Extrajobb på Jollen

INVANDRING. Jollen i Oxelösund byggdes 1959 av Oxelösunds järnverk och var ett ungkarlshotell som fick namnet Jollen. Halva fastigheten består av familjebostäder och den andra halvan enkelrum. I flera år ägdes Jollen av kommunen och användes bland annat till exempel studentrum, men oftast stod det tomt, kommunen hade problem med att hitta hyresgäster. 

Jollen köptes då av ett privat fastighetsbolag som hade räknat ut att 48 enkelrum kanske är intressant för Migrationsverket. Jollen blev asylboende i maj 2012 med allt vad det innebar av problem. Läs HÄR. Så småningom valde Migrationsverket att flytta ut, antalet asylsökande låg under prognos, de var inte nöjda med faciliteterna och det var för långt till restaurangen (1 km) för gästerna m.m. Efter bara någon månad vill Migrationsverket flytta tillbaks men det fick de inte, fastighetsägaren hade ledsnat på dem.

Numera är den tidigare asylförläggningen Jollen ett hyreshus där rummen hyrs ut till permanentboende, det har blivit populärt bland invandrare med permanent uppehållstillstånd, kanske främst beroende på bristen på lägenheter.

Nåväl, problemen består, med rökning inomhus och avstängda eller sönderslagna brandvarnare. I fredags kväll var det lite fest bland några eritreaner, polis fick tillkallas, och en eritrean arresterades men släpptes efter några timmar. Han har efterräkningar att räkna i form av skadat inredning och barnvagnar, dessutom har han gjort sig skyldig till framkallande av fara genom att krossa rutor i två stycken branddörrar som ska hålla brandzonen intakt.

-Pettersson undrar vad som triggat honom, om det är SD eller? Nåväl, det skapade arbete för polisen och rättsväsendet, personal som normalt jobbar halvtid! med att försöka hålla det skapligt rent och helt på Jollen fick rycka ut, städa och reparera på lördagen.

IMG_6421 IMG_6418-1

5 thoughts on “Extrajobb på Jollen

  1. Hur vore det om politikerna frågade de som råkar ut för immigranternas vandalism vad de tycker om den stora invandringen? Enligt min erfarenhet är muslimer inte särskilt ordningsamma av sig, de tar för givet att någon annan ( företrädsvis kvinnor) ska städa upp efter dem. Vill vi ha detta i Sverige?

  2. Det är märkligt att Jollen fungerat som boende i 53 år, men så flyttade folk från afrikas jungler in och då frstördes det på 3 år.

  3. Det måste vara Eniros som triggat vandalerna, eftersom de skrivit ut adressen på sin hemsida. Nu måste Eniro ta klart avstånd ( och sen kan vi säga att det är krokodiltårar och inte ärligt menat för vi vet ju alla vad Eniro innerst inne känner )

Kommentera