! Dina åsikter är förutfattade och lika kränkande och näthatande som Strömstedts ”ägghuvuden”! De jag känner som uttalat att de röstar på SD är ingenjörer, egna företagare, ett par ålderspensionärer, ett par universitetsutbildade, en ur LO-kollektivet, en med MENSA-tillhörighet (googla!), före detta s-röstande, m-röstande, FI-röstande.
      Du beskriver kanske omedvetet dig själv? Analysera!

  17. Vill bara säger att vi ungdomar medelålders och pensioner som röster på Sverigedemokraterna är varken rasister eller brottslingar men försöker rädda vårt landet. Vi vill har bostäder, jobb bättre sjukvård, äldreomsorg och pensioner som byggt upp Sverige ska ha det bra. Men regeringen säger finns inte pengar. Men tar hit flera tusen invandrare tar flera miljarder från bistånd pengar och sen 400 miljarder vill dom tar från pension fonder det gå bra.invandrare skall har förtur till bostäder,jobb företag får extra pengar om dom tar in invandrare istället får svenska i Luleå flytta dom ur gamla från sina tryggt äldreboende får att har plats till invandrare gamla som byggt upp välfärd Sverige och vi ha en regeringen som riva ned detta. Så vem är brottslingar.

    • Eftersom du är en stor hycklare själv..tänker du inte på dina barn och barnbarns framtid?? Men du tror att vi lever i ett samhälle där det går att plocka hundralappar från träden..i din värld kan man även betala med hallonbåtar och goda tankar.

  18. Tack till Stefan K . Bra skrivit! Hoppas Niklas läser det här. Han borde be sverigedemokraterna om ursäkt, allra helst Jimmie Åkesson som har fått ta mycket skit och fortfarande få ta det. SD är ett parti för Sverige och svenskarna och som dessutom älskar vårt land och som vill att Sverige ska vara Sverige och inte ett arabland som det nu är på god väg att bli. Jag är en person som har haft förmånen att få växa upp med svenska folkhemmet, så jag förstår inte Niklas och de övriga s k svenska folket hur det tänker …om det tänker alls.

    • Svårt med läsförståelse eller tycker du att en (1) av de avlagda rösterna för SD kommer ifrån en icke-idiot? Med ditt resonemang skulle med andra ord antalet idioter fördubblas vart fjärde år eftersom SD:s andel av väljarkåren har gjort det. Det vill säga tidigare, den senaste fördubblingen tog ett (1) år och det finns ingen hejd på det så länge som de övriga partierna är klämda mellan globalisterna/kommunisterna och kassmedia.

      • Så länge man saknar empati för sin omgivning och kategoriserar människorna i biologiska enheter, så länge man enbart pga okunskap är rädd för den okända och sparkar på dem som redan ligger ner, ÄR man och FÖRBLIR en idiot. Jag lider med oss andra som inte delar er åsikt med och skäms över att antalet idioter fördubblas i vårt underbara land. JAG SKÄMS!

      • Bra att idioten ”Paris” skäms över sig själv!

        Men en idiot saknar tankeförmåga så hen kan inte reda ut begrepp som rätt/fel, högt/lågt, sant/osant eller vad som är relevant eller inte.

      • I gamla tider brukade man katalogisera sådana ”personer” som ”Paris”,som elever från ”fru Hjort”…Vill minnas att detta var inget bra betyg ! 🙁

      • Uppenbarligen är det inte bara läsförståelsen som är begränsad utan även konsekvensanalys saknas.

        Om man är sann humanist så strävar man efter att hjälpa så många människor som möjligt. Att då bereda tillgång till landet och välfärdssystemen för okända individer med okänd bakgrund är inte bara rent idiotiskt ur en ekonomisk synpunkt det är säkerhetsmässigt huvudlöst.

        Som de flesta, även de som enbart förlitar sig på mytomedia, har sett så saknar inte de ”stackars hjälplösa” kräv på boende och persedlar. Vilket också är naturligt då man anser sig ha köpt en kravfri livstids all-inclusive-resa till de enfaldiga svenskarnas rike.

        Om du bara för ett blott kort ögenblick öppnar ögonen så kommer du att se att de ”syrier” som söker asyl är propna och oklanderligt klädda och försedda med mobiler av senaste modell. De är inte några som ”redan ligger ner”.

        Nej, stäng gränsen, skicka tillbaka alla som saknar resehandlig och skicka en tiondel av besparade medel till UNHCR så får alla de verkligt utsatta i Syrien eller dess närhet tak över huvudet, mat i magen, kläder på kroppen och undervisning till barnen utan att vi fullständigt havererar svenskarnas land.

    • Paris, hur tänkte du nu? Idioter! Det är nog inte din dag! Tyvärr verkar det som att över tre miljoner av väljarna just idag är idioter enligt din definition! Nu är det nog dags att du träder fram och försvarar din tes och definierar ordet idiot! Detta med tanke på att just idag kliver Moderaterna fram och visar sig vara mer restriktiva än SD i asylinvandringspolitiken! Moderaternas nuvarande mantra. Stäng Sveriges gränser, NU!!!!

      Hur ställer du dig till det Paris, ska du så småningom idiotförklara större delen av Sveriges befolkning!

      Paris det är du som har problem!

      Paris ett gott råd ””att uttala sig innan man tänkt är precis som att torka sig i röven innan man skitit!

      Paris det var inte din dag idag, men det är en dag i morgon också!

  19. Mycket bra skrivet!!! Niklas kära maka Jenny Strömstedt har f.ö. heller aldrig varit någon favorit. Mycket ”näsan i vädret” där.

  20. Ville bara påtala att du har fel bild till pastor Jonas Chongera. Mannen på bilden är en SD politiker från Skaraborg.

  21. Nicklas är en som tar sej friheten att spotta på en miljon människor som i demokratisk ordning röstat fram Sverigedemokraterna! En hycklare som tidigare sagt sej stå för åsiktsfrihet och allas lika värde!

  22. Det är vanskligt för artister som är beroende av att bli engagerade att inte flyta medströms. Tror det dröjer innan Christer Sandelin får ett jobb hos SVT tex. Jag tror att det är därför artister tävlar om att vara ”godast”. Det är den enda förklaring jag har till att exempelvis ståuppare är de som klafsar djupast i pk-diket.

    • Eller så tycker de helt enkelt att ni har fel! Är det så jäkla svårt att ta in? Att självständigt, ”utanförboxentänkande” människor (som artister och ståuppare oftast är) helt enkelt tycker annorlunda än ni?
      (Det är vi väldigt många som gör f.ö)

    • P g a PKokain? F ö, ang ”Paris”… diskutera aldrig med en idiot, denne drar alltid ned dig till sin nivå, meningslöst m a o.

  23. SVT beklagar väl att inte dom kom först med politiska hatbudskap i underhållningsprogrammen. Väntar nu bara att kvällens fotbollsgala också ska innehålla hatbudskap. Avstår nog från jippot som förra året när Soran Ismail var programledare. TV4 lyckas ju förstöra nästan allt de tar i. Så mycket sämre kommer nog att tappa massor av tittare som fått nog. Bojkotta TV4 överhuvudtaget ingen större uppoffring så urkassa program kryddat med en massa skitreklam.

  24. Har bett Sandellin göra en cover tillbaka 🙂

    Lyckolandet
    aaaa. aaaa aaaa a a a
    Bilbränder , handgranater våldtäkter knivdåd och fria ockupanter ..
    Misslyckad integration , övervakning av vår nation, snart råder anarki den kanske redan är häääär , det vi byggt upp rasade trollen ner.

    Lyckolandet vi som lever här och kan det, räknas inte länge bland det, Snart kommer vi ALLA att förstå att vår flagga inte längre får vara gul och blå..
    Lyckolandet vi som hade bandet , se den värld vi lever i , en nation i
    Maskopi
    Tralla tralla tralla tralla la tralla la

    2000 Afganer i en båt, dom flyr ett liv och fick det bättre än oss.
    En horisont där arbetarklassen redan går på knä. Vi får hoppas och tro att vår värld ser en bov.

    Lyckolandet , vi som lever här och kan det, räknas inte längre bland det,
    Snart kommer vi ALLA att förstå att vår flagga inte längre får vara gul och blå…
    Lyckolandet vi som hade bandet, se den värld vi lever i, en nation i maskopi.

    Aaaaaj aaaaaj aj aj aj aj

    Bilbränder, handgranater , våldtäkter knivdåd och Fria ockupanter..
    Misslyckad integration , övervakning av vår nation, snart råder anarkin, den ÄR redan här…
    Löfven Nej – nej tack !

    • @ Carola, den låten vill jag se och höra i Idol 😀 jag tittar inte på DDR media, men den gången skulle jag garanterat göra det 🙂

  25. Varför lägga ord och tid på en bedagad gycklare med bäst före datum långt bakom sig? Sopan är värd noll uppmärksamhet.

  26. Det skrev du mycket bra, Stefan K men jag tror inte att man måste förklara för honom saker och ting. Han vet säkert men har är den lilla korrumperade själen som säljer sig till PKregimen i kultur för att kunna uppträda på olika galor, på TV och var som helst. Han närmar sig slutet som artist och måste, helt enkelt, ursäkta uttrycket – slicka röv…

    • Exakt samma ord White Lady,skulle jag ha använt mig av, om en för mig (i detta fall) okänd ”artist”…Känner dock igen förfarandet från den typen av ”2:a klass kändisar”.När inkomsterna börjar tryta,har sådana inga problem att prostituera sig för veckopress,och tydligen nu som i detta fall för den onda kraften/delen av landets befolkning !
      Slutligen stort beröm till dig Stefan K,för ett glänsande inlägg.

  27. Har aldrig gillat den lilla mesen. Man känner igen ett rövhål när man ser ett.. Skulle älska att se honom göra en kvinnas jobb inom vården eller försöka sig på att jobba som lärare på någon av alla skolor som ska försöka utbilda alla barbarer som väller in i det här landet. Jag kan lova att han skulle gå in i väggen och sluta som utbränd. Och antagligen skulle hans läkare förbjuda honom att hänga på facebook. Som den kärring han är. Precis som kärringen inom fp i Halmstads kommun…

  28. Det är förvånande att en människa som verkar som artist och ägnar sitt liv åt att uttrycka tankar och känslor om livet inte känner igen samma process i andra människor. Hans intresse hade kunnat fånga in den oro och kärlek som bärs fram av många människor i vårt land och fokusera på den. Kanske han inte förmår tränga in på djupet i den avgrund som många människor ser öppnar sig.
    Om han anser att det är dåligt kan han ju i stället tillföra det han tycker fattas, något som gör livet begripliga och vänder den för många alltmer otrygga situationen. Men den vägen är mer komplex än den förenklade han valt.

  29. Fint skrivet – tvättäkta PK-välborna herrar som Strömstedt (med kändis-pappa… – och han hade inte varit artist utan att födas in i kändisskap) hatar vanliga människor. De föraktar oss vanliga människor; de fnyser åt vår oro över inbrott och rån, de skrattar åt oss när vi måste låsa alla dörrar på våra lantliga boenden och skaffa strålkastare för att jaga bort främmande från tomten. Med sina många miljoner på banken kan de håna oss som oroar oss för hur vi ska klara ekonomin på ålderns höst. Med sina gräddfiler kan de ignorera alla som får vänta i ett år på en undersökning av cancer. Tack Stefan K för ditt initiativ att platta till Niklas och de andra som hatar. Det värmer.

    Får man avsluta med några strofer skrivna av en riktig artist. Strofer som passar in

    Hey, you don’t know me, but you don’t like me
    You say you care less how I feel
    But how many of you that sit and judge me
    Ever walked the streets of /Malmö/?

Kommentera