Domare nedslagen av invandrare i fotbollsmatch


INVANDRING. Herrfinalen i innefotbollsturneringen Snapphanecupen i Hästveda mellan IFK-lagen från Hässleholm och Osby slutade i en präktig skandal. Då det återstod 1,39 av matchen blev domaren nedslagen när han skulle avstyra ett bråk.

– Det var en spelare från Hässleholm som spräckte näsan på Osbyspelare. Domaren gick i mellan och fick nästa slag i pannan som gjorde att han gick ner för räkning, säger Jan-Olof Olsson i arrangerande Hästveda IF som blev vittne till bråket.
– Sedan blev det total kalabalik och spelarna fick lämna banan.
– Den berörda domaren lämnade efter matchen in en polisanmälan.

Om Osbyspelaren, som fick näsan avslagen, gjort desamma vet jag inte. Jan-Olof Olsson är bedrövad efter händelsen. – Tog micken i samband av händelsen men det stockade sig i halsen. Vi har arrangerat cupen i 27 år och aldrig varit med om något liknande.
– Vet inte riktigt var vi är på väg i vårt samhälle. Dessutom var det många barn på läktaren som såg händelsen. Vad svarar man dem när de undrar varför vuxna människor slår ner varandra? – Vill dock säga att flera spelare i IFK Hässleholm kom fram till mig efter matchen med tårar i ögonen och bad om ursäkt.

-Pettersson hittade detta i Norra Skåne och så långt är det inte förvånande men IFK Hässleholmens spelare har i varje fall den goda smaken att ta på sig det inträffade och be om ursäkt…

Kommentar från spelaren

”Jag vill berätta att det var jag som var involverad i bråket som uppstod under finalmatchen i Snapphanecupen i Hästveda igår. Detta för att det inte ska bli några spekulationer kring vilken spelare det gäller och även för att jag vill stå upp och ta ansvar för mina handlingar. Jag har pratat med motspelaren i Osby och personligen bett om ursäkt för mitt handlande. Jag är otroligt ångerfull och har fruktansvärt dåligt samvete över mitt agerande. Det som har skrivits i vissa sammanhang om att jag skulle slagit domaren stämmer dock absolut inte.”

/ XXXXX


6 responses to “Domare nedslagen av invandrare i fotbollsmatch

 • MrAnme

  Antar att ni som säger att araben ljuger eller kallar honom för barbar var i Hästveda Idrottshall när detta inträffade? Ni såg Karim slå domaren? Eller ni bara hoppar på att hata personen på grund av hans etniska tillhörighet?
  Själv var jag i hallen och kan bekräfta den första delen av händelsen, det blev ett jävla liv och tumult. Men att domaren ska ha blivit nedslagen, med uppsåt, det stämmer inte. Precis som när man går emellan i ett slagsmål kan man bli slagen på grund av just det, att man går emellan, och så var fallet här. IFK Hässleholm har som klubb tagit avstånd från det som hände och Karim har varit i kontakt med Osby spelaren och bett om ursäkt.
  Sluta göra detta till en ras fråga eller använda detta för att gynna ett rasistisk tåg. Var det någon som pekade på att ”Aggressionskontroll skiljer den civiliserade från barbaren” när Ljungberg och Mellberg rök ihop under VM 98?

  Gilla

  • Stenbock

   Vi är många som vet hur araber överlag reagerar,när något inte faller dem i smaken…Våra pursvenska småbarn brukar göra detsamma,i sin trotsålder. Nämligen att börja hoppa,skrika,och gråta ! Skillnaden mellan oss och er araber är,att våra växer med tiden från detta medan era bär det med tills döden….

   Gilla

   • MrAnme

    Era? Er araber?

    För det första är jag vad du kallar ”pursvensk”, född i Sverige och son till två svenska föräldrar.

    För det andra, vilket rent utsagt skitsnack! Jag känner flertalet araber som beter sig mer civiliserat än många pursvenskar, som du vill kalla det.
    Det här är en typisk generalisering av en etnisk grupp som blir alltmer vanlig i dagens samhälle. På grund av att en minoritet gör något så är hela gruppen dålig? Så med den mentaliteten är vi pursvenskar egentligen inte mycket bättre sett till vad vuxna människor gör, om vi ser till fotbollshuliganer? Vuxna människor som springer runt och slåss och förstör för att det är ”roligt”?!

    Gilla

 • Hönsmamman

  Idag berättade Ranelid om sin idé om denna fantastiska sport som kan användas i integrationssyfte.
  Det spelar ingen roll (boll) vad för verktyg som används när personer bibehåller de egenheter som gör att krigen uppstår i de länder de kommer ifrån eller de egenheter som gör att de är oönskade på arbetsmarknaden.
  En person som själv vill anpassa sig kan göra det utan att en hel statsanställda behöver vända ut och in på sig. Dessa smidiga personer märks av förklarliga skäl inte så mycket eftersom de anpassar sig och blir en del av helheten.

  Men vissa kan uppenbarligen inte ens klara av att spela boll utan problem med våld tendenser som tar över. Det är ett fattigt språk som bidrar till fattiga samhällen.

  Gilla

 • Mr Q

  Som vanligt blåljuger sådana orientaliska figurer till allt ! Det har m.a.o. aldrig hänt något !!!!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Aggressionskontroll skiljer den civiliserade från barbaren.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: