Malmö mars 2009 vid Daviscupmatcherna mot Israel

I samband med en uppmärksammad tennismatch mellan Sverige-Israel i Malmö(6-8 mars-09) genomfördes en demonstration för att försöka stoppa matchen. Malmös starke man, vänsterpolitikern Ilmar Reepalu ville inte att matchen skulle spelas och hävdade i en artikel i Sydsvenskan att “över 400 barn har mördats av Israels krigsmaskin i Gazakonflikten 2008-2009. Internationella Tennisförbundets ordförande Francesco Ricci Bitti kommenterade Malmös agerande med: ”Säkerligen kommer vi inte välkomna Malmö stad att arrangera en sådan här match igen”.

Efterräkningarna till matchen blev än värre än Internationella Tennisförbundet förvarnat om. Davis Cup-organisationen bötfällde Svenska tennisförbundet med 25 000 US-dollar samt krävde ytterligare 15 000 US-dollar för uteblivna biljettintäkter. Malmö bannlystes samtidigt som eventuell arrangörstad av Davis Cupmatcher för de närmsta fem åren och om Sverige återigen inte kan garantera att allmänheten ges tillträde till en match kommer man att förlora rätten att välja hemmaarena.

HÄR ser ni hur vänstern diskuterar politik…

4 thoughts on “Malmö mars 2009 vid Daviscupmatcherna mot Israel

  1. Ilmar kanske borde ha blivit kvar i Nõva i Estland så hade han kanske haft samma inställning som regeringscheferna i forna östblocket?

  2. Det tog inte lång tid för antisemitismen att bli rumsren igen i Sverige. Nu är det bara inte rika judiska bankirer etc. som är ursäkten, nu är det Israel.

  3. Redan här skulle Sverige ha tagit tag i situationen och visat vart skåpet skulle stå.
    Jag minns när detta hände och blev totalt chockad. Trodde väl aldrig det skulle kunna hända här i landet men nu ser vi att det bara eskalerar dag för dag. Jag säger som Jimmy Åkesson, vi måste be för Sverige! (Joo bön hjälper, har egen erfarenhet av det. Fått många bönesvar under livets gång.)
    Jimmy Åkesson är ingen fegis, hoppas att han står pall.
    Jag står med dig JÅ och ber med dig för Sverige

  4. Och Malmö skrev in sig för alltid i skämsboken om officiell antisemitism och sanktionerat judehat. Staden som länge förnekade grova våldssmma trakasserier mot den judiska församlingen och vars ledande media (Sydsvenskan / Kvällsposten [Expressen]/ SVT) försökte inbilla allmänheten att det var en stor population nynazister som låg bakom…

Kommentera