Musik till fredagsölen

Ibland förvånas man och så är fallet med dagens musik till din fredagsbira.

Peter Tägtgren är känd från mycket hårdspelande band som Pain och Hypocrisy. Jonas Kjellgren är känd från hårdspelande Raubtier. Här samsas de i nya bandet Roadhouse Diet och här är det blues-baserad tung-gung alá ZZ Top som gäller när “Big Truck Shuffle” rullar på.

19 thoughts on “Musik till fredagsölen

 1. Cool!
  Peter kommer från mina hemtrakter i Ludvika och är väl lite grand av en “dold världkändis” numera framförallt som musikproducent men också som musiker inom banbrytande metal! Har en handfulla musikantvänner som genom åren anlitat honom med lysande resultat. Och han verkar fortfarande vara samma ödmjuka, lyhörda och nyskapande grsbb som nyanserar och omformulerarar såväl mainstream som underground!
  Ett gott val och schkååål!

 2. Har redan hunnit med några bira, STOCKHOLM…..Tänker om de fina människor som vägrar kliva av busen – PIECES OF SHIT GO HOME….! Stefan Löven har hakat upp sig som en grammofonskiva…asylrätten, asylrätten, asylrätten…Muslim cme and take me dont used the får…hahahaha….Lyssnar på Bee Gees ett tag för att glömma muslim-invllningen till Sweden!

  • Musik, musik, musik….-en del av mänsklighetens utveckling från muslim till människa….Det finns mycket bra musik, just nu för min del Bee Geees….

 3. Mitt bidrag blir Jacques Brels La Bière, här i en version med Tommy Körberg. DET DOFTAR ÖL!! 🙂

 4. Äntligen – Stefan, du har skådat ljuset. Videon är i klass med Bocephus. Tack min vän.

 5. Härligt med lite mys-snack på bloggen!
  Det lättar upp.
  Tack från mig också och ha en fin fredagkväll!

 6. Kanske inte riktigt den “Truckers music” mina öron njuter av.
  Men OK, med tillräckligt många GT som passerat glaset är
  jag kanske “in the mood” för den här varianten också.

  Här är jag i alla fall inte rädd. — så kör på!

 7. Härlig musik, Stefan K.

  Min första vinyl-LP inhandlade jag 1972, på Domus stora varuhus i centrala Nyköping. Det var ZZ Top och deras andra LP “Rio Grande Mud”.

  En skiva som jag än idag håller som en av de bästa skivor jag någonsin har köpt. Kommer ihåg att den kostade 32-33 kronor då, vilket var oerhört mycket för en tolvårig kille. På den tiden sålde man tulpaner på fredagar, maränger på lördagar, tidningar på söndagar…o.s.v. Så då med veckopengen så fick man till slut ihop denna summa.

  Det kom alltid en “stockholms-kille” till vårt bostadsområde på fredagar. Åt honom kunde man sälja 5 tulpaner för 5 kronor, då fick du en krona för varje såld bukett. Det var tider det.

  Från Rio Grande Mud , där alla låtar håller, tar jag “Just got paid”.

  https://www.youtube.com/watch?v=db94lyKYOcg

 8. För korta skägg för ZZ Top! ☺En del kan traktera ett instrument bevars. Tack för bra musik!
  Ha en bra fredag alla läsare och skribenter på bloggen!

Kommentera