Kanske har SD haft rätt hela tiden


INSÄNDARE. Jag har varit kritisk till och tagit avstånd från Sverigedemokraternas, (SD), betydelse för den politiska utvecklingen i vårt land. Men nu inser jag att den enda vettiga, och slutligen den enda verksamma politiken är den som SD hela tiden förespråkat: ”Att hjälpa människorna i sitt närområde”.

Det stora misstaget som vårt ”politiska etablissemang” gör är att bortse från att en mycket stor del av valmanskåren ställs offside. Detta för att den förstår det som våra etablerade politiker inte vill erkänna. Jag menar inte att vi skall ”låsa dörren” för dem som flyr för sitt liv. Men jag inser att det är angeläget att göra det som är bäst även för dem som inte har förmågan att fly från sin situation.

Jag tror att vi behöver invandring för vår överlevnad men jag tror också att vi behöver en reglerad och acceptabel numerär. Folkvandringar har alltid förekommit i världshistorien och kommer förmodligen fortsatt att förekomma. Det kan vara betingat av politiska, klimatiska, religiösa och kulturella skäl, men vi liksom tidigare generationer måste enligt överlevnadsprincipen också hävda ”vårt revir”.

För övrigt när det gäller partitaktik och beröringsskräck, alltså hur övriga partier agerar gentemot SD, så borde man tänka på den gamla och välkända och goda strategin ”att försöka ha sina fiender så nära sig som möjligt”.

Rune Östberg i en insändare i ST.nu

-Pettersson gillar Runes insändare men varför kanske i rubriken?


20 responses to “Kanske har SD haft rätt hela tiden

 • jgarn

  Om man inser detta först nu var har man då varit de senaste 30 åren?

  Gilla

 • Involuntarium

  Med tanke på Agenda och finansministern. Svenska folket måste komma ihåg att statens resurser är ””obegränsade””! Det inns ekonomiskaresurser till flyktingmottagning men inte till barnomsorg, skola, vård och omsorg, pensioner med mera!

  När läget stabiliseras på ett eller annat sätt gäller det att komma ihåg att statens tillgångar är obegränsade!

  Allt prat vi hört under de senaste decennierna om statens dåliga ekonom, åtstramningar och statsskuld är bara en skimär! Eller?

  Gilla

 • Skye

  Hur jä_la blind får man vara om man inte insett detta innan det blev försent att göra något åt det, för nu är det verkligen försent, allt nu och fram igenom kommer tyvärr sluta i ett enda stort blodbad.

  Gilla

 • Malmöbo

  Pettersson läste rubriken och nöjde sig med det.

  Jag håller med Rune. Vi behöver invandring för vår överlevnad.

  Eller så ser vi till att föda tillräckligt med barn själva så slipper vi ta in en massa.

  Gilla

 • jockfall

  Landets regering är inte kapabla att vara en regering. Enkelt!

  Gilla

 • Trodé

  Sverige behöver ingen invandring för överlevnad. Det är struntprat. Vilka är i så fall skälen?
  Att befolkningen annars minskar?
  Än sen då?
  Klart det blir fler gamla men det utgör inget olösligt problem.

  På andra områden talar många om hållbar utveckling. Är det hållbart med en ständig befolkningsökning?
  Svar NEJ. Vi behöver heller inte ständig ekonomisk tillväxt men det underlättar.

  Redan nu har Sverige fler än länet kan försörja. Vårt jordbruk svarar bara för knappt halva behovet med insats av diesel och konstgödning.
  Vad tycker alla miljövänner om det?

  Gilla

 • uk

  nej invandring behövs inte för att överleva

  Gilla

 • Involuntarium

  Fantastiskt glada hade mina förfäder varit om de fått dagpenning för att inte göra ett vitten! I stället fick de den fantastiska möjligheten att arbeta stenhårt ända fram till sin död, för att de och familjen skulle överleva överhuvudtaget! Dessutom förelåg den fantastiska möjligheten att senare få betala världens högsta skatt, fram till sin död i ett Socialdemokratiskt samhälle! Det gjordes utan någon större klagolåt! Ingen av mina förfäder eller jag och min familj har aldrig ””älskat att betala världens högsta skatter”” ! ””älska att betala skatt”” tillhör människor med mycket udda böjelser som t.ex. berikar sig själva och sina nära och kära med andras och de offentligt ägda tillgångarna!

  Vi har väl toblerone och annat missbruk av offentliga medel i färskt minne! Konstigt att människan inte har den minsta förstånd att hålla sig borta från offentligheten, fast det är ju klart vissa människor har ingen självbevarelse drift överhuvudtaget!

  Gilla

 • Hönsmamman

  MPs förslag för nyanlända där speciella förutsättningar och förmåner skall gälla vittnar om att de egentligen tror att de kommer att lyckas integrera sig av egen kraft. Nästan som om de betraktar dem som utvecklingsstörda (om det nu finns ett sånt ord längre)?
  De finns inga vi och dom – det finns bara dom?

  Gilla

 • angelicaplacet

  Det är nog en process han går igenom – nästa gång han skriver tar han nog bort kanske.

  Gilla

 • Björn

  Ja det måste vara mycket bättre att hjälpa många fler för samma peng som det kostar att hjälpa de som kommer hit. Betänk också att det är de allra fattigaste som blir kvar i närområdet. Det snyftas ofta i tidningsreportage här: ”De sålda allt för att ta sig till Sverige”. Hur skall de som inte har en pinal att sälja göra då? Sedan när man ser vansinnet som pågår här. Nu senast vägrade ett antal att gå av bussen i Sundsvall (Åstön). Vad händer? Jo då körs bussen till Viskan. Hur mycket kostar detta körande runt halva Sverige? VILKET JÄVLA DALTANDE!

  Gilla

  • nyfiken

   När skall Sveriges befolkning inse vad som händer ????
   VI BLIR UTNYTTJADE SOM ETT BIDRAG TILL ALLA SOM INTE KAN/VILL FÖRSÖRJA SIG !!!!
   Kort fråga var det så våra förfäder byggde landet !?!?

   Gilla

  • age

   Intressant tanke: Vem betalade hyra av bussen de dagar den var
   ”okuperad”?

   Gilla

 • Grune

  Det stycket som börjar med ” Jag tror att vi behöver” kunde han ha hoppat över för så är det inte.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: