Stäng

Opinion enligt Demoskop 7 november

Här följer också Demoskops opinionsmätning

S  26,7  (+ 1,5)

V    5,8  (- 1,2)

MP  7,2  (+0,5)

M     22,1  (- 0,2)

Fp     5,4  (+0,7)

C       6.9  (- 0,7)

Kd     3,5   (+ -0)

SD      18,9  ( -0,6)

1 250 personer fick den 27:e oktober – 4:e november frågan vilket parti de skulle rösta på om det var val idag.

9 reaktioner på “Opinion enligt Demoskop 7 november

 1. Bra sammanfattat i din kommentar, Björn!

  Alla förändringar ligger som sagt inom felmarginalen och då är varken uppgång eller nedgång, för respektive politiskt parti, statistiskt säker.

  Tittar man på siffrorna jämfört med valresultatet 2014, så visar de på klara trender.

  Detta är siffrorna från valet i september 2014.

  M Moderaterna 23,33%

  C Centerpartiet 6,11%

  FP Folkpartiet liberalerna 5,42%

  KD Kristdemokraterna 4,57%

  S Arbetarepartiet-Socialdemokraterna 31,01%

  V Vänsterpartiet 5,72%

  MP Miljöpartiet de 6,89%

  SD Sverigedemokraterna 12,86%

  http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/rike/index.html

 2. Mätningar kritiseras alltid av dom som minskar och hyllas av dom som ökar. Valdagen 2018 får vi resultatet. OM inte S o M bildar en ny regering innan förstås.

 3. Sedan SD slog rekord och blev störst har partiet fått allt mindre fast fler och fler är emot att islamistiska kriminella och mördare kommer hit för att leva på bidrag och extra knäcka som kriminella….det är något som inte stämmer. Så jag tolkar det enligt följande: S betalade 3x ggr mer än MP för ”opinionsundersökningen”. Fp betalade ungefär lika mycket som MP för att få bra rating. Kd kan potentiellt bli kund men justnu avvaktar man. M verkar ha hittat en annan leverantör av opinionsundersökningarna men Demoskop hoppas fortfarande på att ha kvar M som kund. Kommunisterna verkar inte på att betala för propaganda så Demoskop har visat var skåpet står om man inte är kund och betalar sin obligatoriska prenumeration eller medlemsavgift.

 4. Noterar till att börja med att alla förändringar ligger inom felmarginalen.
  Sedan glädjs jag åt att V och C minskar. V minskar mest av alla. Att SD har en nedåtgående trend i flera mätningar tror jag är tillfälligt men även en följd av ”tjafsande” inom partiet. Sådant har man inte råd med för PK är snabbare än höken att hugga på och förstora upp sådant. Ordning och reda är vad som behövs och inga interna strider av typen SDU. Skött rätt kommer SD att fortsätta öka och dagens mätning vad gäller den avsevärt mer negativa synen på asylmottagande gynnar även den SD. Slutligen: Mätningen är gjord via telefon och då tenderar SD alltid att ligga lägre. Vi får se när Sentio och Yougov för november kommer.

 5. Det finns sju partiera med landsförrädare som de flesta svenskar tänker rösta på. Det säger en hel del om befolkningen i detta land.
  Jag börjar bli allvarligt uppgiven och har svårt att se något framtid för Sverige. Hade det inte varit för barnen hade jag flytt härifrån för länge sen.

  Tyvärr är det så att idioter som tillbringar all sin tid att glo på ”Big brother” och sån skit har lika stor rösträtt som den som är insatt i politiska frågor. Om det ska kunna bli någon skillnad måste de Sverigevänliga krafterna satsa på info för de sinnesslöa som ändå på något sätt släpar sig iväg till vallokalen.

  1. De har missat oss i Båstad och alla som jag känner total + 200 röstar vi på SD, kanske alla ny anlända lagt sina röster på S 😁😁😁

 6. Om detta stämmer ser jag bara en förklaring: en stor fruktan håller på att breda ut sig. Och i sådana situationer tenderar många människor att klamra sig fast vid det som är bekant, paradoxalt nog i detta fall Löfven & Co. Trots att kanske de flesta förstår att det är Löfven och hans meningsfränder som bär skulden till dagens katastrofala situation.

 7. Nu har SD backat i alla mätningar de senaste veckorna. Man kan undra varför. Är det den strategi som press och politiker verkar ha antagit där man inte längre skriver/talar om bilbränder, våldtäkter, misshandel osv. För om man rullar igenom aftonbladet.se så finns inte längre några artiklar om våld i förort. Har våldet upphör? Tror inte det. Men Nisse i det inre av Norrland kanske inte läser Pettersson och dom andra riktigt bra bloggarna, utan nöjer sig aftonblasket. Då får han ju intrycket av att allt är lugnt och Aschberg räddar bebisar. Men det kan ju vara som så att svenskarna inte längre tror på SD utan helt enkelt lämnar tankarna på att rösta på Åkesson. Och det kan jag förstå, för det finns de som är riktiga glappkäftar och som drar ner partiet i skiten.

  1. Peter jag tror att många sd;are röstar på KD eller något annat av sjuklöverns partier. De ligger ju bra till med hänsyn till deras jämnhet och att de bara fick 12,9 % av rösterna 2014. Nästan 19 % och till det ca 5 procentenheter när det verkligen gäller så är man ju nära en ny fördubbling. Vi hoppas väl på ett extraval i mars april eller tidigare. Jag tror faktiskt att SD kan bli största parti i det extravalet till och med.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: