Hillevi och den antisemitiska syltburken


Hillevi Larsson (s) är en av de (ännu lyckligtvis ganska fåtaliga) öppet antisemitiska riksdagsledamöterna. Liksom partikamraten Veronica Palm vårdar hon förbindelserna med Muslimska Brödraskapet och amas och försummar inget tillfälle att angripa Israel och judarna. Naturligtvis passade Hillevi på att tala vid ett hatmöte i Malmö, islamismens och anti-semitismens huvudstad i Sverige, där hundratals islamister hyllade Tredje Intifadans våldsdåd och uppmanade kamraterna att ”slakta judarna”.

Hillevi Larsson (S) visar stolt upp sitt pris. En karta där Israel är utplånat.

Hillevi Larsson (S) visar stolt upp sitt pris. En karta där Israel är utplånat.

Från partiledningen: Bara tystnad….En signal så god som någon att såväl islamism
som antisemitism är helt acceptabelt i Löfvens parti.
Det var länge sedan statsminister Persson sa: ”Antisemitism finns i alla samhällen, den sticker regelbundet upp sitt fula tryne, och det gäller att trycka tillbaka den och aldrig slappna av.”
Nu sitter den i Riksdagen istället….
***

Paul Widén i Jerusalem skrev: ”Inför en modell av Klippdomen höll den socialdemokratiska riksdagsledamoten Hillevi Larsson i söndags ett tal under en antiisraelisk manifestation i Malmö. Hundratals människor hade samlats på Möllevångstorget för att delta i demonstrationen. I videoinspelningar från evenemanget hörs tydligt hur deltagare skanderar uppmaningar att ”slakta judarna” och ”skydda al Aksa” på arabiska (al Aksa-moskén blandas ofta ihop med Klippdomen i dessa sammanhang).

Hillevi Larsson har sedan dess fått utstå mycket hård kritik från både politiker och opinionsbildare. ”När den vedervärdiga antisemitismen gör sig gällande på våra gator finns landets största parti på plats”, konstaterade exempelvis den kristdemokratiska europaparlamentarikern Lars Adaktusson torrt. ”Partiledningen måste ta kraftfullt avstånd från Hillevi Larssons agerande”. Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson var minst lika hård i sitt omdöme. ”Jag skäms för att jag inte kan stoppa detta vansinne”, beklagade han. ”Malmö blir obeboeligt för judar, och med tiden fler platser i Sverige. Jag är så ledsen”.

Själv påstår Hillevi Larsson att hon är emot allt våld och att hon inte förstod de arabiska slagorden som skreks framför modellen av Klippdomen. ”Fred och frihet” påstår hon att istället att merparten av evenemangets deltagare skulle ha förespråkat. Det här är emellertid inte första gången som Hillevi Larsson haffas med fingrarna i den antisemitiska syltburken. I slutet av 2014 uppmärksammades hon efter att ha tagit emot ett diplom av den palestinska kulturföreningen i Malmö för sitt ”engagemang för Palestina”. Diplomet föreställde en karta där hela Israel hade ersatts av just ”Palestina”. Även den gången urskuldade sig Larsson med floskler om att hon motsätter sig våld och att hon stöder fred och frihet.

Man kan förstå Hillevi Larssons ”engagemang för Palestina” på två olika sätt. Å ena sidan är det möjligt att hon är fundamentalt naiv och djupt okunnig. Precis som hon lyckades med konststycket att hålla ett tal inför en folkmassa som skrek ”slakta judarna” och ändå tro att evenemanget handlade om ”fred och frihet” kanske hon på fullt allvar tror att hennes ”engagemang för Palestina” tjänar goda syften, att den sida i konflikten som hon så entydigt har tagit ställning för representerar goda människor med ärligt uppsåt och legitima mål. Å andra sidan är det möjligt att hon varken är naiv eller okunnig, utan tvärtom en kall maktspelare som har insett åt vilket håll vindarna blåser i Sverige. Hennes retorik är nämligen identisk med den politiska retorik som har präglat Mellanöstern sedan 1948, när auktoritära ledare i regionen började inse att de kunde utnyttja hatet mot Israel för att distrahera medborgarna från ländernas interna ekonomiska och sociala missförhållanden. Sverige står som bekant idag inför enorma interna ekonomiska och sociala utmaningar. Anonyma källor inom polisen varnar för att man inte längre har kontroll över flyktingströmmen. Det talas numera öppet om en nära förestående systemkollaps. Från detta perspektiv är det inte det minsta förvånande att en svensk riksdagsledamot från regeringspartiet socialdemokraterna då väljer att tala inför hundratals människor på Möllevångstorget som skanderar ”slakta judarna”. Detta är ju ett väl beprövat och effektivt sätt att tillförsäkra sig politisk makt i sådana miljöer.” 


5 responses to “Hillevi och den antisemitiska syltburken

 • iterman

  Ovan påstås att fru Larsson är såväl antisemit som promuslim. Det gör mig förvirrad. Ursprunget är förstås fastighetskonflikten mellan palestiner (araber) och Israel (judar).
  För det första är inte alla muslimer araber som bekant.
  För det andra vill inte alla muslimer förinta Israel, bara de högljudda.
  För det tredje är såväl judar som araber semiter. Deras anfader var nämligen Sem, en av Noas söner. Så fick jag lära mig i söndagsskolan åtminstone.
  För övrigt skulle jag vilja uttrycka min önskan att denna sajt även granskade Sverige Demokraterna.

  Gilla

 • volse

  Hillevi Larsson förtjänar ett politikerförakt av högsta graden. Hon är en skam för det offentliga Sverige och borde avgå snarast!

  Gilla

 • Tony

  Jag när en önskan att sådana som hon kommer att
  få sin belöning när Islam fått sitt fula tryne etablerat
  för fullt i landet, och det kommer hon att få.
  Att hon är korkad, det både syns och hörs, och
  det är ju tydligen vanligt bland Vänsterfolk, även den
  avdankade förre vänstergöken Lars Ohly gick omkring
  med en Palestinaschal om halsen med samma motiv.
  Ska asgarva när jag ser denna Hillevi Larsson draperad
  i sina fula skynke, när hennes rättigheter har blivit halverade,
  då kommer nog hennes barnsliga flin ha stelnat i ansiktet på henne!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Hon påminner mig om händelsen där man satte en T-shirt på Robinson-Emma (tror det var hon) med texten ”Auschwitz” inför en foto-pose, för att visa hur korkad hon är… Med Hillevi, så är det dessvärre nog inte okunnighet…

  Gilla

  • Islamärensjukdom

   Hillevi Larsson bygger sin karriär på sitt hat, sin antisemitism. Vad jag rekommenderar är att alla som kan, vill och har möjlighet är att tipsa israels ambassad om dessa kackerlackor, passar på och maila MOSSAD och israeliska staten om dem. För är det något korrupta vänsteräckel är mest rädda för är att bli registrerade för de brott de kan öppet begå i Sverige så är de ett grovt brott i andra länder. Hillevi Larsson, Daniel S och andra är israels fiender och förespråkar våld och mord för att få som man vill. Det är bra att Israel får reda på vilka deras fiender är och var de befinner sig. Passa på och tipsa amerikanska presidentens sändebud (som var i Malmö i år igen) angående Hillevi Larssons och Daniel S aktiviteter så att amerikanerna också har dem listade över vänsterextremister.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: