Indonesien planerar krokodil-bevakat fängelse för narkomaner

Indonesiens anti-narkotikapolis har föreslagit att man bygger ett fängelse på en ö som vaktas av krokodiler, fängelset skall vara för dödsdömda som dömts för narkotikabrott.

Förslaget är projekt som drivs  av narkotikabekämpnings  chefen Budi Waseso, som planerar att besöka olika delar av landet för att sökande efter de våldsammaste krokodilerna till fängelset. ”Vi kommer att placera så många krokodiler som vi kan. Jag kommer att söka efter den mest våldsamma typen av krokodil,” säger han till den lokala nyhetssajten Tempo.

Waseso säger att krokodiler kommer att vara bättre på att förebygga att narkotikasmugglarna flyr från fängelset eftersom de inte kan  mutas – till skillnad från mänskliga vakter.

”Du kan inte muta krokodiler. Du kan inte övertyga dem att låta fångar fly.” Planen är fortfarande i ett tidigt skede, och varken plats eller öppningsdatum för fängelset har beslutats.

 

LÄNK

FjärranÖsternRedaktörens kommentar: Indonesien är världens folkrikaste muhammedanska land och dödsstraff är obligatoriskt för knarksmuggling.

5 thoughts on “Indonesien planerar krokodil-bevakat fängelse för narkomaner

  1. Fängelse för dödsdömda – varför inte vara lite effektivare.
    Mata krokodilerna direkt istället.

Kommentera