Det är Morgans fel


Morgan Johansson (S), migrationsminister i Sveriges genom tiderna sämsta regering, pekas allt mer ut som ansvarig för pågående asylkaos.

Bara dagar efter uppgörelsen mellan regeringen och Alliansen i asylfrågor, meddelar Morgan Johansson att det kan ta över ett år innan överenskomna regler tas i bruk.

Under detta år lär minst 500 000 nya personer leta sig hit, asylsökande och anhöriginvandrare. Kostnaden för detta lär skena i snabbare takt än det redan gör och problemen som redan passerat gränsen lär eskalera. Det är brått nu Morgan och du borde sitta vaken dygnets alla timmar för att sjösätta de nya reglerna redan i morgon och inleda nya förhandlingar om ytterligare skärpningar i asylpolitiken.

Detta tycker inte bara jag, utan också flertalet opinionsbildare.

Per Gudmundson ber Morgan Johansson att vakna och se till det som är på väg att ske. Med dagens volymer ser vi ett helt nytt Uppsala anlända under året, ett helt nytt Halmstad har anlänt bara under tre månader och med nuvarande volymer kommer tre nya förorter som Bergsjön och Rinkeby att skapas varje månad.

Saken kan redan vara mycket värre än vi tror och Gudmundson refererar till en artikel i polistidningen den 16/10, där polisen erkänner att de inte har en aning om hur många och vilka som passerar gränsen varje dag.

Vi ser också hur trycket mot Sverige ökar när andra europeiska länder stramar åt och att inte ens höst- och vinterkylan kommer att matta av flyktingströmmarna till landet. Befolkningsexplosionen i redan krisande länder kommer i framtiden att locka ännu fler att söka sig till Europa och då vet vi att Sverige med alla sina pull-faktorer är målet för många.

Gudmundson avslutar med orden att det är migrationsministerns ansvar att bringa ordning i det här och att ta initiativ till att Sverige inte sticker ut med generösare regler, högre bidrag och andra faktorer som lockar människor hit.

Källa: SvD

En annan som inte imponeras av Morgan Johansson (S) är hans partikamrat Johan Westerholm på Ledarsidorna, som i inlägg efter inlägg lägger skulden på kortväxte Morgan…

Morgan Johansson sänder ut signaler som gör att den internationella kreditmarknaden ser Sverige som ett osäkert land att låna ut pengar till och nya lån är en av de åtgärder regeringen tänker betala asylkaosete med.

Det läckta brevet från Finansdepartementet visar enligt Westerholm på en sida av regeringen där de åtminstone försöker vara ärliga. Bara kritiken mot Morgan kvarstår.

Morgan Johansson borde KU-anmälas för att han förvanskat och förnekat fakta.

Morgan Johanssons förehavanden borde granskas närmare.

Det är Morgan Johansson som försatt Stefan Löfven i den här situationen med hjälp av lögner och halvsanningar.

Morgan Johansson visste redan i augusti vad som väntade under hösten, men ljög om detta.

Morgan Johansson bygger en järnridå med nordöstra Afrika med sin utnämning av politisk sakkunnig på justitiedepartementet.

SD borde inte ha väckt ett misstroendevotum mot Magdalena Andersson, utan mot Morgan Johansson.

Morgan Johansson hävdar att regeringen har koll på asylkaoset.

osv osv

Det märks att Johan Westerholm inte hyser någon större tilltro till sin partikamrat Morgan, men vem gör det?

Förövrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av den feministiska regeringen med sig.


17 responses to “Det är Morgans fel

 • volse

  Morgan saknar en verklighetsförankrad bredd. Hans perspektiv saknar analytiskt djup och hans iofs ofrivilligt ringa höjd dka vi inte tala om. Således en naiv och måhända välmenande justitie- och migrationsminister utan visioner och dimensioner. En singularitet, kort sagt en nolla!

  Gilla

 • Mary Agnes

  För tysktalande, läs detta. Sop-kaos i Augsburg zentrum efter asylanterna lämnat platsen.

  https://volksverpetzer.de/2015/10/skandal-fluechtlinge-vermuellen-augsburger-innenstadt/

  Gilla

 • Mimi N

  Varför inte ? Det är ju sant, han är PITÍC (dwarf, dvärg på rumänska; med betoning på andra stavelsen). Näst i längden (korthet!) är Erik Abdullenhag. Kom ihåg pallen han brukade bära med sig överallt (inte just han, utan hans assistenter).
  Båda saknar växthormoner, så låt oss kalla dem Little People utan de vanliga mutationer som på äkta dvärgar.
  Sanningen är ingen förolämpning.

  Gilla

 • Alf

  Nu har ni fått det ni ville ha sosseväljare, så passa på och njut!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ett mycket bra blogginlägg , Stefan K.

  Gilla

 • Vigor

  Snälla, kan ni inte höja nivån lite rörande Morgan. Klaga på hans gärningar, inte hans fysik. Det känns bara osakligt och osmakligt. Dessutom ger det vatten på antirasisternas kvarn. Fokusera på rätt saker här gott folk!

  Gilla

 • Synonymen

  Han ser för löjlig ut den lille dvärgen.

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Det var lite hårt sagt om Morgan, ”Synonymen”.

   Däremot kan vi väl enas om att han kommer till korta i sitt ämbete.

   Han räcker liksom inte till i det arbete han ska hålla en hög nivå på.

   Sedan är det väl två Johanssons för mycket på denna kungabild.

   Gilla

  • volse

   Vad ska du bli när du blir stor, Morgan?
   Väx upp, för fan!

   Gilla

 • jgarn

  Att gå från TUT till PUT tog några timmar. Men att gå från PUT till TUT skall ta över ett år. Någon som tror på det förkrympta stolpskottet som inte ens kan tala?

  Gilla

  • eva

   Det är mycket märkligt. Ibland är det en massa med lagar, det skall utredas i åratal innan det blir en liten paragraf, om ens det. Men ibland går det bara på ett par timmar att skapa en lag om det passar. Och sedan är dessa lagar omöjliga att göra något åt, det tar år att utreda om deras borttagande ens skall utredas. .

   Gilla

 • Nisse

  Det är bara en tidsfråga innan Sverige får sänkt kreditvärdighet på den internationella penning marknaden…………..

  Gilla

 • ossie

  Det är väl ändå Svetsarn och MP mupparna som är ansvariga, dom har ju tillsatt en odugling.

  Gilla

 • Galten

  Lille morgan har verkligen satt sig i en prekär sits. 🙂

  Gilla

 • Hönsmamman

  Ibland kan man läsa om kvinnor som inte uppfattar att de är gravida förrän de sitter på toa och förlöser. Tecknen fanns hela tiden men feltolkades eller så saknades viljan att inse eller okunnighet? Morgan blev plötsligt varse de nyanlända ensamkommande barnen som plötsligt bara fanns där…..

  Som något slags Jungfrufödsel där den ansvariga inte förstått vad han menat att Svea ska omfamna…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: