Stäng

Fler vill minska invandringen

INVANDRING. Opinionsinstitutet Ipsos har gjort en undersökning på uppdrag av DN om svenskarnas inställning till asylinvandringen och den visar att den invandringskritiska opinionen som vill minska mängden asylsökare till Sverige ökar kraftigt. På bara en månad har 12 procent anslutit sig till denna ståndpunkt.

I september ville 30 procent av de tillfrågade ta emot färre asylsökare. Den nya undersökningen, som gjordes i oktober men presenterades idag, visar att den siffran nu ökat med 12 procent och därmed är det numera 42 procent som vill minska asylmottagandet.

Frågan som ställdes var: Anser du att Sverige bör ta emot fler eller färre flyktingar?

-Pettersson anser att frågan är ledande. Långt ifrån alla som söker asyl är ”flyktingar” eller har alternativa skyddsskäl.

Många människor kommer av ekonomiska skäl, de vill helt enkelt skaffa sig ett bättre liv och inget fel i det men de är inte flyktingar.

Tänk om frågan ställdes: Ska Sverige ta emot och försörja människor utan skyddsskäl? 

eller alternativt: Anser du det riktigt att Sverige lägger mer pengar på asylsökande i Sverige än vad FN har till sitt förfogande för världens alla flyktingar? 

"Barn" på väg över Medelhavet från Gambia och Senegal där det är fattigt men fredligt...
”Barn” på väg över Medelhavet från Gambia och Senegal där det är fattigt men fredligt.Behövs inte de hemma för att bygga upp sina i grunden rika länder. 

11 reaktioner på “Fler vill minska invandringen

 1. Gambia och Senegal dit åker svenska batikkärringar för förlustelse av sina minabla drifter, äcklig bild !

  1. Jamen vad bra för dessa diskbaljor då, nu kommer knullungarna hit!
   Ett skepp kommer lastat med, ja inte fan är det då bananer!

 2. Nickedockan Röfven kommer att upprepa Asylrätt Asylrätt Asylrätt ända tills batterierna tar slut. Och då har han nog hunnit avgå eller avsatts. Satans svetsloppa!

 3. Kappvändare svarar aldrig ärligt i någon undersökning! De är för rädda för att ha någon annan åsikt än den de sist talade med! Det kan ju komma ut på bygden att jag har en egen åsikt! Hemska tanke!

 4. Vad kan vara mer humant än att låta flyktingarna ta bussen till Saudi Arabien istället för att betala hundratusentals kronor för att riskera livet över Medelhavet? ?

 5. Nu gör Pettersson samma fel som oikofoberna, jämställer invandring med flyktingmottagning. Jag tror inte majoriteten av svenskar skulle misstycka att få en finne, spanjor eller amerikan som granne. Däremot en eritrean, somalier eller nigerian skulle många inte vilja ha som granne eller att sammanfatta det, en muselman.

  Asyl är ett högst tillfälligt skydd, det är inte och har aldrig varit meningen att bevilja all-inclusive för generation efter generation. Dessutom finns en tendens för de som kommer från skitländer att klona Sverige till ett riktigt skitland vilket är högst förvånande eftersom den naturliga reflexen vore att önska raka motsatsen till det helvete man flytt ifrån. Om man nu verkligen har flytt från utsatthet.

  Invandringen är och förblir en tillgång inte minst rent ekonomiskt, flyktingmottagandet däremot är en kulturell och ekonomisk katastrof. De som inte vill Sverige och svenskarna väl försöker blanda bort korten genom att inte skilja agnarna från vetet.

 6. Det har varit så i decennier.
  Makteliten har tagit in många fler utlänningar än vad folket velat.
  Nu är det så många som har utländsk bakgrund så de har tagit över landet.

 7. Opinionsundersökning:
  Fråga 1. Anser du att Ex pressen är en mytomansk skittidning?
  Fråga 2. Anser du att Ex pressen är en avföringstidning?
  Fråga 3. Anser du att Ex pressen nästan är en fekalietidning?
  89% svarar att Ex pressen är en bajstidning.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: