Stäng

M hårdare än SD, vill ha totalstopp för asylsökande

IVANDRINGEN. Moderaterna föreslår nekad inresa för asylsökande från andra EU-länder och tillfälliga gränskontroller. I praktiken skulle det innebära närmast ett totalt stopp. De asylsökande som anländer till Sverige från andra EU-länder och som inte tidigare registrerats enligt Dublinförordningen ska nekas inresa till Sverige.

– Det är fullt möjligt enligt Schengenregelverket. Vi föreslår också att den som tagit sig till Sverige via ett annat EU-land utan att söka asyl där avvisas vid den svenska gränsen, sa M-ledaren Anna Kinberg Batra vid en pressträff på måndagen.

Moderaterna vill också ha en skärpt politik när det gäller återvändandet. Bland annat bör regeringen villkora biståndet i diskussionerna med ursprungsländerna att de ska ta emot återvändare.
– Vi vill vara konkreta i dag. Om man inte agerar, väntar någon form av systemkollaps, säger Anna Kinberg Batra.

M vill också ha lägre EU-avgift till följd av flyktingmottagandet. – Sverige är i en exceptionell situation i jämförelse med andra EU-länder, sa arbetsmarknadspolitiska talespersonen Elisabeth Svantesson.

-Pettersson noterar att Moderaternas krav är hårdare än Sverigedemokraternas. Med gränskontroller, effektivare utvisningar och totalstopp för asylinvandringen representerar partiet nu riksdagens hårdaste asylpolitik ändå vill de inte samarbeta med SD.

Arnstads Fascistindex gav fullt utslag häromdagen nu kommer mätaren att explodera…

M:s pressmeddelande

29 reaktioner på “M hårdare än SD, vill ha totalstopp för asylsökande

 1. Bra så gott så, men alldeles för lite och för sent. Mest ett spel för gallerierna. Klart som fan att man vill vinna tebsks väljare från SD. Det kommer man också att göra om inte SD hittar nåt bättre än den så kallade utrikesksmpanjen. Den verkar inte alls bra. Varför inte ett samarbete M + SD?

 2. Vad man kan göra från SD:s sida för att sabotera för M (M är ju inte något parti med smarta). Man ska ständigt kopiera ordagrannt M:s förslag och begära omröstning på det. M ljuger ju hela tiden så de kommer aldrig att rösta på det de har sagt i media att de står för och M kommer aldrig att rösta på något som SD har lagt fram för omröstning. Sill å ska man gå ut i media och berätta att M inte röstat på sitt egna förslag och att man fortfarande stödjer DÖ med sitt agerande. Alt., om M lägger fram ett förslag (som till 99% kommer från SD) så rotar man fram en artikel när SD nämnde det för första gången och pekar på att inte har M kopierat och snott vad SD sagt men också att M ligger x tid efter SD så att medborgarna blir informerade om hur långt efter SD Batra är. Att Batra har noll koll på verkligheten och att hon är inåtvänd. Man ska ge sig på M hela tiden, aldrig ge dem andrum så att man eroderar deras röstbas. Man ska ständigt säga att eftersom M stödjer DÖ inofficiellt så röstar M inte på sina egna förslag och repetera det hela tiden så att det nöts in hos folk (fåren).

 3. Bra ord . . . tyvärr har vi sett under alliansens tid att det är mycket prat och lite verkstad: Reva blev inte så bra, leg kol NO, anhörigförsörjning, etc. fungerade inte
  Nu är ju inte M i regering längre så så kan ju valarbetet börja igen säkerligen helt ri´skfritt. Lägg en lotion till riksdagen om ett tvärstopp så får vi se om ens M röstar på förslaget……

 4. När krubban är tom bits hästarna. Som regelbundna besökare märker verkar vi ha fått verkligt fiiina och godhjärtade besökare här på Petterssons. De känner att slutet är nära och andas samma desperation som de nyare moderaterna.

  Det finns en borgerlig mjoritet i riksdagen, använd den, kasta ut regeringen, genomför förslagen och uppfyll vallöfterna eller var tyst för evigt.

 5. Hela skiten är inget annat än ett spel inför galleriet,glöm inte vad M lovade inför valet 2010! De rövknullade väljarna utan vaselin.

 6. Batra kommer dock att göra ingentig, så länge ”stridshingsten” sitter bakom henne och stirrar med rynkad panna.

 7. KD och FP stöder M:s förslag. C tar avstånd. C vill ju ha 40 miljoner nya medborgare så att de vill ha öppna gränser förvånar ju ingen. Det som förvånar desto mer är två saker: Att Centerpartiet ens finns kvar längre med alla helidiotiska förslag de kommit med under åren och att Arnstad ens har några åhörare kvar. När jag ser Arnstad tänker jag alltid på inavel. Fråga mig inte varför.

 8. Lättare sagt än gjort, det är människosmugglare som sköter karusellen och de får säkert högtryck framöver. illegal invandring kommer att fortsätta tills den dagen då Sveriges regering klart ut säger: VI TAR INTE EMOT ILLEGALA INVANDRARE. Flykting status får man av FN och därefter får man söka omplacering i EU.

 9. Frågan är om inte även Petterssons blogg satt nytt besökarrekord,under dagen ? C:a 1.500 besökare varje minut sedan jag kollade i förmiddags.
  Därav dryga 150 besökare från svenska PK-pressens redaktioner.C:a 100 talet besök från myndigheter,och bland dem regeringskansliet ett flertal gånger.Om det sedan är Pettersson själv eller hans besökare som drar är svårare att avgöra.Andra tänkbara nyfikna på ocensurerade nyheter kan var de ovanligt många vänsterextrema som skrivit kommentarer idag 🙂
  http://mediacreeper.com/site/petterssonsblogg.se

 10. En fråga till PK-fascisterna inom media måste nu blir följande, är alla moderater nu rasister och främlingsfientliga ??. Jag lyssnade på P1 i radion och programledaren visste inte hur han skulle bete sig när han intervjuade Elisatbeth Svantesson, hann frustade och stönade som en gammal häst.

 11. Det är spel för gallerierna. SD har gång på gång synat patrasket Batras utspel och varje gång har hon backat (och visat på att hon ljugit). Hon kör utspel efter utspel för att få rubriker och locka till sig väljare. Om skulle hade velat förändra så hade hon hängt på SD i ett misstroendevotum och då hade man brutit maktmonopolet men monopålet är kvar så länge Batra siktar på att bli stassminster. Om man tycker att man har med ett korrupt och kriminellt patrask som stassminister då kommer Batra att vara ännu värre. Min källor säger att man inte går före i kön till att bli partiledare så hon måste ha erbjudit någon/några något i utbyte mot röster för att få partiledarrollen. Men å andra sidan ser hon ut som ett riktigt luder…och vem skulle annars vilja ha en som Davis Batra. Han inte bara rälig, han är usel ståuppare.

   1. Hon skulle efter att ha insett att hon inte kan livnära sig på Malmskillnadsgatan och sökt ett jobb på Migrationsverket som hon skulle ha fått via en av sina fd kund eller som ”sjukgymnast” där man också verkar landar jobb på annat än meriter.

 12. Jag tycker dom istället skulle kräva straffavgifter av Sverige (och andra länder) som tar in många gånger fler asylsökande än man klarar av att ta hand om.

 13. Men om det skulle komma till omröstning i Riksdagen,
  så kommer Anna Kindberg Pladdra att inte rösta på sitt
  eget förslag, för då hamnar dom ju på samma sida
  som SD!

 14. Blå dunster i ögonen på blåögda, naiva svenskar som varit hård uppfostrade enligt jantelagens duande skola sedan gamla socialdemokratins dagar. Crappy old tactics, nothing new to deliver, sick bastards !

 15. Såg Lövén på TV4 Nyheterna till min stora besvikelse. Trodde redan han hade avgått med tanke på hans totala frånvaro i krisen.
  Lita inte på AKBs utspel.

 16. Nu är det så pass kritiskt att jag driter i vilket parti som stoppar med omedelbar verkan(förbannat illa bara att ta ngn annans förslag)
  Säger det igen-Lämna även EU skyndsamt(Sverige skall vara självständigt)

  1. Jo sådant kallas ”Valfläsk”,som tydligen smakar moderaterna även ett icke valår.Konstigt att Beata är så angelägen att genomföra SD`s partiprogram i media,men lägger sig för Socialisterna o gröna kommunisterna i MP,och deras inbördes beundran.

  2. Hela 7Klövern har sen åratal förbrukat allt förtroende. Deras ord och löfte är bara munväder.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: